1. ARPZPD v ČR, z.s., Klub Stonožka Ostrava  Sídlo spolku: Mitušova 1330/4, Ostrava Hrabůvka, 700 30  Celoroční integrační tábor Stonožka Ostrava v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DOMOV HÁJ LEDEČ NAD SÁZAVOU
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Zákon o sociálních službách
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Vysoké mýto.
CENTRUM SOCIÁLNÍ REHABILITACE Diakonie Dubá. Kdo jsme? jsme pobytové zařízení pro lidi se zdravotním postižením se sídlem v Dubé (okres Česká Lípa) provozovatelem.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Plánovaný rozvoj služeb
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
DOMOV SOCIÁLNÍ PÉČE SKALICE, p.o.
František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum.
Veřejné projednání návrhu 2
PREZENTACE ORGANIZACE
Studie zjišťující potřebnost denního stacionáře pro cílovou skupinu – lidé po ukončení povinné školní docházky s tělesným a kombinovaným postižením Zadavatel:
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Centrum pro maminky s dětmi Sídlo: Kučerov 178 bývalá ZŠ Provoz: čtvrtek – hod. 1. sobota v měsíci – výtvarná dílnička 3. sobota v měsíci –
Komunitní a otevřená škola
MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání.
DĚTSKÝ REHABILITAČNÍ STACIONÁŘ nabízí komplexní zdravotní a sociální služby péči zajišťují erudovaní zdravotničtí a pedagogičtí pracovníci výchovný program.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Městská knihovna Louny S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Sociálně terapeutické dílny
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Občanské sdružení ProCit, z. s
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Edukace rodičů dětí s autismem a postdiagnostická péče v ČR
Sociálně aktivizační služby
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

1

ARPZPD v ČR, z.s., Klub Stonožka Ostrava  Sídlo spolku: Mitušova 1330/4, Ostrava Hrabůvka,  Celoroční integrační tábor Stonožka Ostrava v Dívčím Hradě obec Dívčí Hrad, okr. Bruntál  Telefon pevná linka:  Mobilní telefon:   WEB:  Bankovní spojení:ČSOB a. s. Ostrava  Číslo účtu: /0300 IČO:  Statutární zástupce: Předseda: Jan Pucher Místopředseda: Magda Dudová Jednatel Andrea Pucherová 2

ÚVOD Klub Stonožka je pobočný spolek, který je členem celorepublikové Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR. z.s. Našimi uživateli jsou osoby s postižením - mentálním, fyzickým, kombinovaným i osoby s poruchou autistického spektra. Věková struktura uživatelů je 6 – 64 let. Poslání našeho klubu je:,, Zmírňovat důsledky zdravotního postižení člověka na život jeho a jeho rodiny, pomáhat zdravotně postiženým lidem a jejich rodinám v přístupu a využívání veškerých aktivit běžného života, v prosazování a naplňování jejich práva žít plnohodnotný život.“ Principy poskytování našich služeb jsou založeny na: Respektování práv a osobní volby uživatele Rozvoji soběstačnosti, seberealizace a nezávislosti na soc. službě Podpoře využívání přirozené vztahové sítě Dostupnosti pro všechny Odbourávání bariér veřejnosti v pohledu na osoby s postižením Cíle : Zvyšovat soběstačnost osob se zdravotním postižením, zajišťovat a rozvíjet jejich sociální a pracovní schopnosti. Zvýšit možnost samostatného jednání a zmobilizovat pocit zodpovědnosti uživatelů. Umožnit alespoň částečné zaměstnání osob s postižením a jejich případné zařazení do pracovního procesu. 3

NAŠE SLUŽBY Klub Stonožka Ostrava nabízí mnoho služeb, které jsou prospěšné pro osoby se zdravotním postižením a jejich rodiny. Nabízíme dopolední a odpolední sociálně terapeutické dílny a sociálně aktivizační služby. Veškeré služby jsou poskytovány formou denního stacionáře. Sociálně terapeutické dílny (STD) Keramická dílna - keramické činnosti ve všech podobách Veřejně prospěšné - pomoc při péči o městský mobiliář, údržba zeleně Dřevodílna- práce se dřevem Kreativní dílna Chovatelství a pěstitelství Sociálně aktivizační služby (SAS) Zájmové, vzdělávací a volnočasové aktivity (turistický kroužek, výtvarný kroužek, vaření, sportovní kroužek, dramatický kroužek apod.) Základní sociální poradenství Jednodenní akce (maškarní karneval, pálení čarodějnic, den dětí, mikulášská nadílka, výlety, účast na výstavách či jiných kulturních akcích) Víkendové pobyty Letní tábor Zimní pobyt na horách Svoz a rozvoz dětí a klientů na veškeré naše aktivity 4

5 Současné provozované činnosti: pobyt v přírodě, její poznávání a ochrana přirozená pracovní rehabilitace pěstitelství, údržba zeleně vodní hry (využití místního rybníka a potoka) běžné činnosti spojené s provozem a údržbou CIT – topení, příprava dřeva, budování vybavení tábora (lavice, stoly, brána, totemy, výroba upomínkových předmětů) chovatelství domácí zvířata (drůbež, králíci, ovce apod.) nácvik motoriky formou lanových aktivit kombinované letní tábory pro děti Plánované činnosti Cílem je podpora a rozvoj cestovního ruchu v oblasti Osoblažska, vybudování nové infrastruktury (příjezd, parkování) a značení, V současnosti probíhá: příprava výstavby víceúčelového sportovního hřiště příprava výstavby infrastruktury celoročního integračního tábora- příjezdové komunikace, parkoviště příprava výstavby skleníků pro výkon pěstitelských prací odlehčovací pobyty osob se zdravotním postižením i dětí zdravé

Obrazový průvodce Sociálně - terapeutické dílny Keramická dílna 6

7 Kreativní dílna

8 Chovatelství, pěstitelství

Veřejně prospěšné práce 9

Dřevodílna 10

Sociálně - aktivizační služby Kroužky, zábava, celodenní výlety, pobytové akce, víkendové akce, muzikoterapie, sportovní soutěže a ostatní. 11 Letní tábor Dívčí Hrad Mrazík na Karlově pod Pradědem Stonožka na Horní Bečvě

12 Olympiáda na Karlově S Auxiliem na Dívčím Hradě Voda 2013-VLTAVA

13 Víkendový pobyt na Dívčím HraděMikulášská nadílka Posezení u vánočního stromečku. Bowling Oslava narozenin. Fotoateliéér. Návštěva divadla

14 Miniuni Ostrava Tatra Kopřivnice Návštěva Rybího domu.