Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 16. Spolupráce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program rozvoje venkova na období OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV.
Advertisements

Program rozvoje venkova ČR na období K O L O P Ř Í J M U Ž Á D O S T Í 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Úspěšné splnění kritérií aktuálních výzev ČR Ing. Jarmila Štolcová, Poradenské centrum projektů ČTPP.
OSA I. Opatření OSY I  I.1.1 Modernizace zemědělských podniků  I.1.2 Investice do lesů  I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova Operace Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
Národní program podpory cestovního ruchu
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Energetický management
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
3. výzva MAS Moravská cesta Program rozvoje venkova Seminář pro žadatele , Náklo.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F5 – Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Program rozvoje venkova MAS - Boleslavsko
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 3 - Zemědělská produkce
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 16. Spolupráce

Opatření 16. Spolupráce  Podopatření 16.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií  Operace Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh  Rozvoj inovací,  zavádění nových či významně zlepšených produktů, postupů nebo technologií,  zlepšení technických vlastností, komponentů, materiálu, software, uživatelské vstřícnosti,  Hodnocení projektu Hodnotitelskou komisí.

Záměry a definice žadatele  Operace není dělena na záměry.  Definice žadatele a):  Výrobce potravin nebo surovin určených pro lidskou spotřebu,  výrobce krmiv.  Vlastní kvalifikovaný personál a vlastní výrobní prostředky.  Definice žadatele b):  Uskupení minimálně dvou subjektů, kdy jeden subjekt splňuje definici žadatele dle písmena a) a druhý subjekt je výzkumnou institucí (např. vysoká škola, výzkumný ústav). Žadatelem nemůže být organizace producentů, sdružení organizací producentů a mezioborová organizace.

Druh a výše dotace  Druh dotace: přímá nenávratná dotace.  Výše dotace 50 %.  Výdaje na jeden projekt: min Kč max Kč  Výdaje na spolupráci:  Projekty do 5 mil. Kč výdajů, ze kterých je stanovena dotace - minimálně 15 % výdajů a zároveň max. 50 % výdajů, ze kterých je stanovena dotace.  Projekty nad 5 mil. Kč výdajů, ze kterých je stanovena dotace - min. 1 milion Kč (včetně) a zároveň max. 50 % výdajů, ze kterých je stanovena dotace.

Způsobilé výdaje I  1) Provozní náklady spolupráce na vývoji a aplikaci nových produktů, postupů, technologií ve výrobě potravin a krmiv.  Náklady na spolupráci - přípravné operace, zkoušky, hmotné a/nebo nehmotné investice související se spoluprací:  spolupráce na vývoji nových technologií a postupů zpracování zemědělských produktů a přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům,  spolupráce na vývoji nových produktů, včetně jejich finální úpravy a designu,  spolupráce na vývoji a výzkumu nových způsobů zvyšování nebo monitorování kvality výrobků,  spolupráce na vývoji nových systémů zajištění dohledatelnosti výrobků a včasného upozornění na nebezpečné potraviny.

Způsobilé výdaje II  2) Přímé náklady související s výrobou inovativních produktů a se zavedením do praxe inovativních postupů a technologií, které jsou výsledkem spolupráce s výzkumnou institucí (včetně investic, pokud nebudou dotovány v rámci opatření Investice do hmotného majetku):  investice do výrobních technologií a postupů potřebných k výrobě inovativních výrobků, včetně technologií a softwaru souvisejících s dohledatelností výrobků a zvyšováním nebo monitorováním kvality výrobků,  stavební investice potřebné k výrobě inovativních výrobků a k zavedení inovativních postupů a technologií.

Kritéria přijatelnosti projektu I  Splnění finančního zdraví u projektů, jejichž způsobilé výdaje, ze kterých je stanovena dotace, přesahují ,- Kč.  Žadatel zveřejní výsledky projektu a zajistí jejich šíření.  Kladné zhodnocení projektu s vyhodnocením aspektů účelnosti, potřebnosti, efektivnosti, hospodárnosti a proveditelnosti.  Beneficientem, tzn. konečným uživatelem dotace, je výrobce potravin nebo krmiv.

Kritéria přijatelnosti projektu II  Spolupráce bude realizována minimálně dvěma subjekty s výjimkou projektů realizovaných žadatelem (kvalifikovaný personál a dostatečné výrobní zdroje.  Ne zpracování produktů rybolovu a medu.  Krmiva - výstupní produkt pouze krmiva pro hospodářská zvířata.  U projektu, vyžadujícího posouzení vlivu záměru na životní prostředí, je podmínkou přijatelnosti předložit kladné stanovisko příslušného úřadu k posouzení vlivu realizace projektu na životní prostředí.

Kritéria přijatelnosti projektu III  V případě zpracování vinných hroznů nebude podpořena následující technologie:  Dřevěný sud/ uzavřená dřevěná nádoba na výrobu vína o objemu nejméně 600 litrů.  Kvasná nádoba s aktivním potápěním matolinového klobouku pro výrobu červených vín.  Cross-flow filtr na víno.

Další podmínky I  Minimálně 40 bodů za preferenční kritéria.  Realizaci projektu nejpozději do 36 měsíců od podpisu Dohody o poskytnutí dotace.  Součástí projektu je spolupráce, tj. předmětem projektu nesmí být pouze pořízení inovované technologie, její zavedení a zkoušky.  Za zpracování nelze považovat jednoduchou úpravu vstupní suroviny bez její významné změny jakosti, jako např. změny obsahu živin, konzistence, struktury, chutě, vůně, tvaru.  Projekt se týká nově vyvinutých produktů, postupů a technologií pouze před jejich využitím k obchodním účelům.

Další podmínky II  Projekt není jen prostou obměnou výrobku, obměnou technologií, strojů a zařízení nebo racionalizací výroby.  Spolupracující subjekt musí být vybrán k datu zaregistrování Žádosti o dotaci a nemusí být vybírán prostřednictvím výběrového řízení.  V případě výdajů na spolupráci je za vznik výdaje považováno datum proplacení prostředků na spolupráci dodavateli.

Další podmínky III  Místem realizace projektu je provozovna, které se inovace týká.  Projekt je inovativního charakteru - od Hodnotitelské komise neobdržel 0 bodů.  Projekt v rámci posuzování efektivnosti a proveditelnosti Hodnotitelskou komisí neobdržel 0 bodů.

Další podmínky IV  Dotaci nelze poskytnout na:  nákup nemovitosti,  nákup dopravních prostředků určených zejména pro osobní přepravu,  administrativní budovy, správní budovy, intervenční sklady, logistická centra,  inženýrské sítě včetně přípojek (kromě rozvodů uvnitř staveb),  komunikace,  odstavné či parkovací plochy,  projektovou a technickou dokumentaci,  stavby a technologie pro třídění, chlazení, značení a skladování vajec.

Přílohy předkládané při Žádosti o platbu  V případě, že projekt podléhá řízení stavebního úřadu, pak pravomocné a platné odpovídající povolení stavebního úřadu, na jehož základě byl projekt realizován.  V případě, že projekt podléhá řízení stavebního úřadu, pak projektová dokumentace ověřená stavebním úřadem předkládaná k řízení stavebního úřadu.  Půdorys stavby/půdorys dispozice technologie/nákres v odpovídajícím měřítku s vyznačením rozměrů stavby/technologie k projektu nebo jeho části.  Souhlasné stanovisko příslušného úřadu k posouzení vlivu záměru na životní prostředí - u projektů, u kterých je vyžadováno.

Preferenční kritéria I  Č. 1 - Posouzení projektu Hodnotitelskou komisí  Č. 2 - Žadatel má registrovanou značku kvality KLASA, některý z jeho produktů je označen jako produkt s chráněným zeměpisným označením, označením původu či jako zaručená tradiční specialita nebo Regionání potravina  Č. 3 - Podíl příjmů z výroby krmiv na celkových příjmech žadatele:  80 % a více  70 – 79 %  60 – 69 %  50 – 59 %

Preferenční kritéria II  Č. 4 - Žadatel nejpozději k Žádosti o platbu předloží platné osvědčení o původu bioporaviny/biokrmiva, které je vydáno na některý výrobek žadatele a bude dosahovat:  více než 75 % podílu příijmu/výnosu z produkce biopotravin/biokrmiv na celkových příjmech/výnosech z produkce potravin/krmiv, nebo více než 25 mil. Kč příjmu/výnosu za produkci biopotravin/biokrmiv,  10 – 75 % (včetně) podílu příijmu/výnosu z produkce biopotravin/biokrmiv na celkových příjmech/výnosech z produkce potravin/krmiv, nebo mil. Kč (včetně) příjmu/výnosu za produkci biopotravin/biokrmiv.

Preferenční kritéria III  Č. 5 - Předmětem projektu je zpracování:  mléka  masa  ovoce/zeleniny, chmele a moštových hroznů  Č. 6 - Předmětem projektu je výroba mouky nebo škrobu z bezlepkových obilovin, sóji nebo amarantu.  Č. 7 - Žadatel v hodnocení Finančního zdraví splňuje úroveň kategorie:  A  B

Preferenční kritérie IV  Č. 8 - Výdaje, ze kterých je stanovena dotace přesahují částku 5 mil. Kč.  Č. 9 - Předmětem projektu je investice do technologií umístěných v objektu ve vlastnictví žadatele.  Č Projekt je realizován v hospodářsky problémových regionech.

Zpřesnění pravidel – preferenční kritérium číslo 5 Původní znění  7.1 mléka (kapitola* 4)  7.2 masa (kapitola* 1,2,5,16)  7.3 ovoce/zeleniny, chmele a vinného moštu (kapitola* 7,8,12,20,22.04) o V rámci kapitoly bude předmětem p.k. pouze vinný mošt jako konečný výrobek. Nové znění  7.1 mléka (kapitola* 4)  7.2 masa (kapitola* 1,2,5,16)  7.3 ovoce/zeleniny, chmele a vinného moštu (kapitola* 7,8,12,20,22.04,22.05) o Tato věta byla vypuštěna.  Předmětem projektu je zpracování:

Děkuji Vám za pozornost! Ing. Ilona Musílková Tel.: