Dotazníkové šetření Analýza poptávky po dalším profesním vzdělávání v Jihomoravském kraji 21. 12. 2010 Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Modernizace a inovace vzdělávacího programu diplomovaná dentální hygienistka Modernizace a inovace vzdělávacího programu diplomovaná dentální hygienistka.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Analýza potřeb v území jako východisko pro tvorbu Krajského akčního.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Představení výzkumného projektu Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Návrh a implementace komplexního systému hodnocení kvality terciárního vzdělávání a realizace komplexního systému řízení kvality institucí terciárního.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Standardy funkčního programu prevence a kontroly infekcí
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Ing. Kateřina Lichtenberková
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Zaměřeno na malé a střední podnikání aneb společenská odpovědnost firem v olomouckém kraji Martin Fink Brno,
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Digitální učební materiál
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Inovační potenciál České republiky
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Kompetenční modely Mgr. Andrea Drdáková.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Vzdělávání.
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Digitální učební materiál
Vzdělávací projekt v prostředí příspěvkové organizace kraje
Zlata Houšková, Vít Richter
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU
Uživatelská příručka DuoTrainin
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Klíčová aktivita 05 Vzdělávací modul „Boj s korupcí“
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Organizace práce na prodejně
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Josef Bernard, Renata Mikešová
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Dotazníkové šetření Analýza poptávky po dalším profesním vzdělávání v Jihomoravském kraji Brno

Parametry dotazníkové šetření poptávky po dalším profesním vzdělávání Osloveno:2607 zaměstnavatelů Vyplněno:385 dotazníků Návratnost:14,78 %

Okruhy zjišťování  identifikace subjektu  oblasti dalšího vzdělávání zaměstnanců  přístup k organizování dalšího vzdělávání zaměstnanců  způsob mapování nabídek vzdělávání na trhu a jejich hodnocení

Identifikace Tab. 1. Struktura respondentů dle typu instituce Tab. 3. Struktura respondentů dle počtu zaměstnanců

Okruh zjišťování II. Tab. 4. Podpora dalšího profesního vzdělávání zaměstnanců Maximální deklarovaná podpora dalšího vzdělávání ze strany veřejných institucí (100 %) a neziskového sektoru (97,4 %), mírně slabší podpora ze strany soukromé sféry (maximální podpora 26,3 %, snaha o podporu 57,7 %).

Okruh zjišťování II. Tab. 5. Plán dalšího vzdělávání zaměstnanců Tab. 6. Důvody realizace dalšího vzdělávání zaměstnanců

Oblasti přípravy a realizace dalšího vzdělávání zaměstnanců Realizujeme: 1)školení povinná ze zákona (téměř 82 % respondentů) 2)školení zaměřená na finance a účetnictví (54,8 %), 3)zvláštní odborná způsobilost (48,8 %), 4)jazyky (44,4 %) 5)výuka v oblasti počítačové gramotnosti (37,7 %)

Oblasti přípravy a realizace dalšího vzdělávání zaměstnanců Připravujeme: 1)školení na „komunikační dovednosti“ (11,9 %), 2)PC gramotnost (8,6%), 3)finance a účetnictví (7,3 %), 4)jazyky (6,8 %) 5)řízení lidských zdrojů (5,5 %).

Důvody nerealizace vzdělávání Tab. 8. Důvody nerealizace vzdělávání Nedostatek financí hlavní motiv u neziskových organizací (35,9 %) a organizací veřejného sektoru (33,8 %). Nedostatek finančních prostředků více pociťují subjekty do 50 zaměstnanců, které zároveň jako druhý významný důvod uvádí nedostatek času na vzdělávání zaměstnanců z důvodů přetížení kapacit v oblasti lidských zdrojů.

Zdroje financování Tab. 10. Zdroje financování DPV Interní zdroje představují zdroj financování pro téměř devadesát procent respondentů (89,6 %), přičemž nebyla zjištěna žádná významná odchylka, která by závisela na typu dotazovaného subjektu. Rovněž podíl financování vzdělávání z fondů EU je v podstatě srovnatelný bez ohledu na typ subjektu.

Preferovaná forma vzdělávání Tab. 11. Preferovaná forma vzdělávání Význam e-learningového vzdělávání jako samostatné formy vzdělávání je marginální (4,9 %) a tento nástroj je preferován především v kombinaci s prezenční výukou (kombinovaná forma vzdělávání – 23,6 % odpovědí).

Preferovaná časová dotace Tab. 12. Preferovaná časová dotace vzdělávání požadavek na flexibilní přístup ze strany institucí, které další profesní vzdělávání nabízejí. Více než polovina (52,2 %) subjektů totiž preferuje zavedení nepravidelné výuky v pracovní době v závislosti na volných časových kapacitách svých zaměstnanců, pětina respondentů pak upřednostňuje vzdělávání pravidelné, avšak směřované mimo pracovní dobu zaměstnance.

Zdroje informací Tab. 14. Zdroje informací pro výběr vzdělavatele

Hlavní kritéria pro výběr poskytovatele Tab. 15. Hlavní kritéria pro výběr poskytovatele vzdělávání

Spokojenost s nabídkou DPV Tab. 16. Spokojenost s nabídkou DPV Tab. 17. Preferovaný způsob spolupráce se vzdělávacími subjekty

Postoj k evaluaci vzdělávacích aktivit Tab. 18. Přístup k evaluaci/hodnocení vzdělávacích aktivit

Shrnutí 1.Nedostatek finančních prostředků na další profesní vzdělávání se nejvíce projevuje u subjektů do 50 zaměstnanců, neziskových organizací a institucí veřejného sektoru 2.Dominantní zůstává zabezpečení prostředků z interních zdrojů, i když podíl prostředků z fondů EU je v současnosti rovněž důležitým zdrojem financování vzdělávání zaměstnanců 3.Preferovanou formou zůstává prezenční vzdělávání, význam e- learningového vzdělávání jako samostatné formy vzdělávání je marginální (4,9 %), využíván v kombinaci s prezenční výukou (23,6 %). 4.Nejvíce žádoucí z pohledu zaměstnavatelů je zavedení nepravidelné výuky v pracovní době v závislosti na volných časových kapacitách zaměstnanců. (nutnost flexibility na straně poskytovatelů vzdělávání). Méně preferováno je vzdělávání pravidelné, avšak směřované mimo pracovní dobu zaměstnance. 5.Klíčovým kritériem pro rozhodování o výběru dodavatele vzdělávání je kromě ceny především možnost přizpůsobení kurzu konkrétním potřebám a kvalita samotného lektora.