Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97."— Transkript prezentace:

1 Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97

2 Corel PHOTO-PAINT Základní opravy obrázku Práce s výběrem a oříznutím Přizpůsobení tonálního rozsahu Odstranění nevyváženosti barev Záměna barev v obrazu Uložení obrazu pro tisk

3 Corel PHOTO-PAINT nabízí sadu nástrojů pro vytváření důmyslných grafických objektů určených k vytištění a zobrazení online Před započetím práce si nastavíme nástroje a paletky pomocí volby OKNO>PANELY NÁSTROJŮ, UKOTVITELNÉ PANELY, BAREVNÉ PALETY

4 Práce s výběrem a oříznutí Počáteční výběr Otočený výběr Při úpravě obrázků je potřeba zajistit, aby byly ve správném rozlišení. Aby rozlišení odpovídalo účelu pro který mají po úpravě sloužit.

5 Práce s výběrem a oříznutí Změna velikosti výběru Oříznutý a přizpůsobený výběr

6 Přizpůsobení tonálního rozsahu Tonální rozsah obrazu zahrnuje množství kontrastu nebo detailů obrazu a je určen rozmístěním pixelů obrazu, od nejtmavších (černých) po nejsvětlejší (bílé) pixely. Korekci provádíme pomocí příkazu OBRÁZEK >UPRAVIT >VYLEPŠENÍ KONTRASTU

7 Přizpůsobení tonálního rozsahu

8 Odstranění nevyváženosti barev Původní obrázek

9 Odstranění nevyváženosti barev Po použití příkazu automatická korekce

10 Záměna barev v obrazu Nemusíme měnit barvu u celého obrázku, lze vytvářet dočasné masky založené na určitých barvách a poté tyto barvy nahradit. Masky slouží k oddělení oblasti obrazu. Po tomto oddělení změny neovlivňují celý obraz, ale pouze jeho vybrané oblasti.

11 Výsledek úpravy obrázku Původní fotografie Upravený snímek

12 Uložení obrazu pro čtyřbarevný tisk Než uložíte soubor pro použití v čtyřbarevné publikaci, je nutné změnit barevný režim obrazu na CMYK, aby byl tento soubor v procesu čtyřbarevného tisku správně vytištěn.

13 Kontrolní otázky a úkoly Co znamená pojem rozlišení? Jakým způsobem využíváme funkci oříznutí? Kde v Corelu najdeme základní nabídku pro úpravu fotografie? Vyber zajímavý výřez a uprav obrázek.


Stáhnout ppt "Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97."

Podobné prezentace


Reklamy Google