Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Komunitní plánování sociálních a ostatních služeb Přednášející Michal Polesný projektový manažer Ústecký kraj –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
„Plánování projektu Plán projektu“
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Centrum komunitní práce, poradenská organizace Ústí nad Labem
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Vzdělávací politika.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
Interní postupy MAS Brdy
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Program rozvoje Ústeckého kraje
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Zasedání RSK
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY OPAVSKO Z.S. CZ /0.0/0.0/16_063/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Komunitní plánování sociálních a ostatních služeb Přednášející Michal Polesný projektový manažer Ústecký kraj – 15.prosince 2006 Akce je součástí projektu financovaného z fondů EU

Principy práce v koordinačních skupinách - stanovení vyváženého programu jednání - včasné zaslání pozvánky se zápisem - dodržení dohodnutého místa, času a dne jednání - vždy dát možnost k doplnění programu - zvát strategické partnery, kteří nejsou členy - podávat informace o finančních zdrojích a přinášet aktuální informace o dění v oblasti - vyslechnout členy KS (součást programu) - vystupovat jako celek, nesnižovat tak práci členů KS a celé KS - řešit společné projekty a postupy při dosahování vytyčených cílů - být otevření a věnovat se nově příchozím Principy práce v koordinačních skupinách - stanovení vyváženého programu jednání - včasné zaslání pozvánky se zápisem - dodržení dohodnutého místa, času a dne jednání - vždy dát možnost k doplnění programu - zvát strategické partnery, kteří nejsou členy - podávat informace o finančních zdrojích a přinášet aktuální informace o dění v oblasti - vyslechnout členy KS (součást programu) - vystupovat jako celek, nesnižovat tak práci členů KS a celé KS - řešit společné projekty a postupy při dosahování vytyčených cílů - být otevření a věnovat se nově příchozím

Principy práce v manažerském týmu - dodržení dohodnutého místa, času a dne jednání - včasné zaslání pozvánky se zápisem - stanovit a dodržet délku jednání - mít zvoleného vedoucího manažera - rovnoměrně rozvrhnout čas mezi jednotlivé manažery - spolupracovat s politickou reprezentací a s úředníky samosprávy, státní správy, komerčním sektorem samosprávy, státní správy, komerčním sektorem mít informace, vědět co se děje mít informace, vědět co se děje - zvát strategické partnery – řešení průřezových opatření – např. hospodářská komora, realitní kanceláře např. hospodářská komora, realitní kanceláře - podávat informace o finančních zdrojích - vystupovat a mluvit jako celek, hledat shodu - řešit aktuální problémy a vyjadřovat se k nim - scházet se v nezávislém prostředí Členové MT: manažeři jednotlivých skupin, zástupce obce- úřadu, zástupce obce (města), zástupce Úřadu práce

Časový a obsahový harmonogram práce v koordinačních skupinách Celkem zhruba 8-10 zasedání v rozmezí 6-8 měsíců Cíl: Návrh cílů a opatření komunitního plánu 1-2. zasedání: ustavení skupiny, určení pravidel hry 3. zasedání: SWOT analýza 4-8. zasedání: identifikace potřeb v regionu identifikace provozovaných služeb identifikace rozvojových služeb zpracování nárhu cílů a opatření 9.zasedání: předložení zpracovaných písemných výstupů za společné práce 10.zasedání: předložení návrhu komunitního plánu do procesu konzultací

CKP Centrum komunitní práce Ústí nad Labem CKP Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Česká republika Michal Polesný – telefon: ckpul.cz Koněvova 18, Ústí nad Labem Euroregion Elbe Labe Nashledanou