Likvidace zajištěného tabáku a tabákových výrobků z odhalených případů s krycími názvy „ASTOR“, „BALVAN“, „COOL“, „ZOOM“ plk. Mgr. Aleš Hrubý ředitel odboru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Advertisements

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Druhá část semináře „Ochrana výnosů spotřební daně“ Generální ředitelství cel plk. Ing. Miroslav Nováček.
Seminář 4. – hotel Podlesí DAŇOVÝ SYSTÉM ČR Ing. Irena Kemény Inovativní pedagogické metody v odborném vzdělávání CZ.1.07/1.3.12/
Marketing. nástroje marketingu mix 5P product – produkt product – produkt price – cena (prodej) price – cena (prodej) place – distribuce (pozice) place.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Lidská společnost digitálního věku
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
Akce „G O L D“ Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomická příprava výroby.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Spotřební a energetické daně
KADEMF Ing. Jitka Sochová výkonná ředitelka projektu
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Výkaz zisku a ztráty - příklady
Aplikace nástrojů marketingového mixu ve vybrané společnosti
Autor: Ing. Alice Horáčková
Malé a střední podnikání
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Výrobní faktory v organizaci
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Obsah veřejných rozpočtů I
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
SPOLEČNÁ TISKOVÁ KONFERENCE Národní protidrogové centrály SKPV PČR, Celního ředitelství Plzeň, České obchodní inspekce a zástupce Celní správy SRN.
Ošetřování textilních výrobků
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
2. P marketingového mixu Cena. 2. P marketingového mixu Cena.
Katedra finančního práva a národního hospodářství
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Spotřební a energetické daně
Česká republika jako součást Evropy
Drogová kriminalita - priorita
Zpráva ČR o implementaci směrnice 1999/13/ES o používání organických rozpouštědel. Radostovice
zpracovaný v rámci projektu
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
PŘÍRODOVĚDA JEDOVATÉ ZLOZVYKY
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, dělba práce Autor: Pavla Lukešová.
Účetní doklady - spotřební materiál nákup v hotovosti Implementace Krajského akčního plánu 1 Ústeckého kraje B (IKAP B) CZ /0.0/0.0/16_034/
ZÁSOBOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Kapitola 3 Hospodaření organizací
TEORIE OCEŇOVÁNÍ LESNÍHO POROSTU A LESA
Transkript prezentace:

Likvidace zajištěného tabáku a tabákových výrobků z odhalených případů s krycími názvy „ASTOR“, „BALVAN“, „COOL“, „ZOOM“ plk. Mgr. Aleš Hrubý ředitel odboru 71 – Metodiky a koordinace pátrání GŘC 9. srpna 2016

Modus operandi: Nezákonná výroba a distribuce nezdaněných a neznačených tabákových výrobků - Operace, jejichž realizace proběhly v období let 2007 – Nejvýraznější úspěch proti nezákonné výrobě cigaret v novodobé historii - Dominantní aspekt asijských zločineckých skupin působících v ČR - Cílové místo určení: tržnice v příhraničí se Spolkovou republikou Německo

- Vysoká míra latence - Silné finanční zázemí a realizace objemově velkých zásilek - Kapacitní disponibilita moderní strojní výroby - Výskyt jak originálních, tak i padělaných cigaret - Používání násilných metod při kontrasledování - Řízení ze stran cizojazyčných zločineckých skupin

Shrnutí Pravomocně ukončené případy s výrokem soudu o zabrání věci… - … tabák (řezný, surový), cigarety (originální i padělané), strojní zařízení (řezačky, plničky, baličky), balící a obalový materiál, komponenty pro výrobu (dutinky, cigaretový papír) falešné tabákové a nálepky (tuzemské i zahraniční) -… celkem více jak 118 mil. ks cigaret a 187 tun tabáku (∑ 425 tun zboží) Vybrané výrobky s potencionálním únikem na spotřební dani přesahující 750 mil. Kč

Shrnutí a závěr V meziobdobí přijatá legislativní opatření, která a)Zakazují prodej tabákových výrobků na tržnicích b)Zpřísňují podmínky pro provozování daňových skladů c)Zdaňují tabákovou surovinu sazbou spotřební daně z řezaného tabáku Tyto nezpochybnitelné úspěchy celoevropského rozsahu ekonomicky i autoritativně paralyzovaly asijské zločinecké entity zabývající se tímto druhem ekonomické trestné činnosti. Preventivní i represivní aspekt těchto úspěchů.

DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST