KOKOŘÍNSKO JE CHRÁNĚNÁ KRAJINA OBLAST V KRÁSNÉ PŘÍRODĚ, KTERÁ SE ROZKLÁDÁ NA PLOŠE 272 km2 V OBLASTI ČESKÉ KŘÍDOVÉ TABULE A KROMĚ HRADU KOKOŘÍN A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Povrch dnešní krajiny povrch ČR je pestrý – střídají se roviny, pánve, kotliny a vysočiny nejvyšší pohoří se rozkládají při státní hranici.
Advertisements

Významné stavby v České a Slovenské republice Vendula Dujková Gymnázium Boskovice 2012.
Hrad byl založen v dekádě Přemyslem Otakarem II., a to téměř souběžně s blízkým Bezdězem, dokonce stejnou stavební hutí.
Souměrnosti v přírodě. Osová souměrnost patří do kategorie shodných zobrazení. je vlastně zobrazení nějakého bodu podle osy. původní bod má od osy stejnou.
Anotace Žáci se během prezentace seznamují s přírodními zajímavostmi a historickými pamětihodnostmi, které mohou během prázdninového cestování navštívit.
Plzeňský kraj. Základní údaje Plzeňský kraj má výhodnou polohu mezi Prahou a zeměmi západní Evropy. Turisticky významnou oblastí je NP Šumava.
Běžecké lyžování. Běh na lyžích je sportovní závodní lyžařská disciplína, ve které je cílem zdolat danou trať na lyžích v co nejkratším čase. První závody.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR. EVA PÍSKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_12_29_ KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Vypracoval- Pavel Tomšej 9.A Zdroje : by by
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Vodní dílo Nové Mlýny. Nové Mlýny jsou kaskáda tří vodních nádrží (Mušovská, Věstonická a Novomlýnská) na řece Dyji pod Pavlovskými vrchy v okolí se nachází.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_3_Vlastní a obecná jména Téma: 6A_ČJ7.roč.
Život ve středověku Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
Kateřina Sobková XI.A 2015/16. Lednicko-Valtický areál je jedním z největších pokladů České republiky a světového a kulturního dědictví vůbec nejrozsáhlejší.
Vítejte v Jičíně!!!.
Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak
Vzdělávací oblast: Teoretické vzdělávání Tematická oblast:
Druh učebního materiálu
DESTINAČNÍ AGENTURA KRUŠNÉ HORY
Název školy: Základní škola Městec Králové
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-06-Zlínský kraj-krajské město.
Zručský zámek.
VY_32_INOVACE_36_Jihoceske_rybniky Vlastivěda - 4.,5. ročník
NOVOVĚK renesanční zámky v ČR
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Czš Veselí nad Moravou Nikola Gajdoštíková 9.B
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Občanské soudní řízení I.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_25_Kultura_a_umění_ _romantismus_ib1 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Srdečně Vás zveme na 14. ročník pochodu Okolo Bohdanče,
ČESKÁ REPUBLIKA. ČESKÁ REPUBLIKA Rozloha… km2, počet obyvatel…10,2 mil., hlavní město…Praha Nejvyšší pohoří Nejvyšší vrchol Nejnižší místo Nejhlubší.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název projektu: Moderní škola
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Zámek Peleš.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Lednicko-valtický areál
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Občanské soudní řízení I.
Občanské soudní řízení I.
EVROPA 11. STOLETÍ.
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Pálava a okolí Natálie Báňová, 4. A.
Jeseníky Kateřina Sladká, 4.A.
Škola v přírodě - hotel SRNÍ 2. A, 2. B a 3. C
Odkrývání obrázků – poznej místa
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Vodní plochy na Slovácku
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: : VY_32_INOVACE_10_PRVOUKA_RODINA.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Modelová oblast PR Příhrazské skály
VYŠEHRAD vznikl jako přemyslovské hradiště v 2. polovině 10. století na skalním ostrohu nad Vltavou r založena kapitula s kostelem sv. Petra a Pavla.
Transkript prezentace:

KOKOŘÍNSKO JE CHRÁNĚNÁ KRAJINA OBLAST V KRÁSNÉ PŘÍRODĚ, KTERÁ SE ROZKLÁDÁ NA PLOŠE 272 km2 V OBLASTI ČESKÉ KŘÍDOVÉ TABULE A KROMĚ HRADU KOKOŘÍN A ZÁMKU HOUSKA. ZAJÍMAVÁ JE NAPŘÍKLAD SKALNÍ JESKYNĚ KLEMPERKA UMĚLÁ,RUKOU ČLOVĚKA VYTESANÁ. HRAD K O K O Ř Í N SE VYJÍMÁ JAKO HISTORICKÝ KLENOT V CHRÁNĚNÉ KRAJINĚ UPROSTŘED LESŮ V ROMANTICKÉM ÚDOLÍ ŘÍČKY PŠOVKY. VYBUDOVÁN BYL NA POČÁTKU 14 STOL./PO R.1320/ KOKOŘÍN BĚHEM NÁ- SLUDUJÍCÍCH STOLETÍ PUSTL A MĚNIL SE VE ZŘÍCENINU. SITUACE SE ZMNĚNILA PO R KDY PUSTÝ HRAD ZAKOUPILA RODINA ŠPAČKŮ,KTEŘÍ BYLI PO r.1908 POVÝŠENI DO ŠLECHTICKÉHO STAVU. HRAD BYL ZREKONSTRUOVÁN-REKONSTRUKCE DOPADLA ÚSPĚŠNĚ A DALA KOKOŘÍNU DNEŠNÍ PODOBU. PO r BYL HRAD ZASTAVEN S V r.2006 PO DLOUHÝCH SOUDNÍCH SPORECH BYL OPĚT NAVRÁCEN PŮVODNÍM MAJITELŮM-RODINĚ ŠPAČKOVÝCH. HRAD H O U S K A JE PŮVODNĚ GOTICKÝ V 16 STOL. BYL PŘESTAVEN NA RENEZANČNÍ Z Á M E K,KTERÝ JE SITUOVÁN NA ZÁMECKÉM VRCHU LEŽÍCÍ V PÍSKOVCOVÝCH SKALÁCH. TAJEMNÝ,MAGICKÝ,PROKLETÝ ČI PEKELNÝ.VŠECHNY TYTO PŘÍVLASTKY MÁ ZÁMEK HOUSKA,KTERÝ BYL ZPŘÍSTUPNĚN VEŘEJNOSTI TEPRVE r PŘESTOŽE NEPATŘÍ MEZI NEJVĚTŠÍ ČI NEJKRÁSNĚJŠÍ HRADY ZÁMKY STAL SE OBLÍBENÝM CÍLEM MNOHA VÝLETNÍKŮM.