1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Vyplnění projektové žádosti. Projektová přihláška Benefit7
Vyplnění projektové žádosti. Projektová přihláška Benefit7
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost BENEFIT 7 Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 20.dubna 2010 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
BENEFIT7 Barbora Zigušková Oddělení řízení grantových schémat.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 20. dubna 2010 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
HODNOCENÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ. PROCES HODNOCENÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI GRÉMIUM ZPRAVODAJŮ HODNOCENÍ FORMÁLNÍ VĚCNÉ HODNOCENÍ S VYUŽITÍM.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost BENEFIT 7 Ústí nad Labem, 11.února 2009.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
ŠKOLENÍ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje oddělení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzva Zpracování projektové žádosti Ústí n.L

2 Délka trvání GP  Min. 6 měsíců, Max. 31 měsíců  předpokládaný začátek realizace GP od  ukončení realizace GP do !! Výchozí stav projektu  NE zjišťování výchozího stavu v rámci projektu  měl by být žadateli znám  povinná příloha k žádosti / Šetření potřebnosti realizace projektu a zájmu cílových skupin/ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Zpracování žádosti

3 Cílová skupina  Pro koho, povědomí o zájmu CS  Popis motivace, oslovení, zapojení a výběru zástupců CS Realizace aktivit  na území Ústeckého kraje (projekt má dopad na území, resp. cílovou skupinu Ústeckého kraje minimálně ze 70 % ) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Cílová skupina a území dopadu

4  Zdůvodnění zapojení partnera do projektu - proč konkrétně tento partner, jaký přínos má toto partnerství  Popis zapojení partnera - způsob jeho zapojení v příslušných aktivitách, podrobněji rozepsat na záložce _Popis realizace klíčové aktivity_)  Smlouva o partnerství - role a odpovědnosti partnerů v rámci projektu.  Podíl na rozpočtu, podíl na plnění indikátorů  Podíl na čerpání veřejné podpory  Prohlášení o VP v případě zapojení PO (škol) do partnerství Předběžný souhlas zřizovatele  Partneři nesmí být dodavateli v projektu !! TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Partnerství v projektu

5  Výběr z MI, které stanovuje výzva, v případě nerelevantních MI zadat plánovanou hodnotu 0  Metodika monitorovacích indikátorů verze TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Monitorovací indikátory VYPLŇUJE SE povinně v projektové žádosti NEVYPLŇUJE SE = stanoveno součtem muži + ženy

Kód indikátoruindikátorkomentář Počet podpořených osob – celkemnevyplňuje se v žádosti = součtový indikátor z toho Počet podpořených osob - muživyplňuje se v projektové žádosti Počet podpořených osob - ženyvyplňuje se v projektové žádosti 1047zaměstnaní žadatel nevyplňuje v projektové žádosti, sleduje a vykazuje se při realizaci grantového projektu 1187mladí lidé 15 – 24 let 1197starší pracovníci 55 – 64 let 1257menšiny 1267migranti 1277zdravotně znevýhodnění 1287Ostatní znevýhodněné skupiny 1417ISCED 1 a ISCED ISCED ISCED 5 a Počet úspěšně podpořených osob nevyplňuje se v žádosti = součtový indikátor z toho Počet úspěšně podpořených osob - muživyplňuje se v projektové žádosti Počet úspěšně podpořených osob - ženyvyplňuje se v projektové žádosti Počet nově vytvořených/inovovaných produktůvyplňuje se v projektové žádosti z toho počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ŽP vyplňuje se v projektové žádosti počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ICT vyplňuje se v projektové žádosti

7 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Klíčové aktivity Podporované aktivity výzvou  Možnost kombinace  Uvést v popisu klíčových aktivit – KA projektu musí směřovat k naplňování podporovaných aktivit Klíčové aktivity (KA)  klíčové aktivity – v přímé vazbě na podporované aktivity uvedené v příslušné výzvě (aktivity týkající se projektového řízení, vedení účetnictví, publicita, udržitelnost jsou pouze doplněním KA, nikoliv samostatné aktivity)  Řadit KA podle harmonogramu realizace  Zdůvodnění a popis včetně nákladů vzhledem k rozpočtu  Řízení projektu nebo jiné činnosti související s administrací projektu nemohou být samostatnou aktivitou.

8 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY  přiměřenost a hospodárnost rozpočtu vzhledem k cílům a obsahu projektu  provázanost rozpočtu ve vztahu k plánovaným aktivitám  opodstatněnost výše rozpočtu a rozpočtových položek,  přiměřenost výdajů na práci realizačního týmu / Metodický dopis č. 4 - Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK/  proporcionalita jednotlivých rozpočtových kapitol Křížové financování  Max. 20% z celkových způsobilých výdajů projektu  Výdaje musí být v souladu s cíli a aktivitami projektu Rozpočet

9 Inovativnost  Zdůvodnění co přinese projekt nového – výstupy a výsledky, jaká je jeho přidaná hodnota  NE pokračování a financování stávajících aktivit Udržitelnost (povinná příloha žádosti)  Aktivity a výstupy musí být udrženy po dobu 3 let po ukončení realizace projektu -záměr pokračovat s realizací projektu i mimo rámec OP VK, po ukončení pomoci z ESF, další zdroje financování -Vytvořené produkty by měly být zachovány a užívány v souladu s aktivitami  Zakoupené zařízení a vybavení hmotné povahy z křížového financování (stavební úpravy) musí být udrženo v souladu s projektem a mělo by být uvedeno v žádosti - NEnahrazuje udržení aktivit a výstupů TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Udržitelnost

10 Zakázky malého rozsahu (do ,- Kč bez DPH)  postupovat dle platných pokynů a postupů OPVK (PpP, PpŽ)  Typ A – do Kč bez DPH - zakázka bez VŘ  Typ B – od Kč do Kč bez DPH  Typ C – od Kč do Kč bez DPH (uveřejnění výzvy na stránkách OPVK KÚ) Zakázky s vyšší hodnotou (nad ,- Kč bez DPH)  postupovat dle zákona č. 137/2006 Sb.  doporučujeme zpracovat odborným poradcem (náklady na realizaci VŘ jsou způsobilým výdajem v rámci NN) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Veřejné zakázky

11 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Přílohy projektové žádosti

12 Povinné přílohy :  Příloha č. 1 - Doklad o právní subjektivitě žadatele v odpovídající formě podle odlišné právní subjektivity žadatele (viz. PpŽ – verze 07 )  Příloha č. 2 - Stanovisko zřizovatele pouze je-li žadatelem příspěvková organizace kraje, města nebo obce  Příloha č. 3 - Čestné prohlášení žadatele o čerpání veřejné podpory  Příloha č. 4 - Čestné prohlášení k „de minimis“ za žadatel ( i partnera) o čerpání veřejné podpory TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Přílohy žádosti

13  Příloha č. 5 - Popis aktivit v době udržitelnosti způsob zajištění výstupů a výsledků GP  Příloha č. 6 – Šetření potřebnosti realizace projektu a zájmu cílových skupin šetření, vstupní analýza, doložení potřebnosti projektu Nepovinná příloha :  Příloha – Čestné prohlášení o zařazení do IPRM dokládá se, je-li pro daný projekt relevantní TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Přílohy žádosti

14 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Zpracování žádosti v BENEFIT7+ Žádost on-line: (Testovací verze: Příručka „Jak vyplnit webovou žádost OP VK“ na stránkách KÚ ÚK: v části PRO ŽADATELEhttp://opvk.kr-ustecky.cz/ na stránkách MŠMT:

15 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

16 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Možné problémy se spuštěním Benefitu 7+

17 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Zpracování žádosti v BENEFIT7+ založení nové žádosti

18 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Zpracování žádosti v BENEFIT7+ Záložky vyplňujte postupně, některé jsou provázané a data se mezi nimi načítají Barevné rozlišení polí Žlutá – povinná Šedá bez orámování – vyplňují se automaticky Šedá s orámováním – nepovinná

19 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Zpracování žádosti v BENEFIT7+ - Vyplňovat postupně, nevynechávat položky - Průběžně ukládat -V záložce Žadatel projektu musí být vyplněno pole Podíl na nákladech → následně aktivní záložka Rozpočet -Přílohy projektu -velikost jedné přílohy max. 4MB -Pole mají omezený počet znaků, případně možno dodat v samostatné příloze -Finalizovaná žádost je pomocí hash kódu importována z aplikace Benefit7 do informačního systému MONIT 7+ -Storno finalizace - v případě odevzdání listinné žádosti na ZS neprovádějte storno finalizace, pouze po konzultaci s projektovým manažerem Vytisknutá žádost musí mít stejný hash kód jako elektronická verze

20 Formální podoba žádosti a způsob jejího podávání:  on-line webová žádost v programu Benefit 7 včetně povinných příloh (  Zalepená obálka : povinné údaje - viz. výzva bod 16 –1x samostatný výtisk žádosti v listinné podobě – podepsaná, orazítkovaná, (žadatel + partneři) – pevně sešita, přelepená v rohu –1x samostatný svazek příloh – úvodní list = seznam příloh – orazítkován, podepsán, pevná vazba –1x v elektronické podobě ve formátu *.pdf na nosiči chráněném proti přepisu (CD-ROM) = žádost + všechny přílohy doručit osobně nebo poštou na adresu zprostředkujícího subjektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Předkládání žádosti

21  Termín pro příjem žádostí : od do (do hod.)  Podání žádosti :  Osobně na podatelnu KÚ ÚK  Zaslat poštou na adresu vyhlašovatele (1-2 dny předem !!) (formální náležitosti předkládané žádosti jsou podrobně popsány ve výzvě – bod. 16) 21 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Předkládání žádosti

22  Chybějící podpisy statutárních zástupců žadatele nebo partnera  Nedostatečná vazba žádosti a příloh (jednotlivé listy se dají vyjímat) NE kroužková vazba !!  Neúplné údaje na obálce  Žádost a přílohy nejsou svázány zvlášť ve dvou samostatných svazcích  Přílohy nejsou doloženy na CD ve formátu *pdf  V žádosti nejsou nahrány přílohy  Chybný počet listů příloh na Seznamu příloh (není důležité, zda je list popsán z jedné, či obou stran)  Nedoloženy povinné přílohy č. 1 - u NN stanovy organizace (ustanovení o vypořádání majetku při zániku NNO) - u PO chybějící jmenování ředitele č. 4 - chybějící Prohlášení partnera o nečerpání VP TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Nejčastější chyby

23 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Nejčastější chyby  Obecný (nekonkrétní) popis klíčových aktivit projektu  Klíčová aktivita není v přímé vazbě na podporované aktivity uvedené ve Výzvě  Klíčová aktivita je popsána nejasně – není zřejmé, ke které podporované aktivitě uvedené ve Výzvě se vztahuje  Jako klíčové aktivity projektu jsou plánovány doprovodné činnosti týkající se projektového řízení, publicity (NN), vedení účetnictví (NN), které jsou pouze doplněním jednotlivých klíčových aktivit a nikoliv samostatnou aktivitou.

24 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Nejčastější chyby  Neprovázanost rozpočtu na klíčové aktivity  Nejasný popis potřeb cílových skupin  Požadované náklady včetně jejich potřeby nejsou dostatečně popsány  Nedostatečně popsaná rizika projektu a nápravná opatření  Nepřiměřenost rozpočtu ve vztahu k výstupům projektu (zejména osobní náklady, velké množství administrativních zaměstnanců aj.)  Špatná struktura rozpočtu (zařazení výdajů do chybných rozpočtových položek)  Rozpočet není dostatečně zpracován (na jednotlivé položky)

25 1.Hodnocení formálních kritérií – opravitelné 2.Hodnocení kritérií přijatelnosti – neopravitelné 3.Věcné hodnocení – min. 2 hodnotitelé zaregistrovaní v Centrální databázi hodnotitelů MŠMT min. počet dosažených bodů – 65 ze všech obdržených hodnocení 4.Výběrová komise (předpokládaný termín 03/2012) 5.Rada Ústeckého kraje 6.Zastupitelstvo Ústeckého kraje (04/2012) do 30 dnů Smlouva o realizaci GP do 30 dnů od podpisu Smlouvy 1. zálohová platba TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Hodnocení GP

26  osobní konzultace  konzultace prostřednictvím elektronické pošty – konkrétní dotazy, zpracované projektové záměry od do se již NEPOSKYTUJÍ osobní konzultace TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Konzultace projektových záměrů:

27  Projektoví manažeři : Mgr. Radomíra Dostálová , Mgr. Roman Kovář  Finanční manažer : Ing. Martin Málek TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Kontakty na ZS KÚ ÚK