Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Páteřní infrastruktura Liberec mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, priority.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Strategický rozvoj Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Praha,
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Dokument KAP MSK - obsah
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Národní program podpory cestovního ruchu
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Centrum společných služeb
Členská schůze MAS Nepomuk,
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Inovace a regionální rozvoj
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Společenská odpovědnost ve školství
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Inovační potenciál České republiky
Náměty pro činnost Národního fóra
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Vysoká škola technická a ekonomická
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Regionální politika a regionální rozvoj
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Univerzitní město Olomouc
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Centralizované rozvojové projekty 2017
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 28. listopadu 2011.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Život bez střeva , Praha.
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
IX. Konference Finance pro města a obce
Transkript prezentace:

Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK

Aktuální stav prací na Programu rozvoje Jihočeského kraje Hotové části (SEPR, SWOT, Strategická část) Konzultace s odborníky v daných oblastech Oponentní posudek a spolupráce s Jihočeskou univerzitou Přerušení prací ve spojitosti s krajskými volbami 2012 Hodnocení SEA

Vize a cíle pro období Strategická rozvojová vize – Jihočeský kraj bude regionem posilujícím svou konkurenceschopnost v rámci středoevropského prostoru, která bude postavena na zvyšující se kvalitě lidských zdrojů, šetrném využití potenciálu přírodního, historického a kulturního dědictví, na rozvoji a dostupnosti veřejných i soukromých služeb pro obyvatele, podnikatele i návštěvníky kraje a na podpoře územní vyváženosti mezi venkovským a městským prostorem při dodržování zásad udržitelného rozvoje. Globální cíl PRK – Dosažení územně vyváženého a dynamického rozvoje území Jihočeského kraje, který povede ke zvyšování celkové konkurenceschopnosti a inovativnosti, zlepšování kvality života a k efektivnímu a udržitelnému využívání disponibilních zdrojů.

Cíle prioritních os PRK PO 1 – Konkurenceschopnost regionální ekonomiky a trhu práce – zlepšit hospodářské, vědeckovýzkumné a inovační prostředí a trh práce Jihočeského kraje tak, aby byl odpovídajícím způsobem rozvíjen přirozený potenciál území daný historickými souvislostmi a vývojem, ale i reakcí na nové výzvy a trendy při současném respektování potřeby plošně vyváženého rozvoje území regionu a jeho jednotlivých částí. PO 2 – Doprava a mobilita, technická infrastruktura – zlepšit vnější dopravní napojení Jihočeského kraje, zkvalitnit a zlepšit vnitřní dopravní vazby a logistiku v regionu a současně zajistit udržitelné, kvalitní a potřebám regionu odpovídající napojení na sítě technické infrastruktury, které umožní jak zvýšení konkurenceschopnosti regionálního hospodářství, tak kvalitnější život obyvatel v kraji.

Cíle prioritních os PRK PO 3 – Kvalitní služby, prostředí a spolupráce pro posilování územní soudržnosti – rozšiřovat nabídku a dále zlepšovat kvalitu sítě veřejných a dalších služeb pro obyvatele, soukromý a veřejný sektor i návštěvníky Jihočeského kraje, posilovat všechny formy rozvojové spolupráce a komunikace na místní, regionální i přeshraniční úrovni, a to vše při pružném a dále se zefektivňujícím výkonu veřejné správy a aktivní činnosti občanského sektoru. PO 4 – Environmentální udržitelnost a soudržnost regionu – zajistit a dále posilovat vnitřní environmentální soudržnost a udržitelnost rozvoje Jihočeského kraje, přičemž cíle bude dosaženo prostřednictvím šetrného využívání přírodních hodnot v regionu při současném respektování jejich ochrany a při šetrném a koordinovaném využívání krajiny.

Cíle prioritních os PRK PO 5 – Využití potenciálu přírodního, kulturního a historického dědictví pro rozvoj cestovního ruchu – zajistit vyvážený rozvoj cestovního ruchu včetně lázeňství a wellness na území Jihočeského kraje jako významných odvětví regionální ekonomiky, který bude postaven na šetrném využití přírodního, historického a kulturního dědictví, na zvyšování kvality služeb, propagace, spolupráce a lidských zdrojů a při současném respektování zájmů a hodnot trvale udržitelného rozvoje.

Podpora exportu jihočeských firem Forma podpory exportu Jihočeských firem Závěry a doporučení z podnikatelské mise Účast a prezentace Jihočeského kraje na veletrhu Expo Podmoskovje Plánování v novém období – Pomoc jihočeským firmám s expanzí na cizí trhy – I nadále příklon k přilákání investorů do kraje

Podpora rozvoje konkurenceschopnosti jihočeských podniků a podnikatelů Větší příklon k návratným formám výpomoci – Současný trend Evropské komise – Doporučení v PRK – Spolupráce s ČMZRB Podpořeno 86 podnikatelů V celkové částce ,- Kč – Nový úvěr pro obce Úvěr do výše 2 mil. Kč s úrokovou sazbou 2,4 % Motivace podniků k investicím do environmentálně šetrných technologií, snižování energetické náročnosti a využívání obnovitelných zdrojů energie

Děkuji za pozornost. Tel Tel