INTERREG V-A AT-CZ 2014 - 2020 Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Páteřní infrastruktura Liberec mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, priority.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
KULTURNÍ DĚDICTVÍ, CESTOVNÍ RUCH Ing. Margit Beníčková, MMR ČR.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Strategický rozvoj Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Praha,
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Informační a poradenské centrum ZČU
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Dokument KAP MSK - obsah
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Národní program podpory cestovního ruchu
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Interreg V-A Česká republika – Polsko
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Centrum společných služeb
Členská schůze MAS Nepomuk,
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Společenská odpovědnost ve školství
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Nadnárodní/meziregionální spolupráce (TNC/IRC) vs
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Pozemkové úpravy.
OP přeshraniční spolupráce ČR – Rakousko
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
OP přeshraniční spolupráce ČR – Rakousko
Komora sociálních podniků
„Budujeme region se společnou budoucností“
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 28. listopadu 2011.
Průmysl možnosti podpory
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
IX. Konference Finance pro města a obce
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK

Interreg V-A AT-CZ   alokace 97,8 mil. € (ERDF)  PO1: Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací (12,5 mil. €, asi 343 mil. Kč, 13 %)  PO2: Životní prostředí a zdroje (45,4 mil. €, asi 1249 mil. Kč, 46 %)  PO3: Rozvoj lidských zdrojů (13,7 mil. €, asi 376 mil. Kč, 14 %)  PO4: Udržitelné sítě a institucionální spolupráce (20,4 mil. €, asi 560 mil. Kč, 21 %)  PO5: Technická pomoc (5,9 mil. €, asi 161 mil. Kč, 6 %)  maximální výše dotace: 85 % z celkových způsobilých výdajů projektu

Interreg V-A AT-CZ (období 2014 – 2020) PO1: Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací (12,5 mil. €, asi 343 mil. Kč, 13 %)  PO 1 TC 1 IP 1a: Zkvalitnění a rozšíření výzkumu a inovačních kapacit  PO 1 TC 1 IP 1b: Podpora zapojení podniků (zejména MSP) do inovačního systému PO2: Životní prostředí a zdroje (45,4 mil. €, asi 1249 mil. Kč, 46 %)  PO 2 TC 6 IP 6c: Zhodnocení kulturního a přírodního dědictví společného regionu udržitelným způsobem  PO 2 TC 6 IP 6d: Nárůst ekologické stability a zlepšení ekosystémových slu­žeb  PO 2 TC 6 IP 6f: Podpora využiti ekologicky inovativního potenciálu v regionu PO3: Rozvoj lidských zdrojů (13,7 mil. €, asi 376 mil. Kč, 14 %)  PO 3 TC 10: Rozšíření společné nabídky vzdělávání a kvalifikačních aktivit s cílem zvýšit využití potenciálu lidských zdrojů v přeshraničním regionu PO4: Udržitelné sítě a institucionální spolupráce (20,4 mil. €, asi 560 mil. Kč, 21 %)  PO 4 TC 11: Podpora přeshraniční spolupráce komunit a institucí ve společném regionu PO5: Technická pomoc (5,9 mil. €, asi 161 mil. Kč, 6 %)

PO 2 TC 6 IP 6c SC 2a: Zhodnocení kulturního a přírodního dědictví společného regionu udržitelným způsobem  IP 6c: Zachování, ochrana, propagace a rozvoj přírodního a kulturního dědictví  Hlavním cílem je spolupráce a společné přístupy v procesu obnovy, ochrany a propagace přírodního a kulturního dědictví a jeho zpřístupnění pro občany i návštěvníky regionu.  žadatel:  veřejné instituce pro výzkum a inovace  vysoké školy  orgány veřejné správy (stát, obce, kraje a jimi zřizované organizace)  neziskové organizace zapojené do ochrany, řízení a propagace kulturního a přírodního dědictví  komory a sdružení  alokace: € (asi 896 mil. Kč)

PO 2 TC 6 IP 6c SC 2a: Zhodnocení kulturního a přírodního dědictví společného regionu udržitelným způsobem  1) systémová opatření společné povahy (např. studie, strategie, plány, systematické propagační aktivity) v oblasti ochrany, rozvoje a využívání kulturního / přírodního dědictví  2) rekonstrukce, obnova a propagace kulturních / přírodních zajímavostí a památek  3) ochrana, rozvoj a propagace nehmotného kulturního dědictví přeshraničního regionu  4) podpora využívání potenciálu kulturního / přírodního dědictví prostřednictvím investic do udržitelné veřejné turistické infrastruktury a informačních zařízení  5) rekonstrukce, modernizace a zlepšování dopravní infrastruktury a řízení dopravních toků v kontextu turistických lokalit a s ohledem na potřebu zlepšit dostupnost stávajícího kulturního a přírodního dědictví

PO 3 TC 10 IP 10a SC 3a: Rozšíření společné nabídky vzdělávání a kvalifikačních aktivit s cílem zvýšit využití potenciálu lidských zdrojů v přeshraničním regionu  IP (10a): Investice do vzdělávání, odborné přípravy a školení za účelem získávání dovedností a celoživotního učení: vypracováním a naplňováním společných programů vzdělávání, odborné přípravy a školení  Hlavním cílem je větší soudržnost vzdělávacího systému s potřebami a možnostmi příhraničního trhu práce a zapojení podniků (zejména malých a středních podniků vzhledem k jejich vyšší flexibilitě) do systému získávání kvalifikace.  žadatel:  vzdělávací instituce  vysoké školy  orgány veřejné správy (stát, kraj, obec a jimi zřizované organizace)  neziskové organizace zapojené do vzdělávání  komory a sdružení  alokace: € (asi 376 mil. Kč)

PO 3 TC 10 IP 10a SC 3a: Rozšíření společné nabídky vzdělávání a kvalifikačních aktivit s cílem zvýšit využití potenciálu lidských zdrojů v přeshraničním regionu  1) přizpůsobení vzdělávacích podmínek/systémů hospodářským a kulturním potřebám společného regionu (uspokojení potřeb trhu práce atd.)  2) akce na podporu harmonizace systému odborného vzdělávání k uspokojování potřeb společného trhu práce (např. společné programy na podporu dlouhodobých stáží studentů ve firmách v příhraničních oblastech – „duální vzdělávání“)  3) rozvoj a implementace společných systémových opatření a společně implementované programy v oblasti vzdělávání v podobě:  studijních plánů/osnov  výměn studentů a pracovníků  přípravy základních zásad pro harmonizaci a uznávání kvalifikací  specializovaných dvojstranných odborně vzdělávacích programů  výuky cizích jazyků  Tyto předpokládané podpory zahrnují studia a odborné kvalifikace, plánování aktivit stejně jako investice do infrastruktury, zařízení a vybavení (v souladu s podmínkami stanovených specifickými kritérii).

Společná pravidla způsobilosti – obecné zásady  pro české žadatele – projekt nesmí současně obdržet podporu z jiného programu financovaného EU  časová způsobilost výdajů  způsobilé nejdříve od 1. ledna 2014  konec implementace nejpozději 31. prosince 2022  náklady na přípravu – jednorázová paušální částka celkových výdajů ve výši 5000 € na projekt (pro VP)