Seminář k doktorskému studijnímu programu 23. 2. 2012 Zlín.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Konference Škola ve firmě – firma ve škole
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Seminář NSKTV Praha , Brno Návrh národních deskriptorů Mgr., Ph.D.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Fakulta zdravotnických studií
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Studijní program Ekonomika a management
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Doktorské studium na AF
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fakulta zdravotnických studií
Doktorské studium na FLD
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studijní obor Management sportu
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín

Program semináře 1.Základní informace – DSP na FaME 2.Přijímací řízení do DSP 3.Jak napsat správnou esej? 4.Diskuse 5.Závěr

Základní informace Doktorský studijní program - P 6208 Ekonomika a management - Obor Management a ekonomika Cíle studia: - Připravit absolventy pro plnění funkcí zejména v oblasti vyššího podnikového managementu i ve specializovaných, vysoce odborných ekonomických a vědecko-výzkumných funkcích v podnikových útvarech větších výrobních, obchodních a finančních společností podle aktuálních požadavků praxe. Nejlepší absolventi najdou uplatnění na vědecko-výzkumných pracovištích, a také jako vědeckopedagogičtí pracovníci na vysokých školách. Profil: - Studenti si prohloubí všeobecné znalosti získané v magisterském studijním programu. - Charakteru DSP odpovídají speciální disciplíny zaměřené na metodiku vědecko- výzkumné práce, včetně prohloubení některých odborných předpokladů. Doba studia: 4 akademické roky

Základní informace Doktorský studijní program - P 6208 Hospodářská politika a správa - Obor Finance Cíle studia: - Vědecká příprava studenta, podpořena jeho odbornou průpravou v relativně úzce specializované oblasti, zaměřená k jeho tvůrčímu a badatelsky orientovanému uplatnění zejména v oblasti VŠ, vědecko-výzkumných ústavu a v oblasti poradenství. Profil: - Studenti si prohloubí všeobecné znalosti získané v magisterském studijním programu. - Charakteru DSP odpovídají speciální disciplíny zaměřené na metodiku vědecko- výzkumné práce, včetně prohloubení některých odborných předpokladů. Doba studia: 4 akademické roky

Přijímací řízení do DSP -Přihlášku ke studiu je nutné doručit do 18. května 2012 spolu s přílohami na referát výzkumu a kvalifikačních řízení. -Co je nutné přiložit? -Co je účelem přijímacího řízení? -Přijímací řízení se koná dne 20. – 21. června Řádně přihlášení uchazeči budou vyzváni doporučeným dopisem. V akademickém roce 2012/2013 fakulta může přijmout maximálně 20 studentů DSP. Studenti se přihlašují na rámcová témata. Podrobnější informace na

Jak napsat kvalitní esej? Vymezení oblasti zájmu v doktorském studiu – čemu se chci věnovat Charakteristika současného stavu řešené problematiky (rešerše, sekundární výzkum pramenů) – co jsem o tom zjistil Cíle řešení – co bych chtěl řešit Metody řešení – jak bych na to chtěl jít Přínos pro vědu a výzkum – proč je dobré, abych se tomu věnoval

Studijní plán DSP – Management a ekonomika Povinné předměty: Makroekonomie III Mikroekonomie III Matematické a statistické metody ve společenských vědách Metodika vědecké a výzkumné práce Cizí jazyk Povinně volitelné předměty: Management (Celostní management, Znalostní management, Management podniku) Ekonomika podniku (Nauka o podniku, Vnitropodniková ekonomika, Financování a úvěrování podniku) Řízení a organizace výroby (Management výroby, Průmyslové inženýrství, Management kvality, Logistika) Státní doktorská zkouška Obhajoba disertační práce

Studijní plán DSP – Finance Povinné předměty: Ekonomie ( Makroekonomie III, Mikroekonomie III) Matematické a statistické metody ve společenských vědách Metodika vědecké a výzkumné práce Informační systémy pro vědu a výzkum Metodika vědecké práce Cizí jazyk – angličtina Povinně volitelné předměty: Manažerské finance Kapitálové trhy, bankovnictví a pojišťovnictví Daňové systémy Mezinárodní zdanění Harmonizace účetnictví Státní doktorská zkouška Obhajoba disertační práce

DISKUSE

Děkujeme za pozornost