 Gearspect Group, a.s. - mezinárodní inženýringová společnost pro výrobu a vývoj specializovaných ozubárenských technologií  Své technologie a řešení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

LAO - průmyslové systémy s.r.o.
Vlastní a franšízingové prodejny … … stejné nebo odlišné kanály?
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Tvorba cen v maloobchodě
Jak podpořit exportní výkonnost českých firem – exportní financování
Výrobce toroidních komponentů značky
Evropská unie - fungování JVT  volný pohyb zboží  volný pohyb služeb  volný pohyb kapitálu  volný pohyb osob  +………politiky?  mobilita  ochrana duševního.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Zuzana Hauzírková Lucie Drbalová
Cvičení č. 2 Řízení multinacionálních firem
ÚLOHA MARKETINGU V PODNIKU
Zahraniční obchod Vývozní operace.
Hanácké železárny a pérovny, a.s. PROSTĚJOV Připravila: Ing. Marika Pilíšková Dne:
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka a montáže.
Wieland Lufttechnik GmbH & Co. KG, Německo. Vývoj společnosti Založeno 1959 panem Ulrichem Wielandem Závod v Erlangenu vybudován v roce 1970 První sací.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
KDM s.r.o. Majitel firmy - Dominik Mašík. Základní informace o firmě: Založení společnosti KDM s.r.o. v dubnu 2014 Sídlo společnosti: Ždírec nad Doubravou.
Vítejte ve firmě LESÁK-ZEMAN s.r.o. Brno Tradice 1 8 let Certifikát systému jakosti ISO
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Jiří Kučera Natalia Rubinova Martin Sloup Jindřich Štefan.
S námi víte na beton,kde jsou vaše auta Oborové řešení O2 Car Control.
Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013.
Struktura stavebního trhu Obr. č. 1:. Interakce stavebního trhu s vnějším okolím Obr. č. 2:
Kontokorentní úvěr Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
AirPackage s.r.o. Zakladatel: Jan Falta. Podnikatelský záměr  prodej technického řešení pro bezpilotní stroje  dominantní dodavatel technologie na trhu.
Pozice odběratelů elektřiny v ČR Seminář SVSE květen 07 K.Šimeček.
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení a realizace staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka.
Přednáška č.4 Vstup na zahraniční trhy při výrobě v zahraničí.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Liberalizace trhu z elektřinou a plynem má být prostředkem k dosažení větší konkurenceschopnosti evropského průmyslu, ne cílem za který je často vydávána.
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
ŘETĚZY VAMBERK.
Evropská unie - fungování JVT volný pohyb zboží volný pohyb služeb volný pohyb kapitálu volný pohyb osob +………politiky? mobilita ochrana duševního vlastnictví.
L O společnosti - Rodinná společnost Matějovský byla založena v první polovině 90. let - Více než 20 let je úspěšným výrobcem ložního povlečení a jedničkou.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Obsah Marketingový mix Marketingový mix obchodníka Nákupní marketing.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Česká exportní banka Ing. Karel Bureš předseda představenstva a generální ředitel Business Den Ruské federace 30. září 2014 Aktuální možnosti financování.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Distribuce. Vstup na zahraniční trhy Zda expandovat Na které trhy vstoupit Způsob vstupu na trh Marketingový program Organizace marketingu.
KPV/PIS KPV/PIS  Jaroslav Plzák  Lukáš Choulík  Tomáš Kraus Websol s.r.o.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
MINISTERSTVO OBRANY ČR. Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací  Praha,
© Berman Group. Klastry Co je to a má cenu se jimi zabývat? Petr Adámek Berman Group.
Olomoucký kraj. ELZACO spol s.r.o. Naše společnost byla založena počátkem roku 1991 s cílem podnikat v elektrotechnických oborech. Sídlem společnosti.
Business den Ruské federace 4. října 2016, Brno. 2 | Cílových zemí podpořeného financování Realizovaných obchodů Mld. CZK objemu podpořeného.
1 | Financování exportu do Běloruska Monika Vilhelmová ředitelka oddělení Trade & Export Finance září 2016.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY
Strategická analýza společnosti TIBBIS, s. r. o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Firma byla založena v roce 1921 a v současné době má v průměru 650 zaměstnanců. Isolit–Bravo, spol. s r.o. je ryze českou firmou a uznávaným dodavatelem.
Audit rodina & zaměstnání ve VÚHŽ a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
ICC - Teritoriální setkání Island
Transkript prezentace:

 Gearspect Group, a.s. - mezinárodní inženýringová společnost pro výrobu a vývoj specializovaných ozubárenských technologií  Své technologie a řešení dodáváme především do automobilového a obranného průmyslu světových trhů  IPG s r.o., generální opravy ozubárenských strojů.  STROJÍRNY ČELÁKOVICE s r.o., rozšíření výrobní haly a laboratoře, vývoj měřicích přístrojů na ozubení a ozubárenských strojů  1995 – GEARSPECT – zaregistrování vlastní značky pro ozubárenské stroje a měřicí přístroje.

V roce 2010 jsme transformovali naše činnosti a založili obchodně inženýrskou společnost Gearspect Group, a.s., pod kterou jsme včlenili činnosti a provozy:  Strojírna Gearspect, Čelákovice - vývoj a výroba strojů a měřících přístrojů pro ozubení  Strojexport Slovakia – obchodní organizace  Gearspect USA – výroba náhradních dílů, servisní a prodejní středisko  Gearspect India – výroba měřících přístrojů na ozubení, náhradních dílů, servisní a prodejní středisko Gearspect Group a.s. nab í z í modern í ozub á rensk é technologie: odvalovac í a profilov é brusky na ozuben í, odvalovac í obr á žečky, odvalovac í fr é zky, d á le fr é zky a brusky pro výrobu spir á ln í ho kuželov é ho ozuben í, včetně př í strojů pro měřen í odchylek ozubených kol.

- odvalovací a profilové brusky na ozubení - odvalovací obrážečky - odvalovací frézky - frézky a brusky pro výrobu spirálního kuželového ozubení - odjehlovačky - přístroje na měření geometrických odchylek cylindrického ozubení a ozubárenských nástrojů - přístroje na měření ozubených cylindrických kol metodou jednobokého a dvoubokého odvalu - přístroje na měření kuželových kol Naše přednosti: Kvalita – Rychlost - Cena

RUSKO NĚMECKO UKRAJINA UZBEKISTÁN BĚLORUSKO ČÍNA J. KOREA ÍRÁN INDIE TURECKO USA BRAZÍLIE FRANCIE EGYPT ETIOPIE ŠPANĚLSKO

-Na rozdíl od ČR je v Indii dostatek kvalifikované dělnické a inženýrské pracovní síly - musí být proškolena -Výrazné úspory na mzdových nákladech – úspory jakýchkoliv ostatních nákladů pouze v případě použití domácích komponentů (problematické kvůli kvalitě) -Vysoká schopnost absorpce indického trhu pro obráběcí stroje a měřicí přístroje, samotný zisk z výroby v Indii je však vysoce zdaněn, hlavní výhoda spočívá v zakotvení na indickém trhu a upevnění pozice, jež otevírá příležitosti pro vývoz vlastních výrobků vyrobených v Evropě / ČR

-Důraz na cenu výrobku – místní strojírenská výroba umožňuje konkurenceschopnost s asijskými výrobci, ale s výrazně nižší kvalitou -Znalost anglického jazyka – odpadá komunikační bariéra -Usnadnění vstupu do státních tendrů – obrana, železnice atd. – pro malé a střední podniky – místní firma jakožto garant kompletního servisního zázemí v Indii

-Administrativní překážky, přebujelá byrokracie -Složitý právní systém vycházející z britského vzoru -Komplikovaný daňový systém -Velký rozdíl mezi založením obchodní a výrobní firmy z hlediska právního, bez místního partnera je realizace prakticky nemožná

-Otevření bankovního účtu trvá až 3 měsíce -Relativně vysoké náklady na vedení účetnictví a právního servisu ve srovnání s českým podnikem stejného rozměru je o cca 30% nákladnější -Důsledná kontrola valutových operací do zahraničí, administrativní složitosti při převodu valuty do zahraničí, max. převod pro TT platby USD, pro L/C bez limitu -Nízká produktivita práce místních dělníků ve srovnání s českými – kompenzováno mzdovými náklady

 2011 – otevření obchodního zastoupení v Púne  2012 – podpis MoU za účelem zřízení výrobní haly v Púne ve spolupráci s p. Kudale

-Vyškolení technického personálu na všech pozicích v mateřském závodě v ČR -Registrace firmy v Indii přes místního partnera – velice složitá byrokracie -Postupné přenášení výroby do Indie -Vybudování místní obchodní sítě -Vytvoření zázemí pro prodej obráběcích strojů

 Indičtí zaměstnanci během školení na mateřském závodě v Čelákovicích v letech

6000 sq. ft Greenfield project at Hadapsar - Pune

Výroba a montáž komponentů pro měřicí přístroje

-Veškeré státní zakázky se vypisují formou tendrového řízení -Tendrové zadání je složité, nutno pečlivě prostudovat a vyplnit -V případě schválení technické části nabídky vítězí nejnižší cena -Ve srovnání s jinými teritorii nízká míra korupce -Nevýhodné platební podmínky pro dodavatele – Bid Bond, bankovní garance, L/C otevřen na 3 měsíce a pak případně prodlužován -Byrokracie při schvalování výjezdu PDI týmu na předpřejímku (60 dní předem) - nutnost obstarání si vývozní licence v ČR – většina zákazníků spadá pod armádu

-Dlouholetá tradice dodávek českého zboží a technologických celků -Místní firma se vyplatí kvůli přístupu na trh pro vlastní export, samotné založení a vedení firmy je velmi nekomfortní -Vysoká úroveň průmyslu – nutnost vyvážit poměr vysoká technická úroveň versus cena -Obrovský trh s vysokou schopností absorpce high-tech technologií -Nutnost být přímo zastoupen na trhu s podporou místních zaměstnanců, vykonávajících neustále akvizice

Děkuji za pozornost!