KOUNOVSKÉ ŘADY Cestovní kancelář 5.B. INFORMACE, KTERÉ BYSTE MĚLI VĚDĚT Zde se nic neplatí, je to v lese, všude jsou směrovky, turistické značky a informace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznej mapu: 1. seznámení
Advertisements

AUTO : V obci Rybná nad Zdobnicí odbočit u motorestu (ukazatel Litice, nebo Česká Rybná), do obce Záchlumí. Zde u dřevěné kapličky (zvonice) obr.1 opustit.
KRÁTKÉ Allez les Filles… ALE DOBRÉ.
7. ročník Pohyb Klid a pohyb tělesa Křivočarý a přímočarý pohyb Dráha
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Buzola.
Podívejte se, jaké to jsou.
MEGALIT Markéta Hubáčková.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_18 Název materiálu: Přírodní památky 2 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Mayské piramidy v Chichén Itzá
Téma: Trojúhelník 6. a 7. ročník Co je to trojúhelník
Zpracovala Barbora Plesníková
PLZEŇSKÝ KRAJ.
Megality.
GREŠLOVÉ MÝTO.
Sluneční hodiny Zajímavost
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_09.
URČOVÁNÍ SVĚTOVÝCH STRAN
MAPA A JEJÍ OBSAH.
MAPY.
POHYB TĚLESA I (sekunda) FY – Sekunda Yveta Ančincová F – Sekunda
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Auta na elektriku  2011.
RENESANČNÍ SOCHAŘSTVÍ V OBDOBÍ RENESANCE
Návštěva města v Rakousku
Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 DOPRAVA „ KREV HOSPOD Á ŘSTV Í“ 1.
(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Souhvězdí.
Zdroj obrazového materiálu
Město Brno.
JARO Jaro má 3 měsíce. Březen, Duben, Květen. Je aprílové počasí.
* Vyhlášení CHKO: 1978 * Rozloha: 628 km 2 * Účel ochrany: Zachovat původ krajinného vzhledu a cenných přírodních lokalit * Protéká jím řeka Berounka.
RISKUJ!.
Jižní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ.
Igor Dostal
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
Rešovské vodopády účastníků, 22 km.
HISTORY PARK LEDČICE Jaký je účel HISTORY PARKU? Seznamovat návštěvníky s historií naší krajiny, jejích obyvatel a způsobu života od pravěku po středověk.
Umění v pravěku. Nejstaršími doklady výtvarné činnosti člověka jsou jeskynní malby a rytiny. Proslulou „pravěkou obrazárnou“ jsou jeskyně Altamira ve.
mnohem jednodušší spíš adorantky se vzpaženýma rukama.
Prachovské skály jsou skalní uskupení pískovcových útvarů různých tvarů, rozkládající se zhruba 5 až 7 km severozápadně od města Jičín, přírodní rezervace,
P RÁCE S MAPOU VELKÉHO MĚŘÍTKA Autor: Hana Brýdlová.
při vzájemném tření dvou těles z různých materiálů se mohou tato tělesa zelektrovat zelektrování rozeznáváme: 1) souhlasné – daná tělesa se odpuzují např.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_III.PR7 Vytvořeno:
ORIENTACE V KRAJINĚ. Světové strany Hlavní světové strany jsou: sever (S) jih (J) východ (V) západ (Z) Pro přesnější určení směru používáme vedlejší světové.
NĚMECKO
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Můj domov, má vlast Obec.
Patrik Dvořák Ondra Šimůnek
D Ř E V Í Č POVĚST. I. Dřevíč pověst. Se vznikem Pochvalova úzce souvisí i toto uvedení do problému. Založení a ostatní pověsti příště. Vysoko nad pravým.
Hluboká nad Vltavou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
ČÍSLA KOLEM NÁS.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_10_Práce s chybou
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
URČOVÁNÍ SVĚTOVÝCH STRAN V PŘÍRODĚ
Pravěké megalitické stavby
Keramika období laténského
Sousedé VY_32_INOVACE_ února 2014
NÁZEV ŠKOLY : ZŠ KOLÍN V. , MNICHOVICKÁ 62 AUTOR : Mgr
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
SLOŽENÝ ZLOMEK.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
NAŠE PRÁZDNINY V LLORET DE MAR
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
TATO PREZENTACE SLOUŽÍ JAKO VZOR - MŮŽETE JI POUŽÍT
NeJVĚTŠÍ ZRCADLO SVĚTA.
Co je pohyb?.
KRÁTKÉ Allez les Filles… ALE DOBRÉ.
Transkript prezentace:

KOUNOVSKÉ ŘADY Cestovní kancelář 5.B

INFORMACE, KTERÉ BYSTE MĚLI VĚDĚT Zde se nic neplatí, je to v lese, všude jsou směrovky, turistické značky a informace o různých kamenech. Po silnici je to 26 km z Loun. Vzdušnou čarou z Loun do Mutějovic je to 20 km. Na Kounovské řady můžeme jet např. vlakem, autem nebo na kole. Vystoupit a zaparkovat můžeme v Mutějovicích nebo v Kounově.

PROČ JSEM SI VYBRALA KOUNOVSKÉ ŘADY? Toto místo jsem si vybrala z toho důvodu, že se mi to tady líbí, je to moc hezké a jezdím sem už odmalička.

KDE JSOU? KOUNOVSKÉ ŘADY SE NACHÁZEJÍ V PŘÍRODNÍM PARKU DŽBÁN, NAD OBCEMI MUTĚJOVICE A KOUNOV.

CO JSOU? NEVÍME PŘESNĚ, KDY A PROČ KOUNOVSKÉ ŘADY VZNIKLY, PRAVDĚPODOBNĚ VŠAK V PRAVĚKU V DOBĚ ŽELEZNÉ. SLOUŽILY ZDE JAKO KALENDÁŘ. ŘAD JE CELKEM 14, JSOU ROVNOBĚŽNÉ A SMĚŘUJÍ OD SEVERU K JIHU. SKLÁDAJÍ SE ASI ZE DVOU TISÍC KŘEMENCOVÝCH KAMENŮ.

NEJVĚŠÍ BALVANY KOUNOVSKÝCH ŘAD VĚTŠÍCH BALVANŮ JE ZDE 5. NAZÝVAJÍ SE: PEGAS GIBBON GIBBON II A DVA SAMOSTATNÉ MENHIRY (KAMENNÝ BLOK SVISLE VSAZENÝ DO ZEMĚ(

PEGAS PEGAS DOSTAL NÁZEV PODLE PUKLIN NA SVÉM POVRCHU, KTERÉ PŘIPOMÍNAJÍ STEJNOJMENNÉ SOUHVĚZDÍ.

GIBBON GIBBON VÁŽÍ ASI 6 TUN NA JEHO POVRCHU BYL NALEZEN ZÁMĚRNĚ UDĚLANÝ VÍŘEZ VE TVARU PÍSMENE V. SVŮJ NÁZEV ZÍSKAL PODLE CENY ZLATÝ GIBBON KTEROU DOSTALY MLADÍ PRŮZKUMNÍCI Z ROKYCAN. TI ZKOUMALY KOUNOVSKÉ ŘADY V LETECH