FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Osoby s handicapem Mgr. Terezie Pemová.
Zákon o sociálních službách
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Plánovaný rozvoj služeb
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Studie zjišťující potřebnost denního stacionáře pro cílovou skupinu – lidé po ukončení povinné školní docházky s tělesným a kombinovaným postižením Zadavatel:
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
DOBROVOLNICTVÍ nejen V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. HISTORIE, mezníky r zemětřesení v Japonsku r Mezinárodní rok dobrovolníků Mezinárodní den.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
HISTORIE A SOUČASNOST VÝUKOVÝCH MANUÁLŮ V ARKADII.
Denní stacionáře.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Sociální podnikání v Praze
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Sociálně terapeutické dílny
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Reforma psychiatrické péče
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Aktuální informace o výzvách MAS JmK – oblast sociální služeb
Aktuální dotační příležitosti IROP
Ing. Stanislava Správková
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let

FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení pro péči o duševně nemocné. Prvním střediskem byla Želiv, kde fungovalo chráněné bydlení a chráněné dílny. K rozdělení “federálního” Fokusu a vzniku FOKUSU Vysočina jako samostatného právního subjektu došlo v roce 1992.

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V roce 1995 se služby přesunuly do Havlíčkova Brodu a Pelhřimova, kde se zpočátku rozvíjely hlavně programy pracovní rehabilitace - chráněné dílny. Tato dvě střediska se postupně rozvíjela, důraz se posunoval na práci s uživateli v jejich přirozeném prostředí.

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let Od roku 1998 do roku 2005 provozoval FOKUS Kontaktní centra, která zajišťovala široké spektrum drogových služeb v regionech Havlíčkův Brod a Pelhřimov.

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V roce 2001 a 2002 zakládá FOKUS Vysočina spolu s dalším neziskovými organizacemi v kraji Vysočina Dobrovolnická centra. Ta zajišťují rozvoj dobrovolnických programů v regionech Havlíčkův Brod, Pelhřimov a Chotěboř (2004).

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let Od roku 2004 rozšířil FOKUS Vysočina svou činnost do Chotěboře převzetím tehdy městského Denního stacionáře pro osoby s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením. Krátce nato zde vznikly také terénní služby určené duševně nemocným.

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V září 2005 vzniká nové středisko poskytující služby osobám s duševním onemocněním v Hlinsku. Součástí tohoto střediska je od začátku i dobrovolnický program.

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V únoru 2006 došlo díky grantu z prostředků Společného regionálního operačního programu (SROP) k rozšíření služeb o Tým podpory v zaměstnávání, který se specializuje na zvýšení zaměstnatelnosti osob se zdravotním handicapem v regionech Havlíčkův Brod a Pelhřimov.

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V roce 2007 skončila podpora tohoto projektu z programu SROP a služba byla zaregistrována jako tým podpory v zaměstnávání (sociální rehabilitace) a byla zahrnuta do sítě sociálních služeb.

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let Od roku 2007 poskytuje FOKUS Vysočina podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách tyto sociální služby: sociální rehabilitace (H. Brod, Pelhřimov, Chotěboř, Hlinsko), chráněné bydlení (H. Brod, Pelhřimov), sociálně terapeutické dílny (H. Brod, Pelhřimov), denní stacionář (Chotěboř), osobní asistence (Chotěboř).

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let Vedle služeb zaměřených na zlepšení sociálních dovedností poskytuje FOKUS i služby zacílené na integraci do pracovního procesu. Provozuje sedm chráněných dílen, ve kterých zaměstnává převážně osoby s duševním onemocněním, případně i s jiným zdravotním postižením. Práce v dílnách má přímou návaznost v programech podpory v zaměstnávání, které již probíhají na otevřeném trhu práce.

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let Od 1. ledna 2010 je část našich služeb – sociální rehabilitace a sociálně terapeutické dílny - financována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V roce 2011 plánujeme poskytovat služby ve stávajícím rozsahu a kvalitě.