Identifik á tor materi á lu: ICT- 7-21 Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba chleba škvarkového Autor Hana Nykodymová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Advertisements

VÝROBKY Z OBILOVIN Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: výrobky, obiloviny, mlýnské, mouka, kroupy, vločky.
Identifik á tor materi á lu: ICT Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba banketek Autor Hana Nykodymová Anotace.
Pekařská výroba  Výroba chleba  Výroba běžného pečiva  Výroba jemného pečiva.
Ukládání potravin VY_32_INOVACE_2C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba pizza pečiva Autor Hana Nykodymová Anotace.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 28 Název.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
Trvanlivé pečivo  Sušenky  Oplatky  Perníky  Trvanlivé pečivo ze šlehaných hmot  Suchary, preclíky, tyčinky.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Přepočty surovinových norem
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_18.
Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava drůbeže pečením
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Suroviny pro cukráře I. ročník
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje VY_32_INOVACE_09_170 Projekt MŠMT.
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba plundrového těsta
Polární oblasti.
Výroba instantních prášků 1
Téma: Předmět a příslovečné určení
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Úprava výrobků před pečením 1
Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
DUM - Digitální Učební Materiál
Cukry – přírodní sladidla
1 Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Obecná ekonomie STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Není příloha, jako příloha
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
EXCEL 2010 Úvod k funkcím 1. část.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Registrační číslo projektu
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Digitální učební materiál
Matematika + opakování a upevňování učiva
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Transkript prezentace:

Identifik á tor materi á lu: ICT Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba chleba škvarkového Autor Hana Nykodymová Anotace Student se naučí zhotovit chlebové těsto, vytvarovat chléb, nechat vykynout a upéct Druh učebního materiálu prezentace Typ vzdělávání střední Ročník 2. – 4. Datum vytvoření Leden 2013

Chl é b škvarkový

Receptura Mouka p š eničn á hladk á 10 kg Mouka p š eničn á hladk á 10 kg Mouka p š eničn á chlebov á 45 kg Mouka p š eničn á chlebov á 45 kg Mouka žitn á 45 kg Mouka žitn á 45 kg Drožd í tekut é 2,6 kg Drožd í tekut é 2,6 kg Sůl 2 kg Sůl 2 kg Kvas 1,5 kg Kvas 1,5 kg Voda 76 kg Voda 76 kg Km í n 0,8 kg Km í n 0,8 kg Škvarky 10 kg Škvarky 10 kg

Zpracov á n í těsta Vym í sen é těsto nech á me Vym í sen é těsto nech á me 10 minut zr á t. 10 minut zr á t. Pak začneme rozvažovat těstov é kusy. Pak začneme rozvažovat těstov é kusy. Obr. 1. – navážený těstový kus

Způsob veden í těsta Těsto vedeme na záraz. Všechny suroviny,vyjma kvasu, dáme do díže a začneme mísit. V 1/3 mísení přidáme kvas. Doba mísení : pomalý chod : 12 minut

Stáčení těstových kusů Rozvážené kusy stáčíme a odsazujeme do předem vymoučených ošatek. Obr. 2. – vymoučené ošatky Obr. 3. – stočený těstový kus

Kynut í výrobků Plné ošatky rovnáme do vozíku, Plné ošatky rovnáme do vozíku, který zavezeme do kynárny. který zavezeme do kynárny. Režim kynutí : Režim kynutí : Teplota : 35 °C Teplota : 35 °C Vlhkost : 70 % Vlhkost : 70 % Doba kynutí : 50 minut Doba kynutí : 50 minut

Pečen í chlebů Dobře vykynut é těstov é kusy vyvezeme z kyn á rny, nech á me oschnout a vyklop í me na plechy. Dobře vykynut é těstov é kusy vyvezeme z kyn á rny, nech á me oschnout a vyklop í me na plechy. Peč í c í režim : Peč í c í režim : Teplota : 260 °C Teplota : 260 °C Čas : 10 minut Čas : 10 minut P á ra : ano 2 minuty P á ra : ano 2 minuty Teplota : 200 °C Teplota : 200 °C Čas : 35 minut Čas : 35 minut P á ra : ne P á ra : ne

Vypečen í chlebů a expedice Upečený chl é b vyvezeme z pece a narovn á me Upečený chl é b vyvezeme z pece a narovn á me na prkna, na kterých jej expedujeme do prodejny. na prkna, na kterých jej expedujeme do prodejny. Obr. 4. – finální výrobek

Zpětn á vazba Vyjmenuj suroviny na výrobu chlebů. Vyjmenuj suroviny na výrobu chlebů. Udej peč í c í režim chlebů. Udej peč í c í režim chlebů.

Použit é zdroje: Receptury a technologický postup : autor Receptury a technologický postup : autor Foto : Obr. 1. – 4. autor Foto : Obr. 1. – 4. autor