C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
VY_32_INOVACE_11_ODV_636_Klu
VY_32_INOVACE_11_ODV_633_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_10_GAS_561_Dos Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_622_Klu
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výrobky z kynutých těst
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_492 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_497 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo :VY_32_ INOVACE_ TEC_481 Ročník: 2. Vzdělávací obor: Cukrářská technologie Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Lehké šlehané hmoty Jméno autora:
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_482 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_486 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_499 C 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_485 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O9.1K.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Cukrářské technologie – písčité (nahřívané) šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
VY_32_INOVACE_ Likérové špičky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Cukrářské technologie – šlehané hmoty s požitím RP a moučných směsí
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Laskonky
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
VY_32_INOVACE_ Lehké šlehané hmoty - charakteristika
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
VY_32_INOVACE_Salamonova Agarová poleva
Polevy a náplně Autor: Gražyna Salamonová, Mgr..
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
Cukrářské technologie – šlehané hmoty
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Třené hmoty.
I N T E G R O V A N Á S T Ř E D N Í Š K O L A C H E B, p.o.
Transkript prezentace:

C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastZpracování surovin a materiálů Vzdělávací oborCukrářské technologie Vzdělávací okruhPevná těsta a linecké třené těsto Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupinaŽák, let AnotacePrezentace seznamuje žáky s výrobky z lineckých těst. Prezentaci lze rozdělit do více vyučovacích hodin. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slova Linecký koláček, košíček s ořechovou náplní, košíček s ovocem a máslovou náplní, linecké výrobky s máslovou náplní. Datum

11. V ÝROBKY Z LINECKÝCH TĚST

O SNOVA 1. Linecké kolečko – složení, charakteristika, výrobní postup 2. Linecký košíček s ořechovou náplní – složení, charakteristika, výrobní postup 3. Linecký košíček s ovocem a máslovou náplní – složení, charakteristika, výrobní postup 4. Linecké výrobky s máslovou náplní – charakteristika 5. Další výrobky z lineckého těsta 6. Kontrolní otázky 7. Seznam použité literatury a zdrojů

1. L INECKÝ KOLÁČEK Složení Linecké kolečko - korpus Ovocná náplň Moučkový cukr na posypání Charakteristika o Výrobek trvanlivějších charakteru. o Chuť lineckého korpusu je doplněná chutí ovocné náplně. o Tvar koleček, obdélníčků nebo jiných pravidelných tvarů.

L INECKÝ KOLÁČEK Výrobní postup - z vyváleného plátu těsta se tvořítkem vykrojí tvary koleček, u poloviny s vykrojeným středem. Po upečení se korpusy s nevykrojeným středem naplní marmeládou, na ně se položí korpus s vykrojeným středem, posypaný moučkovým cukrem.

2. L INECKÝ KOŠÍČEK S OŘECHOVOU NÁPLNÍ Složení Linecký košíček - korpus Ořechová náplň CKP tmavá, ředěná Vlašský ořech Charakteristika o Výrobek polotrvanlivého charakteru. o Chuť je po vlašských jádrech, doplněná chutí a vůní rumu a vanilínu. o Výrobek kuželovitého tvaru, který je potažen v CKP a na povrchu je dozdoben čtvrtkou jádra vlašského ořechu nebo vlašským ořechem strouhaným.

L INECKÝ KOŠÍČEK S OŘECHOVOU NÁPLNÍ Výrobní postup - do korpusů lineckých košíčků se nastříká sáčkem a trubičkou ořechová náplň. Po ztuhnutí náplně se horní část košíčků potáhne upravenou CKP a na povrch se zdobí čtvrtkou jádra vlašského ořechu.

3. L INECKÝ KOŠÍČEK S OVOCEM A MÁSLOVOU NÁPLNÍ Složení Linecký košíček - korpus Žloutkový máslový krém Ovoce Agarová poleva, upravená Charakteristika o Chuť po žloutkovém krému a ovoci, doplněnou chutí lineckého korpusu. o Výrobek kuželovitého tvaru, povrch košíčku je zdoben ovocem a potažen agarovou polevou. o Výrobek je určený k rychlé spotřebě.

L INECKÝ KOŠÍČEK S OVOCEM A MÁSLOVOU NÁPLNÍ Výrobní postup - do vychladlých košíčků se nastříká žloutkový máslový krém a naskládá se čerstvé nebo kompotové ovoce. Ovoce i náplň se po zatuhnutí zalije upravenou agarovou polevou.

4. L INECKÉ VÝROBKY S MÁSLOVOU NÁPLNÍ Charakteristika  Různé tvary (oválky, srdíčka,…)  Dvě vrstvy korpusu spojené máslovým krémem  Na povrchu potaženy v upravené CKP nebo v tukové polevě  Zdobení – máslový krém, polevy, jádroviny…  Linecké těsto základní nebo kakaové

5. D ALŠÍ VÝROBKY Z LINECKÉHO TĚSTA Linecké výrobky s ovocnou náplní a máslovým krémem Linecké košíčky s bílkovým ochuceným krémem Linecké ovocné řezy Ledové řezy Linecké kokosové řezy Moravské tyčinky Linecké pečivo dvoubarevné…

6. K ONTROLNÍ OTÁZKY 1. Jaké náplně používáme do lineckých korpusů? 2. Jaké výrobky znáš z lineckých košíčků? 3. Jaká je trvanlivost lineckého košíčku s ořechovou náplní? 4. Jaký je výrobní postup lineckého kolečka?

7. S EZNAM POUŽITÉ LITERATURY A ZDROJŮ : BLÁHA, L., CONKOVÁ, V., KADLEC, F. Cukrářská výroba I. Praha: Informatorium, ISBN PŮLPÁNOVÁ,A. Cukrářská technologie. Hradec Králové: R plus, ISBN BLÁHA l. a kol. Suroviny. 4. vydání. Praha: Informatorium, ISBN Obrázky - vlastní