Obytný soubor Za Školkou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Mladá Boleslav
Advertisements

studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
ČÁST B – ÚZEMNÍ STUDIE Definice dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a jeho prováděcích vyhlášek - § 30 (1) Územní studie navrhuje, prověřuje a posuzuje.
Uzavírky silnic II/476 a I/11
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
Malá Chuchle – Lahovice
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Doprava v klídku.
Rodinné domy.
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
Řádná členská schůze Bytového družstva Mírová - Kolovraty Kulturní sál U Boudů
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
Příspěvkové programy SFDI Praha, 7. dubna 2016 Ing. Karel Havlíček.
PREZENTACE ZÁMĚRU Rodinné domky na pozemku č. parc.: 426 k.ú. Třeboradice č. parc.: 426 Třeboradice development, s.r.o. Exafin, uzavřený investiční fond,
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,222-0,840“ Tento projekt byl financován výhradně z prostředků obce Investor: Obec Mosty u Jablunkova.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Multitechnik divize II, s.r.o. Na příkopech 1782, Chomutov Vybudování chodníku v ul. F. Chlouby Ing. Kamil Šlachta, Louny 2010.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Vizualizace pro připomínky členů Spolku pro Tisou Červen 2017
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
Třídimenzionální radary Základní takticko-technické údaje radarů:
Bydlení pro seniory v Praze
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
Snídaně starostů , Jedlí
Chodníky do úvozu.
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec;
Jablonné nad Orlicí.
13. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Lhůta pro pořízení územní studie
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
odbor politiky bydlení
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Pracovní skupina Terminály veřejné dopravy a P+R
Pracovní skupina Parkoviště P+R
Kanalizační Přípojky F-M
Stavební právo.
Podpora obnovy a rozvoje venkova
„Mosty u Jablunkova – Stavební úprava a přístavba hasičské zbrojnice „
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ & URBANISMUS
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - staveb
Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group
ATELIÉROVÁ TVORBA I. BYTOVÝ DŮM STUDIE
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Obytný soubor Za Školkou Vývoj od roku 2008

Obytný soubor Za Školkou 2008 – studie na vybudování obytného souboru na území městské části Praha-Satalice 2010 – schváleno zvýšení koeficientu zastavěnosti s tím, že bude respektována případná výstavba kruhového objezdu a odkup pozemku za tímto účelem (k jehož realizaci nedošlo)

Obytný soubor Za Školkou 2010

Obytný soubor Za Školkou 2010

Obytný soubor Za Školkou 2010

Obytný soubor Za Školkou 2013 2013 – úprava projektu – původní verze prošla tzv. modifikací (rovné střechy, rozestavění budov) – bylo dohodnuto: max. počet obyvatel 350, zajištění prostor pro komerční využití (obchod, služby), vybudování hřiště, kompenzace na dobudování infrastruktury 4,5 mil.

Obytný soubor Za Školkou – jednání od prosince 2014 od prosince 2014 probíhala další jednání s investorem o úpravě projektu zejména s ohledem na zajištění dostatečných odstupů od stávající zástavby a výstavby podzemních garážových stání, která by byla prodávána zároveň s bytovými jednotkami, aby se zamezilo parkování v ulicích zároveň byla zjišťována možnost soudního napadení zvýšení koeficientu – vzhledem k promlčené lhůtě na možnost odvolání toto však nebylo možné

Obytný soubor Za Školkou 2014 byl odeslán dopis na Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy s nesouhlasným stanoviskem, že plánovaná zástavba by neměla kontrastovat se stávajícím charakterem zdejší zástavby a z důvodu umístění stavby na volné parcele nepovažujeme rovněž za odůvodněné využívat výjimek pro zajištění parkovacích míst na povrchu, bez zajištění garáží

Obytný soubor Za Školkou 2015 trvali jsme nutnosti upravit projekt za účelem zajištění dostatečných odstupů od stávající zástavby, řešení dopravního propojení a výstavby podzemních garážových stání, která by byla prodávána zároveň s bytovými jednotkami, aby se zamezilo parkování v ulicích, a dohodnuty byly další změny – viz následující strany

Obytný soubor Za Školkou 2015 VZDÁLENOST VILADOMŮ OD STÁVAJÍCÍ ZÁSTAVBY 21,1 m až 22,8 m (posunutí o cca 3 m) PARKOVÁNÍ PODZEMNÍ GARÁŽE – MÍSTA VÁZANÁ KE KAŽDÉMU BYTU (mezistupeň – byla navržena krytá parkovací místa ve formě garážových věží – zamítnuto ze strany MČ) PARKOVACÍ MÍSTA PRO NÁVŠTĚVNÍKY LÉKAŘŮ – 8 MÍST (vybuduje investor na vlastní náklady) DVA DOPRAVNÍ VSTUPY DO SÍDLIŠTĚ (jednosměrný vstup z křižovatky Trabantská x Budovatelská x Za Školkou, obousměrný vstup a výstup z území na nově vzniklém propojení komunikace) PARKOVACÍ MÍSTA V ZÁSTAVBĚ SÍDLIŠTĚ (místo plánovaných na pozemku MČ podél silnice, zůstane zelený pás) PARKOVÁNÍ PŘED RODINNÝMI DOMY GARÁŽ A PARKOVACÍ MÍSTA (omezení parkování na vozovce) POSLEDNÍ PODLAŽÍ JAKO USTUPUJÍCÍ HŘIŠTĚ V PARKU BUDOVATELSKÁ (finanční částka pro investora na vybudování 720.000,- Kč) MÍSTA PRO KONTEJNERY NA TŘÍDĚNÝ ODPAD

Obytný soubor Za Školkou 2015 výše uvedené úpravy projektu upravuje Rámcová dohoda s investorem, kterou zastupitelstvo schválilo v září 2015 na základě dohody byl vydán souhlas s napojením podzemních garáží a komunikací v ulici Za Školkou a uzavřením smlouvy o zřízení služebnosti inženýrských sítí

Obytný soubor Za Školkou 2016 Oznámení zahájení společného územního řízení a řízení o povolení výjimky ze 7. 3. 2016 ve věci umístění stavby nazvané „Obytný soubor Za Školkou, Praha-Satalice“ Na základě stanovisek jednotlivých komisí starostky městské části bylo formulováno usnesení – viz bod 2/15/2016 z mimořádného zasedání 5. 4. 2016. Důvodem nesouhlasného stanoviska k výše uvedenému územnímu řízení je nemožnost napojení obytného souboru na kanalizační síť do doby zkapacitnění čistírny odpadních vod Kbely.

Obytný soubor Za Školkou 2016 Řízení o povolení výjimky – výjimka se týká vzdálenosti garáží od kraje komunikace, která je v projektu 2,6 metru, z toho 2 m tvoří chodník; není tak zajištěna dostatečná rozhledová vzdálenost pro řidiče vyjíždějícího z garáže (tzn. garáž by měla být posunuta do bezpečné vzdálenosti od kraje vozovky tak, aby byl zabezpečen dostatečný rozhled řidičům při výjezdu vozidel z garáží a nemohlo dojít ke kolizi vozidel s chodci)