AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vlastivědných vědomostí o kulturních památkách. Je určeno pro práci na interaktivní tabuli.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Advertisements

JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
ZLOMENINY A PORANĚNÍ HLAVY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu
Kuchařka na práci s mnohočleny Matematika pro ZŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je David Salač. Dostupné z Metodického portálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
A to je ta krásná země... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti, kvíz finančních pojmů AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Zopakování finančních pojmů.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Anotace – Otázky Anotace - Pracovní list k procvičení tvoření otázek pomocí tázacích zájmen, překlad vět Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština,
PRVNÍ POMOC PŘI ZDRAVOTNÍCH OBTÍŽÍCH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
AnotacePrezentace pro 5. třídu ZŠ speciální k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vlastivědných vědomostí o bydlení dříve a dnes. Je určeno pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Přírodopis – Neživá příroda Koloběh vody Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o neživé přírodě. Jejím obsahem je koloběh vody. Jednoduchými.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o pohybech hmot v zemské kůře, zemětřesení. AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Anotace - Animals Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština, angličtina Očekávaný výstup - Plynulé.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
HMYZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Anotace – Měsíce v roce Anotace Pracovní list k procvičení slovní zásoby – doplnění chybějících slov, spojování slov s čísly měsíců, křížovka, spojování.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.
Téma: Jaro v CHKO České Středohoří – Košťálov
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
NAŠE OBEC ANOTACE Prezentace na téma MOJE OBEC- můj domov. DATUM
VY_32_INOVACE_
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Název školy: Základní škola Městec Králové
Anotace – Dny v týdnu Anotace Autor Čeština, angličtina Jazyk
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Karel IV. VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Volně žijící zvířata – rybník, potok
Finanční gramotnost Základní pojmy
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
SLOH – popis statický popis uměleckého díla
Název projektu: Moderní škola
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Přírodní vědy DUM 15 KOLOBĚH VODY
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Téma (název prezentace)
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Přírodní vědy DUM 23 HOUBY - TEST
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní obeznámení s programem
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Šablona 32 VY_32_INOVACE_03_22_JAN AMOS KOMENSKÝ
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_31_ Barvy.
Transkript prezentace:

AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vlastivědných vědomostí o kulturních památkách. Je určeno pro práci na interaktivní tabuli ve formátu PDF. AutorMgr. Zdeňka Sládková Musilová Jazykčeština Očekávaný výstupČtení s porozuměním, získání nových vědomostí o typech kulturních památek a o vybraných známých památkách, posílení vědomí o nutnosti chránit naše kulturní dědictví. Speciální vzdělávací potřebyžádné Klíčová slovaKultura, kulturní památky Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityaktivita Cílová skupinažák Stupeň a typ vzdělávánízákladní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina10-12 let Celková velikost3684 kB

KULTURNÍ PAMÁTKY Prezentace pro 4. – 5. třídu ZŠ speciální Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KULTURNÍ PAMÁTKY: Jsou to památky na již dávno uplynulé doby. Mají význam kulturní a historický – ukazují nám, jak se žilo a tvořilo dříve. Toto dědictví předků bychom měli ochraňovat pro další generace. Dokážeš vyjmenovat některé druhy kulturních památek? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KOSTELY: Jsou to památky církevní. Sloužily a dodnes slouží věřícím lidem jako místa, kam se chodí modlit k Bohu a účastnit se různých církevních obřadů (např. křest, svatba, bohoslužba…). Znáš nějaký kostel v okolí? Jak vypadá z venku a jak uvnitř? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

K OSTEL S V. J ANA N EPOMUCKÉHO NA Z ELENÉ HOŘE VE Ž ĎÁRU NAD S ÁZAVOU : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

U KÁZKA INTERIÉRU KOSTELA : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

HRADY: Byla to sídla bohatých šlechticů. Byly stavěny převážně z kamene a dřeva. Jejich výstavba trvala mnohdy spoustu let. Měly většinou velmi dobré opevnění, aby je nebylo možno snadno dobýt. Znáš nějaký hrad na našem území? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

A SI NEJZNÁMĚJŠÍM ČESKÝM HRADEM JE K ARLŠTEJN. J SOU V NĚM ULOŽENY ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

U KÁZKA INTERIÉRU HRADU K OST - KAPLE : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

ZŘÍCENINY: Někdy se staré hrady dochovaly jen neúplně. Zbyly z nich pouhé trosky – zříceniny. Víš o nějaké zřícenině hradu v okolí? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Z ŘÍCENINA K OZÍHO HRÁDKU U T ÁBORA : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

A TAKTO NĚJAK K OZÍ HRÁDEK ASI VYPADAL : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

ZÁMKY: Také sloužily jako sídla šlechticů. Jsou ale mladší než hrady. Znáš nějaký zámek? Čím se liší vzhled zámků a hradů? A jak se odlišují uvnitř? Ukázky ti napoví… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Z ÁMEK Č ERVENÁ L HOTA : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

U KÁZKA INTERIÉRU ZÁMKU – HOSTINSKÝ SALÓNEK NA Č ERVENÉ L HOTĚ : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

P OROVNEJ S INTERIÉREM HRADU Z VÍKOV : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KAMENNÉ MOSTY: Pocházejí ze starých časů. Byly stavěny v místech, kde město rozdělovala řeka a bylo potřeba oba břehy spojit. Nejstarším dochovaným kamenným mostem u nás je ten ve městě Písek. Znáš ještě jiný kamenný most? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

K ARLŮV MOST V P RAZE : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

SOCHY: Jsou to umělecká díla mistrů sochařů. Nejčastěji používaným materiálem byl kámen. Z jakých jiných materiálů mohou být sochy? Znáš nějaké známé sochy? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

S OCHA S V. V ÁCLAVA PŘED BUDOVOU N ÁRODNÍHO MUZEA V P RAZE : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Víš, co je to muzeum a co bychom v něm mohli vidět? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Urči z obrázků, o jaký typ kulturní památky jde. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Kostel Sv. Mikuláše v Praze Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

zámek Hluboká nad Vltavou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Kamenný most v Písku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

hrad Zvíkov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

socha Pomník Mistra Jana Husa na Staroměstském náměstí v Praze Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

zřícenina hradu Čachtice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

V EŠKERÝ OBRAZOVÝ MATERIÁL [ CIT ]. D OSTUPNÝ POD LICENCÍ P UBLIC DOMAIN NA WWW : Kostel Sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou: hd/World_Heritage_Sites/Europe/Eastern_Europe/Czech_Republic/Pilgrimage_Church_of_St_John_of_Ne pomuk_at_Zelena_Hora/Baroque_Chapel_by_Santini-Aichel_Zelena_hora_Czech_Republic.jpg Ukázka interiéru kostela: interior.jpg interior.jpg Hrad Karlštejn: Ukázka interiéru hradu Kost : Zřícenina Kozí hrádek u Tábora: Kozí hrádek – model pův. podoby: Zámek Červená Lhota: Ukázka interiéru zámku – hostinský salónek na Červené Lhotě : cervena-lhota/velke/zamek-cervena-lhota-009.jpghttp://itras.cz/fotogalerie/zamek- cervena-lhota/velke/zamek-cervena-lhota-009.jpg Interiér hradu Zvíkov: miniature.jpg miniature.jpg Karlův most: Socha Sv. Václava před budovou Národního muzea v Praze: original1-uyc48.jpg original1-uyc48.jpg Kostel Sv. Mikuláše: Zámek Hluboká nad Vltavou: Kamenný most v Písku: Hrad Zvíkov: 8cfd5844e5a0/foto.aspx?width=337&height= cfd5844e5a0/foto.aspx?width=337&height=450 Pomník Mistra Jana Husa na Staroměstském náměstí v Praze : content/gallery/staromestske-namesti-pomnik-mistra-jana-husa/pha01_pomnik-mistra-jana-husa.jpghttp:// content/gallery/staromestske-namesti-pomnik-mistra-jana-husa/pha01_pomnik-mistra-jana-husa.jpg Zřícenina hradu Čachtice: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).