Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_19 Popis výukového materiálu Název:Zpracování programu animace v CR a hotelnictví Autor:Bc. Pavel Lang Datum: Obor:a) L/01 Gastronomie (nástavbové studium) b) L/01 Gastronomie Ročník:a) - 2. ročník a b) - 4. ročník Předmět:Hotelový provoz Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu Cestovní ruch a Hotelový provoz a je v souladu s ŠVP 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím ICT s výkladem a doplněním při současném použití učebnic Moderní řízení hotelového provozu (Ing. J. Beránek a kol., Magconsulting 2012) a Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost (D. Drobná a E. Morávková, nakl. Fortuna Praha 2004) Součástí materiálu je krátký test s označením odpovědí. Další formou zpětné vazby je zpracování animačního programu jako souhrn několika realizovaných materiálů. Pro výuku je použit - PC s dataprojektorem - interaktivní tabule - interaktivní dataprojektor - učebnice
Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CR Základem všech animačních činností je HRA Hra jako dobrovolná činnost, která je vykonávána v rámci pevně stanovených časových a prostorových hranic, podle dobrovolně přijatých, ale bezpodmínečně závazných pravidel, která má svůj cíl v sobě samé a je provázena pocitem napětí, radosti a vědomí „jiného bytí“ než je každodenní život.
Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CR 1. PROGRAM - název, zaměření - obor animace
Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CR 2. CHARAKTERISTIKA - improvizovaný nebo organizovaný program - adresát programu (všeobecně) - očekávané účinky programu - další aktuální charakteristiky
Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CR 3. ÚČASTNÍCI - počet - struktura (věk, pohlaví atd.)
Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CR 4. ZAJÍMAVOSTI - specifikace zajímavostí programu - účast - aktivní nebo pasivní
Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CR 5. ČAS - čas na přípravu - činitelé ovlivňující realizaci programu, např. počasí - délka trvání
Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CR 6. MÍSTO - místo konání programu
Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CR 7. INFORMACE - aktuální termín poskytnutí informace - způsob poskytnutí informace - adresát informací - poskytovatel informací
Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CR 8. PŘÍPRAVA - materiální zabezpečení organizátorem - vybavení zabezpečení účastníky(oblečení) - personální zajištění - ekonomické zajištění
Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CR 9. ALTERNATIVY - závislost na počasí - závislost na počtu účastníků - závislost na jiných faktorech
Zpracujte krátký animační program pro hosty hotelu. Jedná se o klientelu: ve věku 25 – 35 let, dobře ekonomicky zabezpečenou, většinou o páry bez dětí, z ČR, Německa a Rakouska. Program by měl být realizován mimo hotel, neměl by být fyzicky náročný. Personální zabezpečení – vlastními zaměstnanci. Hotelový a restaurační provoz Zpracování programu animace v CRVýstupy