Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015
Advertisements

Aktuální problematika v agendě mateřských škol
Obsah Předškolní vzdělávání a přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání (zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném.
Zápis 2014 ZŠ Ostrava-Michálkovice.
Vedení správního řízení
ODKLAD POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Potvrzení nebo změna závazného stanoviska dle § 149 odst
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2012
Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
Správní právo procesní
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010
Žádost rozhodnutí odvolání
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
Kulatý stůl k přijímacímu řízení ke vzdělávání ve středních školách „Víme, koho přijímáme ?“ Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Výchovní poradci základních a středních škol.
 Zákon č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů, zejména zákona č. 472/2011 Sb.  Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Přijímací řízení na SŠ. Důležité termíny Do – kritéria přijetí na umělecké školy na internetu Do – přihlášky na umělecké obory Do 31.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Správní řízení Přednáška Správní řízení 6 M. Horáková.
Řízení ve věcech důchodového a nemocenského pojištění
Právo sociálního zabezpečení Řízení ve věcech sociálního zabezpečení.
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
NÁLEŽITOSTI SPRÁVNÍHO ROZHODNUTÍ A ODVOLÁNÍ SEMINÁŘ NÁLEŽITOSTI SPRÁVNÍHO ROZHODNUTÍ A ODVOLÁNÍ SEMINÁŘ Ing. Eva Kotková, Bc. Eva Martinková, JUDr. Helena.
Vyhláška o školním stravování Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Přijímací řízení, výjimky z počtu žáků KÚ LK Ing. Eva Kotková.
Správní řízení Vendula Povolná Ekologický právní servis Září 2007.
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2011 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Informace k přijímacímu řízení na střední školy pro školní rok 2015/2016.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Yveta Opravilová, zástupkyně ředitele.
Žádosti o změny v rejstříku škol. Změny v rejstříku Podání žádosti o změnu zápisu v rejstříku škol a školských zařízení s účinností od letos.
Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Porada ředitelů.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2012 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2017 – 2018
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Přijímací řízení na SŠ ve školním roce 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Změny v přijímacím řízení do středních škol v souvislosti s novelou školského zákona KÚ LK 10. a Ing. Eva Kotková.
Přijímací řízení, odvolací řízení, novely…
Přijímací řízení 2016/2017.
Přihlášky Zápisový lístek
PLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY V ZAHRANIČÍ A VĚCI SOUVISEJÍCÍ…
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Spotřební koš ve školním stravování
Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018.
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
Procesní prostředky regulace správního řízení
PRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 13. prosince 2012.
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
přijímací řízení Na STŘEDNÍ ŠKOLY
INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2018 – 2019
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Novinky v předškolním vzdělávání
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Pomoc Żywnościowa dla dzieci w regionie Liberec Lublin
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Řádné opravné prostředky Doc. JUDr. H. Prášková, CSc.
Zahájení a průběh správního řízení Doc. JUDr. H. Prášková, CSc.
Transkript prezentace:

Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje

Odvolací řízení 24 podaných odvolání proti rozhodnutí o nepřijetí 20 potvrzených rozhodnutí ředitelů mateřských škol 1 rozhodnutí zrušeno a správní řízení zastaveno 2 rozhodnutí zrušena a věc vrácena k novému projednání 1 usnesení zrušeno a věc vrácena k novému projednání

Nedostatky Ukončení předškolního vzdělávání Předškolního vzdělávání bylo ukončeno bez písemného upozornění zákonného zástupce – porušení § 35, odst. 1, školského zákona Rozhodnutí o ukončení předškolního vzdělávání vydáno bez zahájení správního řízení z moci úřední

Nedostatky Nepřijetí k předškolnímu vzdělávání Rozhodnutí o nepřijetí k předškolnímu vzdělávání vydáno na základě žádosti z roku 2009 (nedodržení lhůt) Několik variant kritérií – neprůkazné řízení Ze seznamu přijatých a nepřijatých dětí nebylo možno jednoznačně určit pořadí dětí podle kritérií Chybné uvedení názvu mateřské školy (není dle ZL)

Nedostatky Procesní chyby Chybějící potvrzení o doručení rozhodnutí, odvolání správnímu orgánu - důležité pro počítání lhůt (chybějící doručenky) § 36 odst. 3 správního řádu – účastníci nebyli poučeni o právu vyjádřit se k podkladům rozhodnutí Nedostatečná odůvodnění

Kritéria Nejasně specifikovaná – věk dítěte, zaměstnanost matky, … ( k jakému datu), Spádovost – v případě mateřských škol nelze, spádovost se dle školského zákona určuje pouze pro základní školy Dodržovat stanovená kritéria při posuzování žádostí Stanovení kritérií je v kompetenci ředitele mateřské školy

Nabídka semináře pro ředitelky MŠ Správní řízení v praxi ředitele mateřské školy

Školní stravování Porady pro vedoucí školních jídelen – září 2010 z důvodu povodní odloženy, nový termín bude oznámen v dostatečném časovém předstihu Projekt „Hravě žij zdravě“ Liberecký kraj převzal záštitu nad internetovým kurzem zdravého životního stylu určeného žákům pátých tříd základních škol v české republice

Děkuji za pozornost Eva Martinková