Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
V Harmonii s přírodou Program LEADER ČR 2007 Ing. Anna Bartošová Zábřeh
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Program rozvoje venkova Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Ondřej Vodhánil, Odbor projektových opatření rozvoje.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Dotační Program Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Leader ČR 2008 – Školení žadatelů
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR

Kontrolní činnost I. Před zahájením realizace projektů – zahájení realizace po podpisu seznamu vybraných projektů ředitelkou odboru koncepce rozvoje venkova II. V průběhu realizace projektů – soulad s projektem, se Závaznými podmínkami, spolufinancování III. Po skončení realizace projektů – udržení projektovaných parametrů 5 let IV. V průběhu administrace v MAS

Kontrolované subjekty Místní akční skupiny – soulad struktury a činnosti s Programem a s Dohodou Žadatelé – příjemci podpory – soulad povahy žadatele s Programem, soulad s realizací v záznamech, výkazech a hlášeních

Předmět kontroly Administrativní postupy Evidence Přijatelnost žadatele, projektu a výdajů Postup realizace – staveb, obnovy, pořízení strojů, rostlin, informačních systémů, výpočetní techniky Faktury – věcné plnění podle projektu a Programu Účetnictví – spolufinancování Čtvrtletní hlášení, monitoring, vykazování Plnění závazných ukazatelů Závěrečné vyhodnocení

Kontrola přijatelnosti Ziskového nebo neziskového subjektu žadatele - příjemce podpory Projektu Nákladů

Kontrola přijatelnosti žadatele Žadatelem není státní organizace, ani jako podílník z více než 25 %, občanské sdružení podle § 829 OZ, velký podnik, zahraniční subjekt Sídlo i provozovna (působiště) uvnitř mikroregionu Neziskový subjekt – nezisková organizace, obec, svazek obcí Ziskový subjekt – PO nebo FO - zaregistrovaná hlavní nebo vedlejší činnost v oblasti zemědělské nebo lesnické prvovýroby, malý nebo střední podnik, nebo začínající podnikatel, registrace v ČR

Kontrola přijatelnosti projektu Projekt je umístěn uvnitř mikroregionu Umístění stavby v obci, která má územní plán nebo urbanistickou studii schválené zastupitelstvem Soulad projektu se strategií Soulad projektu s Programem Zaměření projektu podle tématu schváleného záměru a opatření a podle výzvy Vyhovující splnění všech bodů osnovy popisu projektu Plnění závazných ukazatelů Programu

Kontrola přijatelnosti výdajů Reálný rozpočet Předpokládané výdaje se vyskytují v seznamu přijatelných výdajů zvoleného tématu Výše přijatelných nákladů v rozmezí - u podnikatelských subjektů od Kč - u neziskových subjektů od Kč % spolufinancování přijatelných nákladů - podnikatelským subjektem min. 50% (54%) - neziskovým subjektem min. 20%

Informační povinnost Zjištěné nesrovnalosti pro Návrhy řešení problémů, sankcí a nápravných opatření pro Informace pro Ř odboru před vydáním Rozhodnutí Pokyn pro MAS nebo žadatele při zjištění odstranitelného problému s termínem odstranění, kontrola odstranění

Poradenství Pro MAS Pro žadatele – příjemce podpory Osvěta Programu ve veřejnosti

Evidence Počítačová evidence registrace podaných projektů (SW Foresta) (evidence v ISPROFIN 14150) Poradenství pro paralelní evidenci v MAS

Archivace Archivace 1 paré složek záměrů přijatých MAS do 10 let po skončení Programu Archivace 1 paré složek projektů přijatých žadatelů – příjemců podpory do 10 let po skončení Programu

Vykazování Podávání souhrnných hlášení žadatelů čtvrtletně Vypracování souhrnných monitorovacích tabulek za mikroregion pro vždy poslední den čtvrtletí Předávání závěrečného vyúčtování akcí Vypracování závěrečného vyhodnocení programu za mikroregion pro 14150

Potvrzování faktur pro HVB Bank, a.s. nebo Českou pojišťovnu, a.s. Na fakturu se napíše: „(Ne)souhlasím s proplacením faktury“, datum, razítko a podpis.

Děkuji vám za pozornost Hana Havelková Odbor koncepce rozvoje venkova MZe Tel.: