Fondy EU programové období 2014 - 2020 Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Program rozvoje venkova na období
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Evropské fondy 2014 a odpadové hospodářství
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Příprava programového období Aktuální proces přípravy programového období Zpracoval: Nazim Afana Datum: duben 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Strukturální politika
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
FONDY EU Programové období
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
FONDY EU Programové období
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
ministryně pro místní rozvoj
Evropské fondy : Nastavení pravidel
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
JUDr. Olga Letáčková náměstkyně pro řízení sekce Národního orgánu pro koordinaci 190. Žofínské fórum 10. listopadu 2015, Praha Evropské fondy 2014–2020.
Příprava na období 2014 – 2020 Cíl 2 „Evropská územní spolupráce“ Ostrava, 29. listopadu 2012.
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Ing. Jan Groh, LL.M., MBA Inovace z pohledu PRV III. Venkovská konference v Královéhradeckém kraji.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Daniel Braun Konference „Moravskoslezsko “, Ostrava Příprava budoucího programového období
Regionální politika EU v období
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strukturální politika
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík

Dohoda o partnerství Návrh: – Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) Národní orgán pro koordinaci Schválení: – Evropská komise (EK)

Změny v programové období Na evropské úrovni: rozšíření počtu zapojených fondů (nově i EAFRD a EMFF, tedy fondy politiky rozvoje venkova a Společné námořní a rybářské politiky)EAFRD a EMFF nastavení systému předběžných podmínek;předběžných podmínek vyšší měřitelnost přínosu podpořených operací (důraz na plnění stanovených indikátorů); finanční závislost na rychlosti a kvalitě čerpání (výkonnostní rámec); vyšší míra uplatnění územně specifického přístupu a využití integrovaných nástrojů; vyšší míra uplatnění finančních nástrojů na úkor dotací.

Změny v programové období Na české úrovni: snížení počtu programů (snížení počtu tematických OP a ustavení jednoho Integrovaného regionálního operačního programu na místo původních sedmi ROPů);programů koncepce Jednotného metodického prostředí (má zajistit stejná pravidla skrze celý systém); rozšířené fungování monitorovacího systému (zjednodušení administrativy, žadatel již nebude muset tisknout žádné papíry).monitorovacího systému

Metodické pokyny MMR + Ministerstvo financí Cíl: – zjednodušení administrace a odstranění zbytečné byrokratické zátěže – zvýšení transparentnosti procesů a přehlednosti pravidel -> na základě toho vyšší efektivita a hospodárnější nakládání s prostředky

Metodická pravidla /Metodicke-pokyny /Metodicke-pokyny

Elektronizace dat Plánovaná opatření: Jednotná centrální databáze zahrnující data pro vyhodnocení realizace DoP Možnost plně elektronické výměny dat mezi žadatelem/příjemcem a řídicím orgánem, včetně využití elektronického podpisu (-> snížení administrativní zátěže příjemců) centralizovaná databáze Posílení možnosti sdílení dat mezi ostatními aktéry implementační struktury a využití vazby na databázové systémy e-governmentu ČR (základní registry, registr podpor de minimis, státní pokladna). Digitalizace dokumentace a její uchovávání (e-storage), důvěryhodný dlouhodobý archiv. Posílení e-audit trailu (forma elektronické „auditní stopy“ zejména k využívání při ověřování legálnosti a korektnosti). Efektivnější nástroje pro podporu procesů a řízení (např. workflow, zabudované nástroje pro komunikaci, reportování a získávání údajů).

Operační programy Celkem: OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost OP Výzkum, vývoj a vzdělávání OP Zaměstnanost OP Doprava OP Životní prostředí OP Praha – pól růstu OP Rybářství Program rozvoje venkova OP Technická pomoc

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost EFRR Prioritní osy: – 1) Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace – 2) Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a středních firem – 3) Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie, podpora zavádění nových technologií v oblasti nakládání energií a druhotných surovin – 4) Rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a informačních a komunikačních technologií. – 5) Technická pomoc

OP Výzkum, vývoj a vzdělávání EFRR ( ) ESF ( ) Prioritní osy: – 1) Posilování kapacit pro kvalitní výzkum; – 2) Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj; – 3) Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání; – 4) Technická pomoc

OP Životní prostředí EFRR FS Prioritní osy: – 1) Zlepšení kvality vody a snižování rizika povodní; – 2) Zlepšování kvality ovzduší v lidských sídlech; – 3) Odpady a materiálové toky, ekologické zátěže a rizika; – 4) Ochranu a péči o přírodu a krajinu; – 5) Energetické úspory; – 6) Technická pomoc.

OP Doprava EFRR FS Prioritní osy: – 1) Infrastruktura pro železniční a další udržitelnou dopravu – 2) Silniční infrastruktura na síti TEN-T a veřejná infrastruktura pro čistou mobilitu – 3) Silniční infrastruktura mimo síť TEN-T – 4) Technická pomoc.

Integrovaný regionální OP EFRR Prioritní osy: – 1) Konkurenceschopné, dostupné a bezpečné regiony – 2) Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů – 3) Dobrá správa území a zefektivnění veřejných institucí – 4) Technická pomoc.

OP Zaměstnanost ESF IZM Prioritní osy: – 1) Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly; – 2) Sociální začleňování a boj s chudobou; – 3) Sociální inovace a mezinárodní spolupráce; – 4) Efektivní veřejná správa; – 5) Technická pomoc.

OP Praha - pól růstu ČR EFRR ESF Prioritní osy: – 1) Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací – 2) Udržitelná mobilita a energetické úspory – 3) Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě – 4) Vzdělávání a vzdělanost – 5) Technická pomoc.

Program rozvoje venkova EZFRV Prioritní osy: 1) Podpora předávání poznatků a inovací v zemědělství, lesnictví a ve venkovských oblastech; 2) Zvýšení životaschopnosti zemědělských podniků a konkurenceschopnosti všech druhů zemědělské činnosti ve všech regionech a podpora inovativních zemědělských technologií a udržitelného obhospodařování lesů; 3) Podpora organizace potravinového řetězce, včetně zpracovávání zemědělských produktů a jejich uvádění na trh, dobrých životních podmínek zvířat a řízení rizik v zemědělství; 4) Obnova, zachování a zlepšení ekosystémů souvisejících se zemědělstvím a lesnictvím; 5) Podpora účinného využívání zdrojů a podpora přechodu na nízkouhlíkovou ekonomiku v odvětvích zemědělství, potravinářství a lesnictví, která je odolná vůči klimatu; 6) Podpora sociálního začleňování, snižování chudoby a hospodářského rozvoje ve venkovských oblastech.

Operační program Rybářství ENRF Priority unie: Podpora environmentálně udržitelné, inovativní a konkurenceschopné akvakultury založené na znalostech a účinně využívající zdroje Podpora provádění společné rybářské politiky Podpora uvádění na trh a zpracování

OP Technická pomoc FS Prioritní osy: – 1) Podpora řízení a koordinace Dohody o partnerství: vytvořit podmínky pro naplnění cílů Dohody o partnerství a koordinace řízení; zajistit včasnou přípravu nového programového období 2021+; zajistit informovanost o ESIF u cílových skupin; podpořit kapacity pro implementaci ESIF na nižší než národní úrovni; 2) Jednotný monitorovací systém zabezpečení

Literatura /Metodicke-pokyny /Metodicke-pokyny

Informace z této prezentace budou součástí kontrolního testu Děkuji za pozornost