Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čísla stran v Microsoft Office Word
Advertisements

MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ukládání prezentace do jiných formátů Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
1. Seznámení 2. Objekty a nástroje
COREL DRAW Efekty - 1 Úprava textu obálkou Přechody mezi objekty
Ing. Bohuslava Vitekerová
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Photo-Paint – pracovní prostředí.
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Power Point– popis prostředí
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Draw – posun, rotace, vlastnosti.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Photo-Paint – maska, oříznutí Autor:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Barvy VY_32_INOVACE_GR_788. BARVY Barva popředí a pozadí - jejich nastavení Barva popředí a pozadí slouží k nastavení barev nástrojů, které ji používají.
Vytváříme „složku dokumentů“
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
- Výběry VY_32_INOVACE_GR_782. VÝBĚRY Vytvořením výběru rozdělíme obrázek na dvě části: aktivní = výběr = ta část, na které budeme provádět úpravy neaktivní.
Od návrhu k hotové kartě
V hledáčku k ompozice Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Corel DRAW Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Corel DRAW Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel DRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 0 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
PIXLR ‒ ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (5) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Masky vrstev Nástroj vhodný pro úpravu a retuš fotografií.
Práce s grafickým programem GIMP
Grafický editor GIMP (3)
V hledáčku kompozice II.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Základní nástroje v Adobe Photoshopu
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základy maskování v Adobe Photoshop
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
5 tipů pro zjednodušení práce
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Photoshop – významné klávesové klávesové zkratky.
CorelDRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Malování - uložení a otevření obrázku
V hledáčku kompozice II.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Corel PHOTO-PAINT Úloha 0 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Střední škola obchodně technická s. r. o.
V hledáčku kompozice Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Transkript prezentace:

Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97

Corel PHOTO-PAINT Masky a kanály Práce s maskami a kanály Vytvoření rychlé masky Zúžení výběru Rozšíření výběru Uložení výběru ve formě masky

Corel PHOTO-PAINT nabízí sadu nástrojů pro vytváření důmyslných grafických objektů určených k vytištění a zobrazení online Před započetím práce si nastavíme nástroje a paletky pomocí volby OKNO>PANELY NÁSTROJŮ, UKOTVITELNÉ PANELY, BAREVNÉ PALETY Z nabídky OKNO otevřete UKOTVITELNÉ PANELY >KANÁLY

Práce s maskami a kanály Masky slouží k oddělení a ochraně částí obrazu Lze vytvořit masky a uložit je jako zvláštní kanály Kanály na rozdíl od vrstev nelze tisknout K zobrazení a práci s kanály se používá ukotvitelný panel kanály

Vytvoření rychlé masky Nachystejte si vlastní portrét Udělejte si výřez z fotografie, pokud nemáte portrét kompozičně dobře umístěný Hlavu vyberte a v pozadí použijte vybrané efekty

Vytvoření rychlé masky Vyberte nástroj kouzelná hůlka a začněte výběr kdekoli v oblasti portrétu Rozšiřte výběr podržením klávesy Shift a klepnutím kouzelné hůlky na další oblasti V následujícím kroku upravte výběr pomocí MASKA>ŠTĚTEC

Zúžení výběru přidáním maskovaných oblastí Změňte barvu popředí na černou, při malování černou barvou v okně dokumentu se rozšíří červené krytí Zvolte přiměřeně velkou stopu štětce, můžete si zvětšit obraz Stiskněte klávesu Ctrl a nanášejte barvu do všech nechráněných oblastí pozadí

Rozšíření výběru mazáním maskovaných oblastí Změňte barvu popředí na bílou stiskněte tlačítko Shift a odstraňte zbylé červené oblasti

Uložení výběru ve formě masky Ponechejte výběr aktivní a klepněte na kanálové tlačítko NOVÝ KANÁL Chcete-li výběr nadále používat musíte rychlou masku tímto způsobem uložit Kanály je možné přidávat a odstraňovat, lze je upravovat Kanály obsahují informace o barvách a výběru obrazu Vrstvy se skládají z namalovaných obrazů a efektů

Použití efektu v maskovaném výběru Obraťte výběr tak aby byl portrét chráněn pomocí nabídky MASKA>INVERTOVAT Upravte okolí výběru vhodným efektem z nabídky EFEKTY

Kontrolní otázky a úkoly Jaký je rozdíl mezi kanály a vrstvami? Co se stane s rychlou maskou, pokud její výběr zrušíte? Kde je uložena maska po uložení výběru jako masky?