MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 10. ledna 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kariérové poradenství
Advertisements

RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Monitorování projektu Seminář pro věcné manažery
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY AKTIVITY UDRŽITELNOST
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Dobrý den přejeme všem Bc. Martina Sochorová (ORREP – finanční část)
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Databáze projektových výstupů OP VK
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Hejnice 20. – 21. září 2018.
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Š A B L O N Y II.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Transkript prezentace:

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 10. ledna 2012

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY (oblasti podpory 1.1, 1.2, 1.3)

Monitorovací indikátory Úprava  Metodikou monitorovacích indikátorů OP VK,  Příručkou pro žadatele,  Příručkou pro příjemce,  Smlouvou o realizaci grantového projektu  Prováděcím dokumentem,  Pravidly monitorování realizace projektu a zpracování monitorovacích zpráv

Monitorovací indikátory Vykazování a evidence indikátorů  vykazují se v rámci elektronické MZ v Benefitu 7  Kumulativní - za celý dosavadní průběh projektu (od začátku realizace až do konce sledovaného období)  průkazná evidence musí být vedena příjemcem/partnery

Monitorovací indikátory PODPOŘENÉ OSOBY DĚTI/ŽÁCI, DĚTI/ŽÁCI S SVP, RODIČE, PRACOVNÍCI ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ – dle oblasti podpory VYKAZOVÁNÍ:  V okamžiku, kdy se osoba poprvé začne vzdělávat v rámci projektu (např. zúčastní se vzdělávacího kurzu, stáže, odborné konzultace, školení, odborné praxe, výcviku…), tzn. je to i osoba, která kurz nedokončí  V případě tématicky odlišných, vzájemně nenavazujících kurzů (př. kurz AJ a ICT) lze započítat podpořenou (a také úspěšně podpořenou) osobu vícekrát  Povinnost vykazovat dle přílohy XXIII Nařízení Komise (ES) 1828/2006 (pohlaví, věk, postavení na trhu práce, zranitelné skupiny, dosažené vzdělání)přílohy XXIII Nařízení Komise (ES) 1828/2006

Monitorovací indikátory PODPOŘENÉ OSOBY PRŮKAZNÁ EVIDENCE:  prezenční listiny s podpisy podpořených osob (stvrzené lektorem) -výjimka: u dětí předškolního věku, u žáků z 1. a 2. tříd nebo u dětí a žáků postiženým je možné dokládat jmenné seznamy s podpisem lektora a třídního učitele -určení organizace, ze které jsou účastnící se osoby -viditelné oddělení cílové skupiny, realizačního týmu, lektorů,…  vykazované hodnoty dle přílohy XXIII Nařízení Komise (ES) 1828/2006 jsou ZS dokladovány čestným prohlášením realizátora projektu (výjimka: pohlaví – patrné z prezenčních listin/seznamů), povinnost realizátora uchovat evidenci pro případ kontroly na místě  Upozornění: nutnost dodržování zákona o ochraně osobních údajů (např. zajištění souhlasu evidovaných osob nebo zákonných zástupců s využitím osobních údajů, informování o způsobu využití apod. – kap. 10.4, str. 133 Příručky pro příjemce)

Ukázka prezenční listiny

Monitorovací indikátory PODPOŘENÉ OSOBY PŘÍLOHA XXIII NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) 1828/2006 – zdroje informací/evidence  vstupní dotazník  prezenční listina  jiné: -žáci: školní matrika, jiné vnitřní dokumenty školy (aktivní x neaktivní osoby, věk, migranti, menšiny, vzdělání), vyjádření školského poradenského zařízení (zdravotní znevýhodnění), příp. ředitele (ostatní znevýhodnění), -Pracovníci škol a školských zařízení: personální údaje nebo pracovní smlouva -Pozn.: Údaje o menšinách na základě dobrovolnosti, u pracovníků škol a školských zařízení i údaje o zdravotním znevýhodnění

Monitorovací indikátory PODPOŘENÉ OSOBY PŘÍLOHA XXIII NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) 1828/2006 – doporučení ZS k evidenci  pokud je realizátorem škola/školské zařízení, které má přímý přístup k údajům o podpořených osobách – lze využívat matriku, personální údaje apod.  pokud je realizátorem jiná organizace, k potřebným informacím zřejmě nebude mít přístup, evidence u realizátora složitá – nutnost získat údaje např. dotazníkem, v prezenční listině

Monitorovací indikátory PODPOŘENÉ OSOBY PŘÍLOHA XXIII NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) 1828/2006 – doporučení ZS k evidenci dětí/žáků -pohlaví: je zřejmé ze seznamu účastníků -neaktivní osoby celkem: přehled žáků vyplněný a stvrzený odpovědnou osobou školy, kde relevantní -neaktivní osoby ve vzdělávání či odborné přípravě: přehled žáků vyplněný a stvrzený odpovědnou osobou školy, kde relevantní -mladí lidé let: přehled žáků vyplněný a stvrzený odpovědnou osobou školy, kde relevantní -menšiny: na základě dobrovolnosti -migranti: přehled žáků vyplněný a stvrzený odpovědnou osobou školy -zdravotně znevýhodnění: přehled žáků vyplněný a stvrzený odpovědnou osobou školy -ostatní znevýhodněné skupiny (zejména sociálně znevýhodnění): přehled žáků vyplněný a stvrzený odpovědnou osobou školy -úroveň vzdělání (rozdělení do ISCED kategorií): přehled žáků vyplněný a stvrzený odpovědnou osobou školy, kde relevantní

Monitorovací indikátory PODPOŘENÉ OSOBY PŘÍLOHA XXIII NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) 1828/2006 – doporučení ZS k evidenci pracovníků škol a školských zařízení -pohlaví: je zřejmé ze seznamu účastníků -zaměstnaní: hodnota by se měla shodovat s MI (oprávněnost CS), dokládání např. uvedením organizace v přihlášce, dotazníku, prezenční listině -mladí lidé let: uvedení v přihlášce, dotazníku, prezenční listině -starší pracovníci 55-64: uvedení v přihlášce, dotazníku, prezenční listině -menšiny: na základě dobrovolnosti -migranti: uvedení v přihlášce, dotazníku, prezenční listině -zdravotně znevýhodnění (držitelé ZTP, ZTP-P) : na základě dobrovolnosti -ostatní znevýhodněné skupiny: uvedení v přihlášce, dotazníku, prezenční listině -úroveň vzdělání (rozdělení do ISCED kategorií): uvedení v přihlášce, dotazníku, prezenční listině

Monitorovací indikátory PODPOŘENÉ OSOBY DÍTĚ/ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI – 1.2 VYKAZOVÁNÍ:  P očet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem - dětí, žáků -děti/žáci bez SVP v případě projektu zaměřeného na inkluzi -děti/žáci se SVP navštěvující speciální školu  Počet žáků se SVP začleněných do integrovaných tříd -děti/žáci se SVP navštěvující speciální třídu v běžné škole (např. školy praktické)  Počet žáků se SVP začleněných do běžných tříd -děti/žáci se SVP navštěvující běžnou třídu v běžné škole PRŮKAZNÁ EVIDENCE:  sociální znevýhodnění - lze čestným prohlášením ředitele (definovat důvody, pro zařazení do cílové skupiny se sociokulturním znevýhodněním; důvody musí být min. 2)  ostatní speciální vzdělávací potřeby - nutnost mít pro kontrolu na místě k dispozici diagnostiku ze SPC či PPP (ZS stačí doložit prohlášení, u kterých žáků je diagnostika k dispozici)  žák navštěvující speciální školu nemusí prokazovat zdravotní postižení či znevýhodnění

Monitorovací indikátory PODPOŘENÉ OSOBY Rodiče VYKAZOVÁNÍ:  započítáváni v rámci indikátoru Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání – dětí, žáků ( ) PRŮKAZNÁ EVIDENCE:  prezenční listiny s podpisy podpořených osob (stvrzené lektorem)

Monitorovací indikátory ÚSPĚŠNĚ PODPOŘENÉ OSOBY VYKAZOVÁNÍ:  až po splnění kritéria úspěšnosti definovaného projektové žádosti, MZ (např. úspěšné složení zkoušky, absolvování minimálního podílu kurzu, získání certifikátu o absolvování…). PRŮKAZNÁ EVIDENCE:  certifikáty, účastnické listy, osvědčení (dle projektové žádosti)

Monitorovací indikátory POSKYTOVATELÉ SLUŽEB VYKAZOVÁNÍ:  každý poskytovatel se počítá pouze 1x  Vzdělavatelé, lektoři, školitelé, pedagogové volného času -v okamžiku, kdy začnou vzdělávat cílovou skupinu nebo poskytovat navazující služby cílové skupině (kariérové poradenství, individuální konzultace,...) Metodici -po dokončení výukového materiálu nebo -po uzavření pracovněprávního vztahu  Poskytovatel služeb nesmí poskytovat služby na základě dodávky přes instituci PRŮKAZNÁ EVIDENCE:  Smlouva, DPP, DPČ + výkazy práce

Monitorovací indikátory PRODUKTY VYKAZOVÁNÍ:  v momentě, od kdy je zástupcům cílové skupiny umožněno jej používat.  počtem produktů se nerozumí počet kusů, nýbrž počet druhů nebo souborů PRŮKAZNÁ EVIDENCE:  příjemce je povinen bezplatně všechny nové vytvořené/inovované produkty nebo jejich kopie předat do vlastnictví poskytovatele dle jeho požadavků (nejpozději před odesláním závěrečné zprávy nebo spolu s ní)  vždy v elektronické podobě, pokud existuje i ve fyzické formě, pak doložit obě verze

Monitorovací indikátory PRODUKTY Produkty s komponentou ICT  cílová skupina musí být seznamována a zdokonalována ve schopnostech a dovednostech týkajících se ICT v rámci tématického celku, který je realizován min. po dobu 40 hodin (za celou dobu realizace projektu). Vykazování – po realizaci 40 hodin výuky zaměřené na ICT Do 40 hodin se nezapočítává:  příprava vzdělávajícího  opakované uskutečnění programu, kurzu, modulu (nelze sčítat odučené hodiny při opakování programu, kurzu, modulu)  paralelní výuka pro různé cílové skupiny (kurz probíhající ve více třídách) Produkt s komponentou ICT není: 40 hodin e-learningu, pokud není zaměřen na vzdělávání v oblasti ICT

Monitorovací indikátory PRODUKTY Produkty s komponentou ŽP  problematice ŽP musí být věnováno 15 – 20 % produktu  nelze zahrnout přípravu vzdělávajícího Produkty výhradně zaměřené na děti/žáky se SVP  je výhradně zaměřen na děti/žáky se SVP  je takový produkt jehož prostřednictvím se zlepšují podmínky, příležitosti, dovednosti, kompetence dětí/žáků se SVP

Monitorovací indikátory OBECNÁ PRAVIDLA  V případě ohrožení naplňování MI – nutné řešit s poskytovatelem podpory (může vést ke snížení rozpočtu projektu)  V opodstatněných případech je v průběhu realizace projektu v režimu podstatných změn možné: - hodnotu monitorovacího indikátoru snížit - monitorovací indikátor přidat  Zrušení povinných indikátorů není možné  Překročení hodnoty MI není považováno za podstatnou změnu za předpokladu, že tato změna nesouvisí s podstatnou změnou v rozpočtu

Monitorovací indikátory úprava dle Smlouvy o realizaci GP  Sankce za nenaplnění monitorovacích indikátorů (článek X, odstavec 5) a) max. 15 % - sankce ve výši 5 % z proplacených prostředků projektu b) 15 % - 50 % - sankce ve výši 30 % c) přesáhne 50 % - poskytovatel od Smlouvy vždy odstoupí  Autorská práva a obchodní tajemství (článek XI, odstavec 2) - ZS má právo všechny nově vytvořené/inovované produkty uchovávat, využívat a bezplatně šířit v neomezeném rozsahu

UDRŽITELNOST

Udržitelnost  povinnost NENÍ stanovena

Evidenční systém RISA MANAGING

RISA MANAGING Povinnosti vyplývající ze Smlouvy o realizaci GP: Článek VII, odstavec 20: Příjemce je povinen vést o projektu informace v evidenčním systému RISA MANAGING, a to v následujícím rozsahu: 1.Základní popis projektu a klíčových aktivit 2.Příjemce projektu 3.Partneři projektu 4.Realizační tým projektu + kontaktní údaje 5.Kalendář aktivit (konference, semináře, kurzy, apod.) 6.AKTUALITY o průběhu realizace projektu (zveřejňovat novinky min. 1x měsíčně)

RISA MANAGING Školení (elektronická MZ + RISA managing) 16. ledna 2012 (počítačová učebna, budova KÚ LK) 30. ledna 2012 (počítačová učebna, budova KÚ LK)  od 09:30 do budou každému příjemci zaslány em identifikační údaje

Evidenční systém RISA MANAGING Technická podpora k systému RISA  jméno:Jaroslav Čech tel:  jméno:Martina Malá tel:

DĚKUJI ZA POZORNOST Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Martina Vojtěchová Tel: