Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči dětí MŠ Lichnov rozdáno bylo 35 dotazníků, návratnost 16 dotazníků (45,7 %)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÍTEJTE NA STRÁNCE VÝCHOVNÉHO PORADCE
Advertisements

Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Autoevaluace aneb vlastní hodnocení školy
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Pedagogická rada
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Taneční a pohybová výchova
Mgr. Jana Palanská.
Školní poradenské pracoviště
„Metodická činnost“ Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Oddělení legislativní a právní.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Oficiální jazyk: Němčina (dialekt – curyština) 5maturity pro dospělématurity k povolání 4 odborné maturity 3vyšší střední odborné školy 2gymnázia (4,
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Výstupy z Úvodního semináře
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Seminář pro ředitele a koordinátory ZUŠ Čeladná 2009 PaedDr.KarelTomek.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Rozbor celkové úrovně vzdělávání na ZŠ Olbramovice po ukončení celkové rekonstrukce školy (ve školních letech 2012/2013 a 2013/2014) Vyhodnocení dotazníku.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Komunitní a otevřená škola
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Škola Vinoř Anketa březen 2015.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Spolupráce s rodiči a absolventy při tvorbě ŠVP RNDr. Jiří Herman, Ph.D. Gymnázium, Brno třída Kapitána Jaroše 14.
Výchovný poradce v systému poradenských služeb na základní škole
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLY
Výsledky dotazníkového šetření
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Aktuální informace o stavu
Téma: Spolupráce MŠ a ZŠ v rámci jednoho právnického subjektu
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
dotazníkové šetření KLIMA ŠKOLY
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Procházka po knihovnách
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Den otevřených dveří Název školy Datum.
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Druhý stupeň malotřídně
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Podpůrná opatření 1. – 3.stupně
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Transkript prezentace:

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči dětí MŠ Lichnov rozdáno bylo 35 dotazníků, návratnost 16 dotazníků (45,7 %)

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči dětí MŠ Lichnov ANONE O nabídce mimoškolních aktivit jsem obeznámený 141 Škola nabízí dostatek mimoškolních aktivit 1122nevím Informace o dění ve škole sleduji na webových stránkách školy 510 O škole na veřejnosti hovořím210nevyjadřuji se

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči dětí MŠ Lichnov 14 Vyučující jsou vstřícní k problémům rodičů a dětí , Mateřská škola se věnuje přípravě dětí na základní školu ,688 2Školní zahrada je vybavená , Zajištění preventivního vyšetření výslovnosti dětí v mateřské škole ,083

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči dětí MŠ Lichnov 7Dětem se podává vhodná a pestrá strava ,533 24Celkovou činnost školy hodnotím … ,563 Avšak průměrná známka ze všech odpovědí byla 1,397 !!!

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči dětí MŠ Lichnov 5 Budova mateřské školy je uklizena15 1,000 1Třídy jsou útulné a vybavené ,125 9 Režim školy vyhovuje mým potřebám , Provozní doba mateřské školy mi vyhovuje , Zaměstnanci školy se mnou jako se zákonným zástupcem jednají taktně a vstřícně ,200 6 Využívání tělocvičny ve škole je na , Mateřská škola nabízí dostatek akcí a aktivit, které děti zaujmou ,250 12O výchovně vzdělávacím programu v mateřské škole jsem informován ,313 18Moje dítě chodí domů spokojené , Mám dojem, že dítě je díky docházce do mateřské školy více samostatné ,313 3Budova a okolí školy jsou esteticky upraveny , Vyučující se k dětem chovají přátelsky, vlídně a obětavě , Jak hodnotíte akce školy pro rodiče (besídky,….) , O dění v mateřské škole jsem informován ,375 4 Školní zahrada je využívaná ,400 8 Dětem se podává dostatečné množství jídla a nápojů , Výchovně vzdělávací proces hodnotím známkou ,400

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči dětí MŠ Lichnov konkrétní postřehy Co nebo kdo je pro Vaše dítě ve školce: Nejzajímavější: Hodiny s paní uč. Mártonovou. Nástěnky. Děti. Nejraději má paní učitelku Mártonovou, k ní se těší. Tvoření různých výrobků. Nejoblíbenější: p. uč. Dana. Hodiny s paní uč. Mártonovou. Tvoření výrobků a tělocvična. Vyrábění různých výrobků, kreslení a zpívání. Kamarádi. P. Mártonová. Kamarádi Nepříjemné: hodiny s paní _________. Chování některých dětí vůči mému dítěti. Pomazánky na svačinky. Nechce se mi tu spát. Problematické: Nevycházím s paní __________. Cizí jazyk Besídky jsou pěkné, ale mohly by být častěji Neinformuje se o úrazech dětí ve školce Chybí tam barbínky nebo malé panenky Tímto dotazníkem se nic k lepšímu nezmění. Katastrofa

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Celkové hodnocení (organizace, vybavení, spolupráce …) 21Práci školní družiny hodnotím na 1,09 6Školní družina je vybavena 1,28 1Třídy jsou útulné a vybavené 1,35 4Budova a okolí školy jsou esteticky upraveny 1,35 20Jak hodnotíte akce školy pro rodiče s dětmi (besídky, jarmark, drakiáda) 1,36 2Odborné učebny jsou vybavené a útulné 1,42 17Způsob organizace třídních schůzek mi vyhovuje 1,43 16 V rámci vzdělávacího procesu vyučující nabízí dostatek aktivit a akcí k rozvoji dítěte (např. divadlo, kino, knihovna, sportovní soutěže, výlety, bruslení, plavecký a lyžařský výcvik apod.) 1,47 9Zaměstnanci školy se mnou jako se zákonným zástupcem jednají taktně a vstřícně. 1,55 18Škola se věnuje protidrogové prevenci 1,57 3Tělocvična je vybavená, čistá a vytopená 1,57 14Informace o vzdělávání našeho dítěte škola poskytuje na 1,59 7Obědy jsou pestré a dostačující 1,62 15Škola je vstřícná k problémům rodičů a dětí 1,71 10Vyučující se k dětem chovají přátelsky, vlídně a obětavě 1,73 8Nabídka bufetu je na 1,73 13Škola má na dítě přiměřené nároky (čím větší známka, tím nepřiměřenější nároky) 1,74 12Mé dítě je ve škole spokojeno 1,84 5Lehkoatletický areál a tenisový kurt jsou využívány 1,89 19Škola se věnuje žáků se specifickými poruchami učení 1,91 11Mám možnost ovlivňovat chod školy a rozhodovat o její budoucnosti 2,40

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Celkové hodnocení (organizace, vybavení, spolupráce …) O škole na veřejnosti hovořímkladnězáporněnevyjadřuji sejak kdy Informace o dění ve škole sleduji na webových stránkách školy 3439 anonenevím O nabídce mimoškolních aktivit jsem obeznámený629 Škola nabízí dostatek mimoškolních aktivit391619

Se synem (dcerou) mluvím o vyučovacích předmětech Zajímají mě: Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu rodičů)

Myslím si, že ve škole syn (dcera) S výkony syna (dcery) jsem spokojen Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu rodičů)

Příprava do školy syna (dcery) Těší se dítě do školy? Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu rodičů)

Má dítě obavy ze školního hodnocení? Vzbuzuje škola v dítěti zájem o učení a vědění? Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu rodičů)

Jaká je informovanost o vašem dítěti ze strany školy? Mám pocit, že se mohu na učitele, nebo na vedení školy obrátit s případnými problémy? Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu rodičů)

Činnost školy je celkově Domníváme se, že učitelé jsou důslední Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu rodičů)

Dítě věnuje domácí přípravě do školy příliš mnoho času Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu rodičů)

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu žáků) Rodiče se mnou mluví o výsledcích vzdělávání Rodičům sděluji, co se ve vyučování děje

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu žáků) Doma známky sděluji S mými výkony jsou rodiče spokojení

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu žáků) S rodiči řeším problémy Se svými výkony jsem spokojen

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu žáků) Do školy se připravuji, učím, píši úkoly

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu žáků) – 1. stupeň Poradí ti paní učitelka (učitel), když potřebuješ? Třídního učitele bych ohodnotil známkouJakou známkou bys ohodnotil (a) školu? Baví tě, o čem se ve škole učíte?

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu žáků) – 1. stupeň Zaškrtni všechno, čeho se bojíš

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu žáků) – 2. stupeň Jsi rád, že můžeš chodit do této školy? Máš výhrady k tomu, jak se někteří tvoji spolužáci chovají k vyučujícím? Obhajuješ učitele mezi spolužáky, rodiči? Na jakou známku bys ohodnotil své chování vůči vyučujícím?

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu žáků) – 2. stupeň Máš pocit, že vyučující je tvůj kamarád? Vyučovací hodiny jsou pro tebe zajímavé, pestré. Spolupracuješ s vyučujícími ve výuce? Vyhovuje ti nabídka volitelných předmětů?

Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči a žáky ZŠ Lichnov Vztah: rodiče – dítě – škola (z pohledu žáků) – 2. stupeň Čeho (koho) si ve škole nejvíce vážíš? Baví tě, o čem se ve škole učíte? Jakou známkou bys ohodnotil (a) školu?

Závěrem – několik konkrétních citací Zlepšit kvalitu vyučujících, výsledky absolventů na velice nízké úrovni větší nároky ze strany vyučujících v hodinách Větší nároky na vzdělávání a jejich chování k učitelům Větší důraz na chování dětí mezi sebou Více práce na doma Uvítala bych elektronickou žákovskou knížku Nesouhlasím s vedením školy Výběr školních a hlavně mimoškolních aktivit pro naše děti téměř žádný Větší angažovanost a zapojení ze strany učitelů Zhoršování své pověsti nejen v nejbližším okolí Lze dostatečně rozpoznat závažné nedostatky Vybavení školy ne poměrně na nižší úrovni, než jakou bych od naší ZŠ očekával Uvítal bych chutnější obědy Zpřístupnění školní knihovny – delší otevírací doba Výměna ředitele školy i některých pedagogů Nebudu se vyjadřovat je to prostě hrúza a děs Taková blbost, kdo to vymyslel