Ekologické výukové programy 2015/2016 Voda Výukový program dětem objasní život rostlin a zvířat ve vodě a její blízkosti. Seznámí se s vývojem od vajíčka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Vysvětlení zapojení a činnosti ledky, schematická značka ledky a obrázky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích mladšího školního věku a především změny v dospívání. Výukový materiál.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Petr Nedbal Název: VY_32_INOVACE_9C_1_Pravěk II.-vznik zemědělství.
Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Školní rok: 2015/2016 Datum vypracování:
Slunce, Země, Střídání dne a noci, ročních období
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ekosystém okolí lidských obydlí Volně žijící živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola,
Centrum ekologické výchovy „Aquila“ v Bartošovicích na Moravě.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Obchod, trh Základy hospodaření.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tematický okruh: CHEMIE A SPOLEČNOST Název učiva: „ŽIVOT IGELITKY“
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_52_INOVACE_13_Zvířata v zimě
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Další součástky s jedním přechodem PN
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Léto v přírodě VY_32_INOVACE_18_03
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2012 Ročník
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
Různé podmínky života na Zemi
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉM – les a pole
Les v průběhu roku 2 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Ekosystém louka Živočichové
Věcné učení Bezpečné chování ve škole, při hrách, výletech, koupání
Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
TÉMA: Výrobky a přírodniny
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VY_52_INOVACE_07_ Hospodářská zvířata
PRO ZÁJEMCE O FOTOGRAFOVÁNÍ
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
VY__III/2__INOVACE__161 Režim dne školáka.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Ekologické výukové programy 2015/2016 Voda Výukový program dětem objasní život rostlin a zvířat ve vodě a její blízkosti. Seznámí se s vývojem od vajíčka k dospělci. Hravou formou projdou koloběhem vody v přírodě. V praktické části si děti sestaví model potravního řetězce. Za příznivého počasí VP probíhá na zahradě u jezírka. Cena: 35,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Boudo, budko (sýkorník) Výukový program seznámí žáky s charakteristickými vlastnostmi řádu ptáci, s jejich rozšířením a postavením v ekologickém systému. Informace o hnízdění ptáků v náhradním prostředí, výrobě, vyvěšování údržbě budek. V pracovní části si děti v pracovních skupinách vyrobí sýkorník. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 2. – 7. třída Krmíš, krmím, krmíme (krmítka) Program se věnuje informacím, kde a jak ptáci přezimují, co je v zimě ohrožuje. Vysvětlení významu a způsobu přikrmování, vlivu lidských sídel a velkých aglomerací. V praktické části si děti vyrobí v pracovních skupinách krmítka. Tento VP navazuje na program Boudo, budko. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 2. – 7. třída Od semínka po papír (ruční papír) Program zaměřený na charakteristické znaky stromů a význam pro člověka. Popis výroby papíru a vlastní výroba recyklovaného papíru. Tento program lze po domluvě realizovat i přímo ve vaší škole. Cena: 35,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Babiččin dvoreček Výukový program děti seznámí s živočišnými a rostlinnými organismy, které ve vyskytují v blízkosti lidí a lidských obydlí (rodinky zvířat, pěstování bylinek). V praktické části děti budou sázet bylinky nebo vyrábět voňavé sáčky (dle ročního období). Cena: 50,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Každý VP probíhá 120 minut. 1hodina teoretická + 1hodina praktická. Mezi nimi je 15 minut přestávka na svačinu. Děti si do Fantázie přinesou přezůvky, svačinu a pití. Recykláček Výukový program žáky motivuje k zamyšlení nad otázkou: „Kam s odpadem?“ Žáci se seznámí s pojmem recyklace a pochopí význam třídění odpadu. V teoretické části si ujasní co všechno je odpad, jak se třídí a jak se dá využít k dalšímu použití. V praktické části si dotvoří bavlněnou tašku, která jim bude pomůckou k třídění domácího odpadu. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Upeč třeba chleba V tomto programu se žáci seznámí s historií zemědělství, různými druhy obilí, dozví se, jak chleba vzniká a v praktické části programu si vyzkoušíme, jak upéct chleba. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Dům dětí a mládeže Brno, Helceletova, příspěvková organizace Odloučené pracoviště Fantázie, Tilhonova 49, Brno tel: , ,

Tematické výukové programy 2015/2016 Hliněné dobrodružství Výukový program seznámí děti s technikou keramické tvorby. Cena: 40,- Kč (1 výrobek - 1 hodina výuky) 80,- Kč (2 výrobky - 2 hodiny výuky) Určeno pro: 1. – 7. třída Fotografie jsou pouze ilustrační. Rezervace termínů tel.: nebo E - mail: Výukové programy probíhají na FANTÁZII ve Slatině nebo mohou být realizovány na vaší škole – výukový program na kolečkách (programy označeny symbolem vozíku). K těmto programům se připočítává 5,- Kč/dítě ke stávající ceně. Sváteční programy Rukodělné tvoření na téma: -Velikonoce -Den matek -Čarodějnice -Vánoce Další témata programů dle domluvy. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Délka: 60 minut Veselá razítka Barevná razítková kompozice. I takto originálně si lze vyzdobit tašku třeba na tělocvik. Razítka budou připravena na přání (např. s podzimní či jarní tematikou). Bude z čeho vybírat. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Délka: 60 minut Prevence dětských úrazů Program je zaměřen na prevenci úrazů. Ukázky rizikových předmětů v domácím prostředí a přírodě, nebezpečí ve městě. Dále si žáci formou her vyzkouší řešení krizových situací včetně jejich simulovaného telefonního ohlášení. Cena: 35,- Kč Určeno pro: žáci 1. – 4. tříd Délka: 2 x 60 minut (15 minut přestávka) Pro pedagogy nabízíme v rámci DVPP akreditované kurzy MŠMT: - Zdravotník zotavovacích akcí - Hrátky se zvukem Podrobnější informace na a na