1 Virtuální Univerzita třetího věku. 2 Seniorské vzdělávání Univerzita třetího věku (U3V) je součást Celoživotního vzdělávání, organizované veřejnými.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

Obchodní akademie a VOŠ Valašské Meziříčí Středoškolské studium – OA, VSČ, IT Vyšší odborná škola – IT v podnikové praxi Bakalářské studium – denní i distanční.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Hodnocení kvality výuky 2014 – 2015 LS Říjen 2015.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Studium k výkonu specializovaných činností: Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
1 Profilová část maturitní zkoušky a poznatky z 5leté praxe Mgr. Petra Pátková, odbor vzdělávací soustavy jednání Asociace SPŠ Špindlerův Mlýn, 7. říjen.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
„Propojení teoretické a praktické přípravy budoucích pedagogických pracovníků na UP“ KULATÝ STŮL K PEDAGOGICKÝM PRAXÍM Přírodovědecká fakulta.
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Úvod do studia němčiny I.
Obchodní akademie Náchod
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2017 / 2018.
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Maturitní zkoušky 2014 ke dni
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Podpora krajského akčního plánování
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Logistika a Supply Chain Management
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Speciální metody fyziologie živočichů Bi 5611c
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Pedagogická psychologie
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
GVID – MATURITA 2018 aktuální stav – říjen 2017.
Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity
Gymnasium Jižní Město Praha
Program celoživotního učení Comenius
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 13. října 2015
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Naše škola Střední odborná škola Managementu a Práva s.r.o.
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
zpracovaný v rámci projektu
Realizace akreditovaného Kurzu vysokoškolské pedagogiky
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Virtuální Univerzita třetího věku v regionech
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
PŘEDZKOUŠKOVÁ PREZENTACE
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Prezentace Fakulty ekonomické ZČU v Plzni
Vztah k životnímu prostředí
GVID – MATURITA 2019 aktuální stav – říjen 2018.
Setkání kariérových poradců Teplice –
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Digitální učební materiál
Ing. Alena Opletalová, Ph. D. , 9. 6
Transkript prezentace:

1 Virtuální Univerzita třetího věku

2 Seniorské vzdělávání Univerzita třetího věku (U3V) je součást Celoživotního vzdělávání, organizované veřejnými VŠ / univerzitami v ČR. Zájmové, neprofesní vzdělávání. Ne slouží k pracovnímu uplatnění účastníků. Absolvent získává po ukončení cyklu Osvědčení o absolvování U3V.

Virtuální U3V Forma distančního studia U3V při Provozně ekonomické fakultě ČZU. Vysokoškolskými lektory předem natočené videopřednášky jsou aplikovány přes internet do míst výuky - konzultačních středisek - studujícím seniorům nezávisle na místě a čase. 3

4 VU3V v číslech Výuka od r. 2008, k registrováno 186 KS (172+14)

5 Konzultační středisko - KS Je výukové místo v daném regionu, které na základě Smlouvy o spolupráci mezi zřizovatelem a PEF ČZU v Praze poskytuje pravidelné společné přednášky pro seniory. V každém KS je tutor (kontaktní osoba), která organizačně zajišťuje průběh společné výuky a spolupracuje s Centrem VU3V.

6 Posluchač - studium Je účastníkem Celoživotního vzdělávání (CŽV) při PEF ČZU v Praze a po 1. semestru obdrží studijní výkaz CŽV. Posluchač může: - studovat pouze v jednom KS - začít studovat od kteréhokoli semestru - kterýkoliv následný semestr „vynechat“ (zdravotní, rodinné důvody), ke studiu se opět vrátit - studium kdykoliv ukončit.

7 Kdo může studovat Osoby pobírající důchod. Invalidní důchodci bez rozdílu věku. Osoby kategorie 50+ (nezaměstnaní). Vzdělání – předpokládá se maturita - žádost o prominutí vzdělání (jednorázově). Znalost práce na počítači je pro posluchače výhodou, nikoliv podmínkou !!!

8 Poplatky za studium Studijní poplatek za semestr je: nebo 300 Kč (Lidské zdraví 300,- Kč) Další možné (nepovinné) poplatky: –tisk sylabů (20,- Kč) –závěrečné semináře, promoce (cestovné)

9 Akademický rok Zimní semestr 0. kurz Astronomie září výuka po 7 dnech 1. Vybraný kurz říjen – prosinec výuka po 14 dnech Závěrečný seminář leden Letní semestr 0. kurz Astronomie leden výuka po 7 dnech 2. Vybraný kurz únor – duben výuka po 14 dnech Závěrečný seminář květen

Průběh semestru Společné přednášky (po14 dnech) a testy. Samostatné opakování přednášek (PC + internet, tištěná forma / sylab). Samostatné vypracování testů po každé přednášce (neomezená opakovatelnost). Samostatné vypracování závěrečného testu z celého kurzu (po poslední přednášce, 5 pokusů). Požadovaný počet bodů z testů: * z přednášek - 5 bodů z 10 možných * závěrečný test – 12 bodů z 24 možných 10

Esej (nepovinná) Možnost vyjádření posluchačů ke studovanému tématu – filozoficky / profesně / co posluchači studium tématu přineslo / osobní vzpomínky či zkušenosti. Eseje jsou přístupny všem posluchačům studujícím dané téma v různých KS. Posluchači mohou eseje hodnotit. Nejlépe vyhodnocené eseje jsou umístěny na portále. 11

12 Podmínky pro úspěšné absolvování semestru Povinné Účast na společné výuce v KS (prezenční listina). Individuálně vypracované testy na určený počet bodů - z každé přednášky, - z celého kurzu. Nepovinné ** Vypracování eseje, popř. hodnocení ostatních esejů. ** Účast na Závěrečném semináři (slavnostní promoci).

13 Závěrečný seminář Nepovinný, vždy v sídle některého KS. Program: zdravice hostů, přednáška přítomného lektora, zhodnocení semestru, přednesení vybraných nejlépe vyhodnocených esejů (ocenění jejich autorů), předání Pamětních listů, kulturní vystoupení. Odpolední program: na doporučení organizujícího KS si volí každé středisko samostatně (kulturní, technická památka, zajímavost lokalit apod.).

14 Závěrečná promoce Studium cyklu „Svět okolo nás“ je stanoveno na 6 individuálních kurzů. Promoce se koná v aule ČZU v Praze. Předání „Osvědčení o absolutoriu U3V“ Po ukončení cyklu může posluchač návazně pokračovat ve studiu dalšího cyklu.

15 Děkuji za pozornost