Co se stalo s výstupy z ULŠ 2009 aneb kecáme a neděláme?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Advertisements

Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
ECVET v Programu celoživotního učení
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
Mgr. Bc. Tereza Daňková Mgr. Bc. Václav Jarý
Duben 2012 – říjen  KLŠVS, VMP  Klíče pro život  lodě a vybavení (slevy apod.)  krojové doplňky  žebříček výsledků závodů  Tři jezy.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Knihovnické profese v NSP
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Martina Rybová - Taťka Zpravodajka OR pro vzdělávání.
Vybrané problémové oblasti problematiky fakult vzdělávajících učitele závěry a doporučení z diskuse na semináři „Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Krajský sněm ledna 2011 radnice, nám. Dr. E. Beneše, Liberec Volební program Jerry a Slůně |
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Zapracování připomínek Evaluace a technická pomoc RPS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Odbor Rámce podpory Společenství, Evaluační jednotka strukturálních.
Martina Rybová - Taťka Zpravodajka OR pro vzdělávání.
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Plán činnosti MK v letech 2014/2015. Revize vzdělávacích standardů  Zahájeno již v roce 2013  Upřesnění výukových témat  Revize náplně vzdělávacích.
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Moderní personalistika I. BLOK
Co zajišťuje metodická komise Informace o činnosti metodické komise, jak je získat Instruktoři Kvalifikace instruktorů Co připravujeme na letošní rok.
NSK z pohledu IT a další možnosti……. AQUASOFT,
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Personální plán pro podnikatelský plán
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
Ovčin. Odbor pro Vzdělávání ČINovnic a činovníků Skupina dobrovolníků pod zpravodajkou VRJ pro vzdělávání – Funguje jako podpůrný, pracovní a poradní.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Informace z okresu 2014 Výjezdní zasedání okresu
Mezinárodní standardizace přípravy průvodců CR
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Vzdělávání Okresní sněm 2016
TTnet (Training of Trainers Network)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání KLÍČ
Vzdělávání v Junáku Jiří Fait - George.
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Co se stalo s výstupy z ULŠ 2009 aneb kecáme a neděláme?

Nová vůdcovská zkouška Požadavky: -Metodika pro uchazeče i vzdělavatele -Vyřešit oprávnění ke zkoušení ++ -Experimentální výtisk publikace k VZ -Web k nové vůdcovské zkoušce -- - Úprava oprávnění ke zkoušení

Čekatelská zkouška Požadavky: -ČZ založená na kompetencích -Vyřešit otázku ČZ pro nevýchovné funkce ++ -Nová čekatelská zkouška se zapojením lidí z kursů a komisí ČZ -- - Problematika ČZ pro nevýchovné funkce

Instruktorská kvalifikace Požadavky: -Vytvořit kompetenční profil instruktora -Provázat se systémem OČK -Propagovat instruktorské vzdělávání -akreditace ++ -Tvorba nové IK založené na kompetencích -- Provázání s OČK, propagace seshora, akreditace

Lesní školy Požadavky: -Zjišťovat poptávku z hnutí a předávat ji lesním školám k realizaci -Posílit pozici lesních škol

OČK Požadavky: -zachovat, podporovat institut OČK - provázat a napojit na nové formy kvalifikací ++ -První návrhy na možné formy řešení -- - Problematika stále nevyřešena, v mnoha věcech nefunkční

(Nový) výchovný program a vzdělávání Požadavky: -Zapracovat tematiku do VZ, ČZ a IK ++ -Nabídka kursům na proškolení v oblasti NP -V NČZ téma zapracováno -- - V tuto chvíli není dále rozvíjeno

Vzdělávání a personalistika Požadavky: -Posílit téma P v kvalifikacích -Provázat komunikaci mezi vzdělavateli a vysílajícími jednotkami -Zvážit povinnost MZ pro vedoucí VOJ ++ -Vznikl odbor pro personalistiku -Tematické články ve Skautingu -- -Nezohledněna P v obsahu kvalifikací -Nevyřešena otázka povinnosti MK pro VOJ

Manažerské vzdělávání Požadavky: -Vytvořit metodické materiály -Zvážit povinnost MK pro VOJ ++ -Příprava kompetenčních profilů pro MK -Příprava metodického materiálu pro vedoucí středisek -- -Téma nebylo v centru pozornosti oproti jiným