Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bydlení a DPH. Snížená sazba DPH 15 % platí pro poskytnutí stavebních a montážních prací spojených s výstavbou staveb pro sociální bydlení nebo v souvislosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bydlení a DPH. Snížená sazba DPH 15 % platí pro poskytnutí stavebních a montážních prací spojených s výstavbou staveb pro sociální bydlení nebo v souvislosti."— Transkript prezentace:

1 Bydlení a DPH

2 Snížená sazba DPH 15 % platí pro poskytnutí stavebních a montážních prací spojených s výstavbou staveb pro sociální bydlení nebo v souvislosti s opravou těchto staveb, včetně jejich příslušenství.

3 Snížená sazba daně se uplatní také u konstrukcí, materiálů, strojů a zařízení, které se jako součást do uvedených staveb zabudují nebo zamontují. Vztahuje se i na opravy, rekonstrukce a údržbu těchto staveb.

4 Sociální bydlení - byt celková podlahová plocha nepřesáhne 120 m 2 do této celkové podlahové plochy se započítávají plochy místností bytu, včetně místností, které jsou příslušenstvím bytu. Nezapočítávají se plochy prostorů, které nejsou místností (balkóny, terasy, lodžie).

5 Sociální bydlení - rodinný dům celková podlahová plocha nepřesáhne 350 m 2. Celkovou podlahovou plochou se rozumí součet podlahových ploch všech místností rodinného domu. Místností se rozumí místně a prostorově uzavřená část stavby, vymezená podlahovou plochou, stropem a pevnými stěnami. Podle tohoto vymezení se místností nerozumí například půda a sklepní kóje s nepevnými stěnami.

6 Sociální bydlení - bytový dům  dům, v němž jsou pouze byty pro sociální bydlení.

7 Při poskytnutí stavebních prací spojených s výstavbou bytů, jejichž celková podlahová plocha přesáhne 120 m 2 a rodinných domů 350 m 2, se uplatní základní sazba daně.


Stáhnout ppt "Bydlení a DPH. Snížená sazba DPH 15 % platí pro poskytnutí stavebních a montážních prací spojených s výstavbou staveb pro sociální bydlení nebo v souvislosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google