Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných stavebních učebních a studijních oborů. Metodický pokyn: Materiál je určen k použití učitelem při výuce – pro větší názornost a atraktivnost výkladu. Materiál si klade za cíl názorně zdůraznit základní fakta k probíranému tématu.

3 Konstrukční systémy a konstrukční části budov (část 2) – části budovy, podlaží Budova = pozemní objekt Stavební díl = účelově a funkčně vymezená část pozemního objektu (např. základy, obvodové stěny, stropy,……..)

4 Základní stavební díly Základní stavební díly pozemních objektů: základy obvodové stěny vnitřní stěny stropy zastřešení schodiště podlahy podhledy otvorové výplně (okna, dveře) ostatní technické zařízení

5 Vymezení a značení podlaží

6 Podlaží Podlaží = část budovy vymezená dvěma po sobě následujícími úrovněmi horního povrchu nosné stropní konstrukce (nikoliv podlahy). Tato svislá vzdálenost se označuje konstrukční výška podlaží. Rozlišujeme:  Konstrukční výška podlaží – od horní úrovně stropu po horní úroveň stropu v dalším podlaží  Světlá výška podlaží – od povrchu podlahy ke spodní úrovni stropu

7 Dělení budov dle podlaží, označení podlaží Budovy dle počtu podlaží  jednopodlažní  vícepodlažní Nadzemní, podzemní podlaží, půda, podkroví Nadzemní podlaží se značí například 1,2 Podzemní podlaží se značí například 01,02 Půda – podstřešní prostor nad nejvyšším podlažím Podkroví - je-li podstřešní prostor upraven k využití (místnosti)

8 Technické podlaží U nové bytové výstavby se často z ekonomických důvodů budují pouze nadzemní podlaží, z nichž první tzv. technické podlaží se využívá pro domovní příslušenství a instalační rozvody

9 Opakování: Jaké jsou základní stavební díly objektů pozemních staveb (budov)? Co označujeme pojmem podlaží, jaké máme budovy dle počtu podlaží? Vysvětlete pojmy „nadzemní a podzemní podlaží“. Co rozumíme pod pojmem „technické podlaží“, kde se s ním můžeme setkat?

10 Použité zdroje:  O. Tibitanzl - Stavební technologie I pro 1. ročník SOU učebního oboru zedník Praha, SOBOTÁLES,2005,ISBN 80-86817-09-1  K. Pendl, J. Štrop, O. Tibitanzl - Příručka pro zedníka Praha, SOBOTÁLES,1999,ISBN 80-85920-54-9  http://www.hochtiefreality.cz/foto/bytovy_dum_lhotka/n-lhotka1.jpg (staženo 30.08.2012)  Není-li uvedeno jinak, je použitý materiál ze zdrojů autora.


Stáhnout ppt "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google