PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 6. PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY KRIZOVÉ KOMUNIKACE PŘI ŘÍZENÍ ZMĚNY A KRIZE BEZPEČNOSTNÍMI SYSTÉMY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hospodářský výsledek. je důležitý ukazatel umožňující posoudit hospodaření podniku. představuje rozdíl mezi celkovými příjmy a celkovými náklady podniku.
Advertisements

Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 4. PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY A PRINCIPY PRÁCE SE ZMĚNOU A ZÁTĚŽÍ V NÁROČNÝCH KOMUNIKAČNÍCH.
Úvod k přednáškám o Jištění kvality technologických procesů VŠCHT pd v
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Téma 1. Charakteristika finančního řízení 1. Cíle finančního řízení 2. Hlavní oblasti finančního managementu 3. Finanční rozhodování podniku 4. Finanční.
Změny v požadavku na proces edukace vojenských profesionálů Radomír Saliger,Vratislav Pokorný Katedra řízení lidských zdrojů Fakulta ekonomiky a managementu.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
©Ing. Václav Opatrný. V úvodních hodinách elektrotechniky jsou žáci seznamováni s veličinami, které popisují známý fyzikální svět, získávají představu.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
SPOLEČENSKÉ ASPEKTY BEZPEČNOSTI TÉMA 7. OSOBNOST MANAŽERA PRO BEZPEČNOSTNÍ PROSTŘEDÍ VRATISLAV POKORNÝ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
model fungování a praxe
PROJEKT Evropská vodítka psychosociální následné péče zaměřené na cílové skupiny – implementace PhDr. Štěpán Vymětal.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2017 / 2018.
Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky
Společné a koordinované politiky EU
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Zkušenosti s implementací vybraných požadavků ISO 9001:2015
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Rozhodování 1.
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
Pracovní porada Pracovní list.
Společenská odpovědnost ve školství
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Pracovní porada Pracovní list.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Společenské aspekty bezpečnosti Téma 5
Pedagogická komunikace 4. lekce: Verbální komunikace: kladení otázek
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Vůdcovství - leadership
VYPRAVOVÁNÍ Mgr. Michal Oblouk.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ B/ A/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
CHARAKTERISTIKA VÝZNAMNÍ AUTOŘI
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Přehled nejdůležitějších novinek
Útočné činnosti jednotlivce vztahového typu
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Co je kognitivní psychologie?
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Přijímací řízení pro školní rok 2019/20
Přijímací řízení na víceletá gymnázia pro školní rok 2019/2020
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Pojem a definice krize Překážka na cestě za důležitými životními cíli, kterou člověk není schopen překonat v obvyklém čase obvyklými metodami řešení problémů.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 6. PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY KRIZOVÉ KOMUNIKACE PŘI ŘÍZENÍ ZMĚNY A KRIZE BEZPEČNOSTNÍMI SYSTÉMY VRATISLAV POKORNÝ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )

Obsahové zaměření tématu 1. Proměna, změna a krize systému. 2. Krizový a změnový management – psychologické a komunikační aspekty. 3. Potřeby lidí zasažených mimořádnou událostí. 4. Pravidla pro krizovou komunikaci.

Tři úrovně kontextu krize Já + situační kontext. Systém, tým + situační kontext. Situační celek (prostředí, firma, projekt - vztah k charakteru krize). Principy – přežít x užitečně být Strategie – stabilizace x proměna Kognitivní styly – analýza x intuice Styly řízení – řád x volnost (cíle x procesy) Vztah k proměně a změně

Krize a management vybrané aspekty krizové komunikace při řízení změny a krize v bezpečnostním prostředí Motto: Člověk, manažer, systém - oběť nebo správce procesů?

Proměna, změna a krize Proměna procesní charakteristika - žitá skutečnost Změna stavová charakteristika - identifikované rozlišení kvalitativních stavů „systému“ Každá. proměna disponuje fází „krize“.. změna je důsledkem „krize“. Krize je procesov á a stavov á „ veličina “ a představuje f á zi v n í ž prob í h á kvalitativn í změna vztahů a charakteristik syst é mu. „Syst é m po projit í f á z í krize nelze identifikovat s jeho předchoz í m stavem po kvalitativn í str á nce.“ (kognitivní management, collaborative management)

Poznámky k pojmu krize Pojem krize se významově vztahuje na rozhodující fázi, například v průběhu nemoci, odkud byl tento výraz převzat. Ve struktuře dramatu je pozice fáze krize následující: Expozice - popis kontextu. Kolize - střet protichůdných tendencí, případně neslučitelných faktorů (+) a (-). Krize - rozhodná chvíle, vyvrcholení děje – dramatu. Peripetie - náhlý obrat. Katastrofa - rozuzlení děje v dramatu. Katarze. Jiné termíny vztahující se k termínu krize Komplikace - plica = záhyb, smyčka. Krisis - soud, rozhodnutí. Krinó - soudím, rozuzluji, rozhoduji. Proto kritérium, tedy měřítko posuzování, „sudidlo“.