Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuTeO F Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastKavárny Vzdělávací oborTechnika obsluhy Vzdělávací okruhKavárenský jídelní lístek Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupinaŽák, let AnotacePrezentace komplexně seznamuje žáky, jak sestavit kavárenský jídelní lístek. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaNáležitosti, pořadí pokrmů, DatumDatum vytvoření –
Název a sídlo střediska nebo provozovny Označení – smluvní ceny Hmotnost masa v syrovém stavu, upozornění Označení pokrmů s kostí Názvy jídel dle platných norem nebo vlastních kalkulací Ceny Jméno osoby, která odpovídá za přípravu pokrmů a skladbu JL
1) Studené předkrmy a pokrmy 2) Vaječné pokrmy 3) Speciality 4) Jídla na objednávku 5) Přílohy 6) Sýry 7) Moučníky 8) Zmrzliny
Masa – ryby, drůbež, zvěřina, Jídla na objednávku - hovězí, telecí, vepřové Speciality – šéfa, střediska, krajové Podle tepelné úpravy – vařené, dušené, zadělávané, pečené, smažené
1) Vaječné pokrmy 2) Moučníky 3) Speciality 4) Přílohy 5) Studené předkrmy a pokrmy 6) Sýry 7) Zmrzliny 8) Jídla na objednávku 1) ………………………………… 2) ……………………………….. 3) ………………………………… 4) ……………………………….. 5) ……………………………….. 6) ……………………………….. 7) ………………………………… 8) …………………………………
1) Dušení 2) Vaření 3) Pečení 4) Smažení 5) Zadělávání 1) ………………………… 2) ………………………… 3) ) ………………………… 5) ………………………..
Endlicherová,Z., Morávek J., Stolničení jasně, stručně a přehledně. Moravské nakladatelství ISBN Salač, G., Stolničení. Praha: Fortuna ISBN: