Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bezpečnosti práce při bourání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Advertisements

Název operačního programu:
MODELOVÁNÍ STAVEBNÍ VÝROBY
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Dokumentace k zajištění BOZP
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 4 Svislé nosné konstrukce.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 6 Střešní konstrukce.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Krovy 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
Speciální vozidla Dle předpisu SŽDC (ČD) S8
STAVEBNĚ – TECHNICKÝ AUDIT
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Úvod do předmětu Technologie
Základní p ř edpisy o BOZP Osobní ochranné pracovní prost ř edky Organizace pracovišt ě, prevence rizik a úraz ů a nemocí z povolání Bezpečnost a ochrana.
Druhy tesařských prací, pracoviště tesaře
Bourání budov Střední odborná škola Otrokovice
stavebnictví Pozemní stavby Zemní práce a pažení STA32
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
ZÁKON O POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH
KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY BUDOV POZEMNÍCH STAVEB
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výkaz výměr Rozpočet Oceňovací podklady
Pracovní instrukce Stručný výtah z norem, určují základní povinnosti pracovníků. Vyvěšeny na pracovišti. Specifikují povinnosti obsluhy zařízení, které.
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Dokumentace k zajištění BOZP
Zobrazení plné a prázdné vazby
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad hlubinných základů.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Výchova k občanství TEMA: Bezpečnostní předpisy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednotlivých střech a jejich.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav a zesilování dřevěných.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů rekonstrukcí tesařských.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad konstrukce schodiště a použitého materiálu.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 27 Anotace.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad nakládání s odpady a recyklace jednotlivých.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
BOZP při práci ve výškách
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Účel a přehled přestaveb budov
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
Poruchy stropů a kleneb
Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
Převislé konstrukce VY_32_INOVACE_02_022
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Zvedáky VY_32_INOVACE_21_412
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Staveniště a zařízení staveniště
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bezpečnosti práce při bourání budov.

K demolici budov je potřeba povolení stavebního úřadu. O povolení odstranění stavby žádá vlastník stavby. Pokud stavba ohrožuje životy nebo je postavena bez stavebního povolení, odstranění stavby nařídí stavební úřad. Odstranění stavby se provádí za dozoru kvalifikované osoby. Náklady na odstranění stavby hradí vlastník stavby. Povinnosti dodavatele stavby:  Zajištění osobními ochrannými pracovními prostředky  Musí stanovit technologický postup – návaznost jednotlivých prací, použití strojů a zařízení, druhy pomocných stavebních konstrukcí – lešení, způsob dopravy materiálu, skladovacích ploch  Pracovník nesmí pracovat osamoceně na pracovišti  Zajištění proškolení předpisů k zajištění bezpečnosti práce a technických zařízení, a zejména ověřit znalosti z proškolení  Materiál z bourané části musí být odstraněn Povinnosti dodavatele stavby:  Zajištění osobními ochrannými pracovními prostředky  Musí stanovit technologický postup – návaznost jednotlivých prací, použití strojů a zařízení, druhy pomocných stavebních konstrukcí – lešení, způsob dopravy materiálu, skladovacích ploch  Pracovník nesmí pracovat osamoceně na pracovišti  Zajištění proškolení předpisů k zajištění bezpečnosti práce a technických zařízení, a zejména ověřit znalosti z proškolení  Materiál z bourané části musí být odstraněn

Povinnosti pracovníků při provádění stavebních prací:  Dodržovat technologické a pracovní postupy, návody, pokyny  Obsluhovat stroje a zařízení dle daných pokynů  Dodržovat bezpečnostní označení, výstražné signály a pokyny stanovených pracovníků  Nesmí se vzdalovat z určeného pracoviště Povinnosti pracovníků při provádění stavebních prací:  Dodržovat technologické a pracovní postupy, návody, pokyny  Obsluhovat stroje a zařízení dle daných pokynů  Dodržovat bezpečnostní označení, výstražné signály a pokyny stanovených pracovníků  Nesmí se vzdalovat z určeného pracoviště Bourání střešní konstrukce strháváním pomocí lan lze, jen pokud je zajištěna stabilizace zbývající části konstrukce. Výbušninami se nesmí strhávat plechové střechy a krytiny na plném bednění. Bourací práce konané nad sebou jsou zakázány. AUTOR NEUVEDEN. wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: b/Hydraulicke_demolicni_nuzky_na_podvozku_CAT_330.jpg/

BOZP při bourání svislých konstrukcí  Při ručním bourání mohou být odstraněny konstrukční prvky pouze tehdy, pokud nejsou zatíženy.  Při bourání zdí se musí zajistit balkony – vystupující konstrukce  Ruční bourání se provádí od shora dolů, vertikálním směrem  Při bourání stroji se zdi strhávají jen z vnější strany objektu  Při bourání příček se musí ověřit, zda nejsou nosné  Vodorovné konstrukce, na které se bude strhávat materiál, se musí podepřít podpěrami  Strhávání pomocí zvedáků a pák je zakázáno BOZP při bourání svislých konstrukcí  Při ručním bourání mohou být odstraněny konstrukční prvky pouze tehdy, pokud nejsou zatíženy.  Při bourání zdí se musí zajistit balkony – vystupující konstrukce  Ruční bourání se provádí od shora dolů, vertikálním směrem  Při bourání stroji se zdi strhávají jen z vnější strany objektu  Při bourání příček se musí ověřit, zda nejsou nosné  Vodorovné konstrukce, na které se bude strhávat materiál, se musí podepřít podpěrami  Strhávání pomocí zvedáků a pák je zakázáno BOZP při bourání vodorovných konstrukcí  Bourání stropů je možné jen, pokud jsou zdi nad nimi zbourané a ze stropu je odstraněn bouraný materiál  Bourat klenbu uvolněním části konstrukce je možné jen při strojním bourání  Při bourání jednotlivých poschodí musí být stropy podepřeny konstrukcí BOZP při bourání vodorovných konstrukcí  Bourání stropů je možné jen, pokud jsou zdi nad nimi zbourané a ze stropu je odstraněn bouraný materiál  Bourat klenbu uvolněním části konstrukce je možné jen při strojním bourání  Při bourání jednotlivých poschodí musí být stropy podepřeny konstrukcí

Vlastník stavby Ne výbušniny od shora dolů, vertikálním směrem Použité zdroje: archiv autora,