BEZPEČNOST NA ŽELEZNICI. Nepozornost a hazard Nepozornost a hazard stojí ročně život 18 dětí a dalších 20 jich je těžce zraněných. Zmizí tak zbytečně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Daniela Jančíková, SŽDC s. o. Stavební správa západ;
Advertisements

ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_FY_2E_PAV_01_Světlo.
DOPRAVNÍ ZNAČKY Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
Desatero on-line bezpečnosti Vypracoval: Mgr. Rostislav Jančar ZŠ Na Planině 1393, Praha 4.
ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZDY - před železničním přejezdem si počínat zvlášť opatrně - zejména se přesvědčit, zda můžu železniční přejezd bezpečně přejet - vozidla.
Doprava ve světě železniční doprava. Železniční doprava využívá se k přepravě hromadných nákladů na střední a velké vzdálenosti po 2. světové válce ústup.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Shrnutí nejdůležitějších bezpečnostních předpisů a zásad, které je nutno dodržovat, aby se předešlo možnému.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_107_Nebezpečí elektřiny Vypracoval:
SOUČINNOST POLICIE A SOUKROMÝCH BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB Setkání AMBO Hradec Králové
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
Dětské dopravní hřiště Hřiště bylo vybudováno Statutárním městem Teplice v roce 2007 Hřiště bylo vybudováno Statutárním městem Teplice v roce 2007 Náklady.
VY_52_INOVACE_05_12_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Dagmar Šaflová Název:VY_32_INOVACE_PR Téma:Učíme se dopraní značky Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ PÁSY CESTUJEME V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ.
„DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ II.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
Tato studijní opora je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Učíme se.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Fyzika - referát Vlaky.
Počet obětí dopravních nehod na světě činí za rok:
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_19 _PŘEDLOŽKY A PŘEDPONY
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pravopisná cvičení 1 Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_04_20_první pomoc.
Název : VY_32_INOVACE_01_10_Zemětřesení
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_21_FYZIKA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_33_DOPRAVNÍ ZNAČKY Mgr. Petra Kukuczková
Hradec Králové, 17. září 2014.
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Vízum a vízové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Číslo v digitálním archivu školy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
LYŽAŘSKÉ DESATERO 1. Ohleduplnost k jiným - Každý lyžař se musí chovat tak, aby neohrozil jinou osobu a nezpůsobil škodu. 2. Přiměřená rychlost - Každý.
VY_32_INOVACE_58 Název školy: ZŠ A MŠ Březno. Autor:
Trestný čin.
Ekologie a ochrana přírody
Dopravní výchova 8. ročník
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2015 plk. Ing. Tomáš LERCH
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_Sib_III_02 Bezpečnost silničního provozu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Běžné úrazy a první pomoc
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Integrace tramvaje se železnicí
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S RŮZNÝMI DRUHY KRVÁCENÍ, VYSVĚTLIT, JAK POSKYTNOUT 1. POMOC. POPSAT ÚRAZ ELEKTRICKÝM PROUDEM A JAK SE PŘI NĚM ZACHOVAT.
VY_52_INOVACE_21_02_Pardubický kraj
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

BEZPEČNOST NA ŽELEZNICI

Nepozornost a hazard Nepozornost a hazard stojí ročně život 18 dětí a dalších 20 jich je těžce zraněných. Zmizí tak zbytečně celá jedna školní třída. „Kdybychom tímto projektem zachránili byť i jeden lidský život, stojí naše úsilí za to!“ Robert Drozda

Vývoj počtu MU v letech 2003 – 2014 Česká republika

Vývoj počtu MU – mladistvé osoby Česká republika

Vývoj střetu vlaku s osobami Česká republika

Vývoj střetu vlaku s mladistvými osobami Česká republika

Přecházení přes koleje Zákaz vstupu na koleje v místech veřejnosti nepřístupných – nepoužívejte černé stezky, služební přechody pro železničáře! Používej přechody pro cestující, podchody a nadchody. Pozor na přechod přes dvoukolejnou trať. Na přechod pro cestující na nástupiště vstupuj až po zastavení vlaku – hrozí, že si spleteš kolej – vstoupíš pod vlak. Nepoužívej sluchátka v uších v blízkosti železnice, ztrácíš tím sluchový kontakt s okolím - jedoucím vlakem.

Přecházení přes koleje

Nástup a výstup z vlaku Nevyskakuj z jedoucího vlaku. Nejsi cvičený kaskadér. Nenaskakuj do rozjíždějícího se vlaku. Za hodinu jede další. Neotvírej dveře během jízdy! Nevykláněj se z oken vlaku! Na nástupišti stůj za bezpečnostní čárou – s příjezdem vlaku vzniká rázová vlna. Z vlaku nevystupuj mimo nástupiště ani na druhou stranu než je nástupiště.

Nástup a výstup z vlaku

Bezpečnost na železničních přejezdech Nevstupuj ani nevjížděj na přejezd, bliká-li červené výstražné světlo! Na přejezdech s výstražnými kříži se rozhlédni jako na křižovatce! Na přejezdech se stopkou zastav a rozhlédni se! Nepřecházej trať mimo vyhrazené přejezdy a přechody. Vlaky jezdí mnohem rychleji než si myslíte. Dokonce už i u nás stošedesátkou! Není v silách strojvedoucího vlak před vámi zastavit. Na dvoukolejné trati v žádném případě nepřecházej před nebo za vlakem. Takových, co přešli, vlastně nepřešli, naposledy v životě již bylo mnoho.

Bezpečnost na železničních přejezdech

Zásah elektrickým proudem Nevystupuj na schůdky a střechy nákladních vagónů a lokomotiv. Nad tebou číhá smrt. Napětí voltů v trolejovém vedení je 114 x vyšší než máte doma v zásuvce. Možná přežiješ, ale jako zjizvený mrzák. Hrozí ti zásah elektrického proudu i bez fyzického kontaktu (zabíjí již ze vzdálenosti 1,5 m).

Zásah elektrickým proudem

Předměty na kolejích Nepokládej žádné předměty na koleje. Hrozí vykolejení vlaku, smrt a zranění nevinných lidí. Úraz hrozí i samotnému pachateli z odraženého předmětu Neházejte předměty na vlak, hrozí vážné zranění nevinných lidí Nenič zabezpečovací zařízení na železnici krádežemi, ohrožuješ životy ostatních (stáváš se teroristou).

Předměty na kolejích

Desatero bezpečnosti na železnici Nepřecházej koleje mimo přechody pro cestující, nadchody, podchody, železniční přejezdy!!!

Desatero bezpečnosti na železnici Nenaskakuj a nevyskakuj z vlaku!!!

Desatero bezpečnosti na železnici Nevykláněj se z oken vlaku!!!

Desatero bezpečnosti na železnici Neotvírej za jízdy dveře vlaku!!!

Desatero bezpečnosti na železnici Nevystupuj na střechy vagónů a lokomotiv!!!

Desatero bezpečnosti na železnici Nehraj si na kolejích!!!

Desatero bezpečnosti na železnici Nepodceňuj vlaky na železničních přejezdech!!!

Desatero bezpečnosti na železnici Nevyhazuj předměty z vlaku!!!

Desatero bezpečnosti na železnici Nepokládej předměty na koleje!!!

Desatero bezpečnosti na železnici Nenič zabezpečovací zařízení na železnici krádežemi, ohrožuješ životy ostatních!!!