Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Řízení jakosti, standardy
Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy Praha Oddělení hygieny půdy.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Ústav biochemie, chemie a biofyziky
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Potravinová politika.
Biopotraviny ve školním stravování
Ing. Iva Dudková  Fakulta chemické technologie  Fakulta technologie ochrany prostředí  Fakulta potravinářské a biochemické technologie.
Kvalita potravin, příležitost pro české produkty
Kontrola potravin Hejmalová Michaela.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
vedoucí pracovní skupiny
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
S Q A S (Safety and Quality Assessment System)
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.

Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
HACCP.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Katedra konstruování strojů Fakulta strojní prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. Podklady ke cvičení 1 Plzeň, 2015 Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
VÝZNAM & PŘÍNOSY VÝVOJE V POTRAVINÁŘSKÉM PRŮMYSLU Doc. Ing. Michal Voldřich, CSc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
Systém úřední kontroly v ČR. Úřední kontrola v ČR Úřední kontroly v celém potravinovém řetězci od prvovýroby až po prodej spotřebiteli provádějí příslušné.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Požadavky mezinárodních standardů na pomocné a přídatné látky Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D. Dr. Ing. Leona Petrová Ing. Petra Šotolová.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
KVALITA PRODUKTU Ekonomické složky UŽITNÉ VLASTNOSTI Funkční Bezpečnostní Spolehlivostní Ergonomické Estetické ODBOR KVALITY, SPOLEHLIVOSTI A BEZPEČNOSTI.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
STANDARDIZACE V HYGIENĚ VÝŽIVY. Certifikace – nepovinná aktivita Povinné aktivity: Nařízení ES 178/2002, Nařízení ES 852/2004…, zákonné vyhodnocení provádějí.
Katedra elektrotechniky
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Technické znalectví a pojišťovnictví
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
? LABORATOŘ ANALÝZY POTRAVIN A PŘÍRODNÍCH PRODUKTŮ (N323003)
Standardizace v hygieně výživy
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů

Bakalářské studium: 70 studentů Magisterské studium: 30 studentů Zaměření oboru: Parametry kvality a bezpečnosti ovoce a zeleniny a výrobků z nichParametry kvality a bezpečnosti ovoce a zeleniny a výrobků z nich Technologie skladování a zpracováníTechnologie skladování a zpracování Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravinSystémy řízení kvality a bezpečnosti potravin Instrumentální a senzorické metody hodnocení kvality a bezpečnosti potravinInstrumentální a senzorické metody hodnocení kvality a bezpečnosti potravin Ekonomické disciplíny a marketing potravinové produkceEkonomické disciplíny a marketing potravinové produkce Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů

Inovace v rámci projektu OPVK – Optimalizace vysokoškolského studia zahradnických oborů na Zahradnické fakultě v Lednici (CZ.1.07/2.2.00/ ) Počet inovovaných předmětů bakalářského studia: 6 Počet inovovaných předmětů magisterského studia: 6 Počet externistů: 26 z toho 6 zahraniční Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů

SZP - Skladování zahradnických produktů – bak. ZS  Společná organizace trhu s ovocem v Evropské unii Lektor: Ing. Martin Ludvík (Ovocnářská unie ČR), Lektor: Ing. Martin Ludvík (Ovocnářská unie ČR), zástupce Svazu skladovatelů ČR: Skladování ovoce v praktických podmínkách  Kvalitativní systémy pěstování ovoce a jejich ovlivňování (deformace) dotačními podmínkami - Ing. Miloslav Kučera JLP - Jakost v legislativě potravin – bak. ZS  Vybrané kapitoly z hygieny potravin - cizorodé látky v potravinách a význam státního dozoru - Lektor: RNDr. Stanislav Standara (SZPI)  MUDr. Laštovičková (KHS Brno): Zdravotní bezpečnost potravin- legislativa a praxe JRP - Jakost rostlinných produktů – bak. LS  Mezinárodní standardizace kvality ovoce a zeleniny Lektor: Ing. Viera Baričičová, Ph.D. (Štátna veterinárna a potravinová správa SR)  Káva roste na stromech Lektor: Ing. Jarmila Mekinová (Kraft Foods) Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů

AKJ - Instrumentální analýza v kontrole jakosti – bak. LS  Chromatografické metody instrumentální chemické analýzy Lektor: Mgr. Zbyněk Boháček  Metoda HPLC s hmotnostní detekcí pro potravinářské analýzy. Lektor: Doc.Ing. Miroslav Fišera, CSC, KBP1 - Kolokvium bakalářských projektů I – bak. LS  Metodika zpracování bakalářských prací Lektor: Ing. Jiří Potáček, CSc.  Informační zabezpečení studia – cvičení elektronických databází Lektor: Ing. Věra Svobodová TZOZ - Technologie zpracování ovoce a zeleniny – bak. LS  Technologie aseptického zpracování ovoce a zeleniny a jejich aplikace v potravinářském průmyslu. Lektor: Ing. Peter Záhradnik Konzervárenské stroje pro zpracování ovoce a zeleniny  Lektor: Ing. Vladimír Rybář (výroba potravinářské techniky) Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů

SRJ - Systémy řízení jakosti – mag. ZS  GlobalGAP v praxi - standardizace zemědělské prvovýroby Lektor: Ing. Lubomír Berka (auditor a poradce) Ing. Stanislav Králík: Analýza rizik a kritické body zdravotní nezávadnosti potravin TNN - Technologie nealkoholických nápojů – mag. ZS  Stimulující nápoje - Prof. Ing. Pavel Valíček, DrSc. Autenticita nealkoholických nápojů a metody detekce falšování Ing. Jitka Šnebergrová KOL1J - Kolokvium I JRPZ – mag. ZS  Systémy senzorického hodnocení vín na mezinárodních soutěžích Lektor: JUDr. Luboš Bárta (mezinárodní degustátor OIV) Ing. Helena Valentová: Senzorické hodnocení potravin v praxi Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů

Posklizňové technologie – mag. ZS  De Wild a Mangin (Holadsko, Francie): Moderní postupy skladování ovoce  Ing. Šárka Špinarová, Ph.D. (Německo): Nové technologie skladování řezaných květů FET - Fermentační technologie – mag. LS  Procesy a zariadenia priemyselných biotechnológií. Lektor: Ing. Dušan Slugeň, Ph.D. (STU Bratislava)  Současné trendy v produkci piva a "biolihu" Lektor: doc. Ing. Daniela Šmogrovičová, Ph.D. (STU Bratislava) VYC - Výživa člověka – mag. LS  Význam vědného oboru Výživa člověka - úvod do problematiky  Ochranné složky a rizikové složky potravin  Výživa člověka z pohledu nutrigenomiky Lektor: prof. Ing. Karel Kopec, DrSc.  Nutriční hodnota vybraných potravin živočišného původu Lektor: MVDr. Halina Matějová (MU Brno) Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů

Spolupráce s externími lektory otevřela možnosti, aby posluchači během studia získali řadu certifikátů, které zvyšují jejich konkurenceschopnost na trhu práce: Osvědčení interního auditora systému řízení kvality podle normy ISO 9001:2008 Certifikaci pro oblasti systémů bezpečnosti potravin (HACCP, BRC Food, IFS) (HACCP, BRC Food, IFS) Osvědčení vybraného posuzovatele pro senzorickou analýzu podle normy ISO Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů

Podpořený lektor – externista Ing. Stanislav Králík Lektor, poradce a auditor v potravinářských společnostech Konzultant divize integrovaných systémů řízení KONFIRM, spol. s r.o., Brno Specializace na problematiku systémů HACCP, ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, FSSC 22000, IFS Food, Global Standard for Food Safety, IFS Logistics, GlobalGAP, BRC SD, Tesco standard Food, Tesco standard non Food, BRC Consumer products Certifikační auditor systémů HACCP, ISO 9001, ISO a ISO Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů

DěkujiVámzapozornost