1 „ „Dopady represivní vyhlášky na situaci žen poskytující sexuální služby v obci Dolní Dvořiště"

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Území obce a jeho změny Názvy obcí, číslování budov, znak a prapor Sloučení nebo připojení obcí Dvě nebo více obcí Sousedící obce Uzavření dohody –Rozhodují.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Farní charita Prachatice
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Volba mezi současnou a budoucí spotřebou
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
NEUSTÁLE SE OPAKUJÍCÍ PROCES: 1) VÝROBY 2) ROZDĚLOVÁNÍ, PŘEROZDĚLOVÁNÍ 3) SMĚNY 4) SPOTŘEBY HOSPODÁŘSKÝ PROCES.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
Bezplatná právní pomoc Podporováno:. Průběh bloku  Lidské příhody a potřebnost právní pomoci  Bezplatná právní pomoc (BPP)  Dnešní právní úprava BPP.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Řízení sociálních služeb PROSTITUUJÍCÍ SE OSOBY Mgr. Irena Kudláčková.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Negativní důsledky vymezení hranic soukromého prostoru: uzavřené rezidenční oblasti (gated communities) v Česku Tomáš Brabec Katedra sociální geografie.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
Terapeutické komunity
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Informace o vyhlášených výzvách
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

1 „ „Dopady represivní vyhlášky na situaci žen poskytující sexuální služby v obci Dolní Dvořiště"

2 ● Terénní program Viktorie je rozšířením stávajících služeb pracoviště Streetwork Český Krumlov na oblast pouliční a klubové prostituce v příhraniční oblasti bývalého okresu Český Krumlov. Program Viktorie oslovuje prostřednictvím nízkoprahových služeb "klientky" a jejich blízké okolí s konkrétní službou -tj. poskytováním základního sociálního, zdravotního a specifického poradenství, které minimalizuje důsledky tohoto způsobu obživy. Původně byl program zaměřen na uživatele návykových látek, kteří byli na pomezí této služby z důvodu pobytu ve specifickém sociálním prostředí.(noční kluby, trasa E55, pensiony apod.)

3 Historie služby ● 2007 služba obdržela fin. prostředky na realizaci, ale nebyla realizována ● 2008 počátek realizace služby ● registrovaná soc.služba ve své současné podobě Personální zajištění služby ● 3 pracovníci cca 0.5 – 0.6 prac.úvazku Působnost služby ● Region Českokrumlovska, Kaplice - trasa E 55, Dolní Dvořiště, Skoronice, Lipensko. Vždy ve čtvrtek 16-23h

Data Rok 2014 Celkem počet klientů: 311 Výměnný program: 4551/5455 Počet provedených testů(VHC, VHB, HiV, Syfillis): 517 Rok 2015 Počet klientů: 384 Výměnný program: 5988/8736 Počet provedených testů: 438

5 V oblasti obce Dolní Dvořiště pracovníci pracují v nočních klubech a pracují s klientkami, které jsou v okolí trasy E 55 a nebo se pohybují v prostoru okolních obcí Obec Dolní Dvořiště má od r.2007 vyhlášku o zákazu poskytování sexuálních služeb za úplatu, poslední platná úprava je z , to znamená: Činnosti jako: Vyhledávání, vyžadování, sjednávání, poskytnutí a využití sexuálních služeb, a rovněž činnosti bezprostředně směřující k uspokojení sexuálních potřeb na území obce Dolní Dvořiště. Tyto činnosti uvedené v čl. 1 je zakázáno provádět na veřejných prostranstvích všech katastrálních území obce Dolní Dvořiště. Veřejným prostranstvím jsou všechna náměstí, ulice, tržiště, chodníky, veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru.

6 Od 5/ 2014 má obec Dolní Dvořiště najatu bezpečnostní agenturu HG, která má zajišťovat pořádek na území obce, vyčistit obec od mravně pokleslých osob a od prostitutek V současnosti tedy 2 roky působení agentury Agentura působí v celém správním obvodu obce Dolní Dvořiště. V roce 2014 a 2015 se v okolí trasy pohybovalo kolem stálých klientek, které využívaly služeb terénního programu Viktorie. U těchto klientek můžeme říci, že aktivně nabízely své služby na Trase E55 – to i na místě obce Dolní Dvořiště, zde šlo však zhruba o 10 osob stojících v okolí obce a to s různou pravidelností V roce 2015 byl na trase E55 celkově pokles klientek nabízejících služby venku v okolí trasy. Nyní se v okolí trasy aktivně pohybuje zhruba osob, které své služby nabízejí a střídavě se pohybují na trase E 55 a v jejím okolí(zázemí). Určitý úbytek osob byl v roce 2015 více spojen s nástupem do výkonu trestu a zákazy pobytu od státní policie ČR. Momentálně jsme zaznamenali, že se začínají např. na trase a okolí vyskytovat i cizojazyčné skupiny(Rumunsko, Maďarsko, Bulharsko)

7 Z pohledu klientek TP s čím jsme se opakovaně setkali.. ● Není jasné, kdo a kde může stát..co jeden den nevadilo, druhý den už vadí ● to, že jde někdo po ulici nebo koupit si kávu na benzinu, neznamená, že hned nabízí sexuální služby, ten kdo je označen jako poskytující sex.služby nemá práva, jako jiný To jako nemůžu k nikomu sednout do auta, jen proto, že jsem šlapka a nebo jít jen tak venku..po ulici a něco si koupit.. ● pracovníci agentury chytají klientky, když jedou v autě s rakouskou značkou a za úplatek E požadují fiktivní pokuty za propuštění, hrozí kamerovými záznamy, které natočí.. a zkouší, kdo jim tuto pokutu zaplatí ● jedou autem za někým a kamerují ho..jen například, když jde po ulici..

8 Z pohledu klientek TP s čím jsme se opakovaně setkali.. Pracovníci agentury byli známí v některých klubech, kde se podílejí na místních pijatykách a nebo mají dobré vztahy s majitelem, také jsme slyšeli, že se potkávají s klientkami třeba na automatech v casinu apod. Nikdo neví, jaké jsou pravomoci agentury..mohou všechno a nic.. Raději budu zticha a dají mi pokoj..stejně to nemá cenu něco dělat proti tomu.. Na to jít něco řešit právní cestou nemá nikdo prostředky.. A stěžovat si a případně dát důkazní materiál např. foto,nahrávku apod. ani odvahu. Vše se odehrává v rovině, vám to řeknu, ale jinak na to kašlu, nechci mít problémy navíc..

9 Samotné působení agentury z pohledu TP V místě působení agentury přesun služeb z trasy do klubů, pensionů a nebo jiné formy ubytování, služby na telefonu.. Vytlačování osob za hranice obce- dohadování se, kde už osoba stát může a kde již ne, často absurdní požadavky.. Klientky, které poskytují služby se nadále pohybují v oblasti obce i trasy E55 - více se maskují. Více jsou domlouvány služby na telefonu a osoby, které poskytují tyto služby jsou více v pohybu, nestojí u silnice, aby nebyly snadno identifikovatelné - pro služby situace jednoznačně složitější na domlouvání kontaktu. Dříve více fungovala stálá místa, dnes jsou všichni v pohybu.. Kamerování osob, které jdou například na benzínu na kávu, jejich stopování a šikanování-pracovníky agentury-nejasné hranice co vlastně agentura může nebo ne.

10 Závěry … Agentura vymýtila prostituci a feťáky.. Zhruba 10 prostitutek, co se střídavě pohybovaly na silnici, před obcí se buď přesunuly na jiná místa nebo poskytují služby na tel., ubytovně, pensionu a apod. V obci jinak ještě zůstalo 7 nočních klubů, dvě velká casina, nějaké menší herna bary, kostel a dvě zubní kliniky pro rakouskou klientelu.. Ale hlavně, už nikdo není vidět venku a máme zas čistou obec. A to vše jen za 107 tisíc měsíčně – dnes možná i více (idnes.cz-prostitutky v Dolním Dvořišti má vyhnat agentura, )

11