Odborné sociální poradenství. Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Nepojistné sociální dávky STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA
Zabezpečení v případě nemoci a svízelných sociálních situacích Mgr. Hana Svobodová.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Podpora v nezaměstnanosti
Podrobnější popis legislativních změn v hlavních zákonech
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Dětské centrum Brno příspěvková organizace Hlinky 132/136 Brno Voroněžská 5 Brno
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
3. téma HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTÍ. Rozpočet - Příjmy Mzdy/platy Mzdy/platy Státní sociální zabezpečení Státní sociální zabezpečení Nájemné Nájemné Úrokové.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
ČINNOST AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE LADARA. Agentura domácí péče LADARA poskytuje: pečovatelskou službu (od ) osobní asistenci (od ) tísňovou.
RODINNÉ PRÁVO PREZENTACE.
ŽIVOTNÍ A EXISTENČNÍ MINIMUM
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
1 Tisková konference MPSV „Čtyři opatření rodinné politiky“ 10. září 2015 ve 12:30 hod.
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Lenka Herčíková,
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Jak zažádat o poradenskou službu
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Organizace předškolního vzdělávání
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Zákon o svobodném přístupu k informacím
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
člen Asociace občanských poraden
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Hejnice 20. – 21. září 2018.
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Odborné sociální poradenství

Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému režimu. Schůzky lze dohodnout i mimo vyhrazené hodiny. Elektronický a pís. kontakt je možný kdykoliv. Odpovídáme s ohledem na naše personální a technické možnosti. Služba je poskytována bezplatně a na žádost uživatele může být poskytována anonymně. Při vstupu do služby je sociální pracovník povinen seznámit uživatele s vnitřními pravidly služby.

Statistické údaje o službě za rok 2015 V loňském roce využilo službu 110 uživatelů. 85 žen a 25 mužů, z toho dospělých 108, nezletilých od 16 ti do 18 ti let věku 2. Mladším uživatelům službu neposkytujeme, ale jejich rodičům, zákonným zástupcům a příbuzným. Odmítnutých uživatelů 0. Kapacita služby v registru poskytovatelů sociálních služeb pro rok 2015 činila 954 intervencí za rok. Tato kapacita byla naplněna. Nebyla evidována žádná stížnost ze strany uživatelů.

Nejčastější témata poskytované služby: Příspěvek na péči (podání, námitky, odvolání, atd.) Obdobně průkazy osoby se zdravotním postižením, invalidní důchody. Příspěvky obecně (příspěvek na mobilitu, na bydlení, atd.) Žádosti Dobrý anděl a Zlatá rybka a podobné organizace. Problematika hmotné nouze, orientace v oblasti nájemních smluv, pracovních smluv, rozvodů, úpravy styku s dítětem, majetkové vyrovnání. Edukační materiály, letecké pokyny, školní režim, atd. Orientace v oblasti psychologie a prenatální diagnostiky.

Nejčastější témata poskytované služby: Orientace v oblasti dluhové problematiky, rodinného rozpočtu, nákladů na léčbu. Započítání let do starobního důchodu. Předání různých kontaktů. Sociální bydlení. Podpora v nezaměstnanosti, rodičovská a mateřská dovolená. Problematika poradenství je velice široká oblast. Zde jsou uvedeny pouze nejčastější okruhy, které se objevují v naší službě. Prosíme všechny uživatele, kteří obdrží rozhodnutí, ve kterém je uvedena správní lhůta a potřebují naši konzultaci, aby tak učinili bez zbytečného odkladu a nečinili tak těsně před skončením lhůty.

Děkuji za pozornost