Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, 403 31
Tel.: , Tel.řed./fax: , VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/

2 Číslo klíčové aktivity: III/2 Název klíčové aktivity:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor. Mgr. Radka Kainová Vytvořeno: Ročník: 4. Vzdělávací oblast: ANGLICKÝ JAZYK- ČÍSLA Anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 4. ročníku. Slouží k procvičení dvouciferných čísel a jednoduchých dialogů.

3 Čísla Numbers

4

5 Metodika K této aktivitě je dobré použít dva staré vyřazené telefony,buď klasické nebo mobilní. Součástí prezentace je pracovní list se stejnými čísly jako jsou ta na obrazovce. Pracovní list se rozstříhá a každý žák dostane jeden lísteček s číslem, které nikomu neukáže, ale stále ho má na očích. Učitel určí prvního žáka a předá mu telefon. Určený žák si vybere libovolné číslo z obrázku na interaktivní tabuli. Přečte číslo anglicky a zároveň jej vytáčí na telefonu. Ostatní žáci pozorně poslouchají a sledují přitom svůj lísteček s číslem. Žák, který v diktovaném čísle pozná to svoje, se přihlásí a řekne: ,, It‘s my number.‘‘ Poté podá učitel tomuto žákovi druhý telefon a žáci předvedou krátký improvizovaný rozhovor. Druhý žák dále pokračuje ve čtení dalšího čísla. Hra je počtem kartiček určena pro maximálně 20 žáků.

6 Zdroj obrázku: vlastní kresba autorky


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,"

Podobné prezentace


Reklamy Google