Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí."— Transkript prezentace:

1 Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí

2 1. Jak může přilba pomoci ? Když člověk řídí kolo, nejlepší ochranu hlavy poskytuje cyklistická přilba. Když člověk řídí kolo, nejlepší ochranu hlavy poskytuje cyklistická přilba. To ví i okolní svět, kde cyklistická přilba a jízdní kolo představují nerozlučnou dvojici. To ví i okolní svět, kde cyklistická přilba a jízdní kolo představují nerozlučnou dvojici.

3 1. Jak m ůž e p ř ilba pomoci ? Cyklistická přilba nemůže nikoho ochránit od pádu z kola, ale může výrazně omezit možnost vážného poranění.

4 Cyklistické přilby mohou předejít okolo 80% vážných poranění hlavy u cyklistů a 75% všech úmrtí je způsobeno úrazem hlavy. Používání přileb může ochránit mnoho životů. Je to smysluplná investice pro každého cyklistu, mladého nebo staršího. Cyklistické přilby mohou předejít okolo 80% vážných poranění hlavy u cyklistů a 75% všech úmrtí je způsobeno úrazem hlavy. Používání přileb může ochránit mnoho životů. Je to smysluplná investice pro každého cyklistu, mladého nebo staršího.

5 2. Co by měla přilba mít ? Vložku vyrobenou z tuhé rozbitné pěny. Vzadu může být zámek. Je důležité, aby byla řádně usazena na hlavě - jedině pak může plnit bezpečnostní funkci beze zbytku.

6 3. Jakou helmu si koupit ? Lehkou. Lehkou. Dětem postačí helma v hodnotě 300,- Kč. Dětem postačí helma v hodnotě 300,- Kč. Dospělí si mohou koupit kvalitní přilbu již Dospělí si mohou koupit kvalitní přilbu již v hodnotě kolem 900,- Kč. v hodnotě kolem 900,- Kč. Ujistěte se, že se přilba dítěti líbí. Ujistěte se, že se přilba dítěti líbí.

7 Zakázáno Přilba nesmí zakrývat uši ! Přilba nesmí zakrývat uši ! Je zakázáno polštářování řemenů pod bradou u cyklistických přileb ! Je zakázáno polštářování řemenů pod bradou u cyklistických přileb !

8 Zakázáno Správně „vyladěná“ přilba nemá klouzat do žádné strany, ale má sedět rovně.

9 Zakázáno Hygienická stránka se nemá zanedbávat.

10 Shrnutí Ročně havaruje tisíce dětí na kole. Skončí-li jejich pády s odřenými lokty nebo koleny, mají štěstí. Některé z nich čeká i smrt. Ročně havaruje tisíce dětí na kole. Skončí-li jejich pády s odřenými lokty nebo koleny, mají štěstí. Některé z nich čeká i smrt.

11 Shrnutí Společným ochráncem většiny úrazů na jízdním kole je nošení cyklistické přilby. Společným ochráncem většiny úrazů na jízdním kole je nošení cyklistické přilby.

12 Shrnutí Cyklistická přilba je dobrá ochrana před nepříjemnou zkušeností z nehody na jízdním kole a chrání život svého nositele. Cyklistická přilba je dobrá ochrana před nepříjemnou zkušeností z nehody na jízdním kole a chrání život svého nositele.

13 Noste cyklistické přilby, můžou vám zachránit život !!!


Stáhnout ppt "Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí."

Podobné prezentace


Reklamy Google