Mezinárodní kontrolní operace 24-BLUE/RED GOLD na železnici 27.9.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vybraná činnost pořádkové služby Policie ČR „Léto 2013“ plk. doc. Ing. Martin Hrinko, Ph.D., MBA.
Advertisements

STÁTY A JEJICH VLAJKY I.. ? BELGIE Oficiální název: Belgické království Hlavní město: Brusel Měna: Euro Obyvatelstvo: 10,5 miliónu.
Konkurence schopnost českého zemědělství se stále snižuje Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Švýcarský program finanční pomoci k zmírnění hospodářských a sociálních nerovností v rozšířené Evropské unii Swiss Contribution David Stoklasa, Kancelář.
Krajská správa ČSÚ v Plzni | Slovanská alej 36, Plzeň | Miloslav Chlad CIZINCI V ČR A PLZEŇSKÉM KRAJI Tisková konference, Plzeň,
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
EVROPSKÁ UNIE MAREK PARVONIČ. HISTORIE ZÁKLADY PODNĚTY Zabránit opakování tragédie dvou světových válek Zajištění evropského míru Revitalizace Evropy.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie 10. ledna 2013.
B E Z P E Č N O S T n a ž e l e z n i c i
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Akce „G O L D“ Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR.
Projekt „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
Představení společnosti ERGO pojišťovna, a.s.. 2 ERGO Austria International AG ERGO Austria Česko Slo vensko Maďarsko Chorvatsko Slo vinsko Rum unsko.
Odbor služby pořádkové policie. Za rok 2013 bylo zrealizováno uniformovanou policií Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje celkem 328 akcí a opatření.
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-19 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Základní statistické údaje o trestné činnosti v roce 2014.
Zpráva o kriminalitě na území hlavního města Prahy za rok 2011.
Činnost služby dopravní policie v roce 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. ledna 2010.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
EVROPSKÁ UNIE.
OECD: Výše daní: nejnižší daně jsou v Chile
Vnější služba – výsledky v oblasti trestního řízení
Činnost služby dopravní policie za I. až III. čtvrtletí roku 2010 plk
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
Historie EU.
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2015
Světová a národní gastronomie
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
EVROPA JAKO JEDEN ZE SVĚTADÍLŮ
Utkání PhDr. Vladimír Süss, Ph.D.
Činnost pracovní skupiny styčného důstojníka pro národnostní menšiny
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
SPOLEČNÁ TISKOVÁ KONFERENCE Národní protidrogové centrály SKPV PČR, Celního ředitelství Plzeň, České obchodní inspekce a zástupce Celní správy SRN.
Evropská územní spolupráce
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - PROSINEC 2010“
NATO.
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Hlavní města Evropy VY_32_INOVACE_Ze
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Drogová kriminalita - priorita
Nelegální migrace na území České republiky
. Seminář ČESTR Chov SKotu 2017.
Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie plk. Ing. Jindřich Rybka BA. Statistika nehodovosti.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2015 plk. Ing. Tomáš LERCH
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Statistika kriminality za rok 2017 Plzeň – město
„Index vnímání korupce 2016“
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová.
Ing. Pavlína Tomková Odbor drážní a vodní dopravy
Statistika nehodovosti na území hl. m. Prahy v roce 2014
Ministerstvo vnitra ČR Statistická data v oblasti migrace
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Rada EU.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Mezinárodní kontrolní operace 24-BLUE/RED GOLD na železnici

-Policie ČR v organizaci RAILPOL, která sdružuje evropské policejní složky. -Tyto akce nesou název „24-Blue“, jedná se o kontroly, které probíhají 24 hodin ve všech členských zemích EU a také díky federálnímu úřadu AMTRAK v USA. -Současná akce 24 BLUE/RED GOLD byla v pořadí již osmou operací tohoto druhu RAILPOL Ředitelství služby pořádkové policie

AKCE „24 BLUE/RED GOLD“ -od h. dne do h. dne , -účast: policisté služby pořádkové policie v součinnosti s SKPV a odbory cizinecké policie KŘP, -členské státy RAILPOLu: Rakousko, Belgie, Bulharsko, Česká republika, Německo, Francie, Maďarsko, Itálie, Lotyšsko, Holandsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovensko, Španělsko, Velká Británie, Švýcarsko a USA, -oblast kontroly: krádeže kovů, drobné krádeže, nelegální migrace, drogy, agresivita/asociální chování, graffiti Ředitelství služby pořádkové policie

Policie se zaměřila zejména na: - výkupny kovů a sběrné dvory, -drogovou problematiku, -nelegální migraci. Krajská ředitelství policie si určila: -konkrétní čas v daném rozpětí akce, -místa a předměty kontrol, -počet policistů Ředitelství služby pořádkové policie

Ředitelství služby pořádkové policie

Výsledky akce na území ČR Celkem bylo zjištěno 32 trestných činů (z toho 2 TČ související s drogami v Praze a 3 TČ ve Středočeském kraji) a 201 přestupků. Celkem zajištěno 38 pachatelů, z toho na úseku nelegální migrace byly zjištěny 2 PŘ (1 v Ústeckém kraji a 1 v Jihomoravském kraji) a 1 TČ v Jihočeském kraji. Ředitelství služby pořádkové policie

SČKPAKKVKMSKOLKÚLKPLKJMKZLKKVYJČKPHAKHKLBKcelkem Počet zúčastněných policistů Počet zkontrolovaných osob Počet zkontrolovaných výkupen kovů Počet zajištěných pachatelů krádeží kovů v souvislosti s výkupnami Počet zajištěných kg mědi z výkupen kovů Počet zajištěných kilogramů ostatních kovů z výkupen kovů ,50 319,5 Počet kontrol prostor nádraží a železniční dopravní cesty Počet zajištěných pachatelů krádeží kovů v těchto prostorách a ž.cestě Počet zajištěných kg mědi z těchto prostor a železniční cesty Počet zajištěných kg ostatních kovů v těchto prostorách a na ž.cestě Počet zkontrolovaných vlaků Počet zkontrolovaných nádraží Počet zajištěných/zadržených/zatčených/oznámených osob Celkový počet krádeží Počet přestupků souvisejících s drogami Počet gramů zajištěných drog , , Ředitelství služby pořádkové policie

Porovnání -Předešlá akce 24-Blue se konala 14. a , -zúčastnilo se celkem 2371 (nyní 2375), -zkontrolováno bylo 974 vlaků (nyní 719), 1711 nádraží (nyní 1459),1276 sběren kovů (nyní 1305), -celkem bylo zajištěno 3767 kg kovů, což je více než nyní (nyní 319 kg kovů), což svědčí o výrazném zlepšení situace v krádežích kovů na železnici a v jejím okolí, -na rozdíl od minulé akce bylo zadrženo větší množství drog (649,5 g. marihuany), v roce 2013 to bylo 17,5 g. syntetických drog a 9 g. hašiše. Ředitelství služby pořádkové policie

Děkuji za pozornost plk. doc. Ing. Martin HRINKO, Ph.D., MBA Policejní prezidium ČR Ředitelství služby pořádkové policie Strojnická 27, Praha 7 Tel.: , Fax: