Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ústav biochemie, chemie a biofyziky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ústav biochemie, chemie a biofyziky"— Transkript prezentace:

1 Ústav biochemie, chemie a biofyziky - 2110
MVDr. Jiří Bednář, Ph.D. prof. MVDr. Petr Dvořák, CSc. Irena Holubová MVDr. Vladimír Kopřiva, Ph.D. Doc. MVDr. Ladislav Malota, CSc. RNDr. Jiří Vítek, CSc. Biochemie KA 1-6 Stanovení kyselosti medu KA 1-7 Správná laboratorní praxe KA 1-9 Mikroskopické vyšetření moče Veterinární biochemie

2 Ústav vegetabilních potravin - 2210
Mgr. Pavel Bartl Mgr. Petra Čáslavková Vlasta Dvončová Ing. Mgr. Martina Eliášová Ing. Martina Ošťádalová Mgr. Jana Pokorná MVDr. Matej Pospiech, Ph.D. Mgr. Michaela Talandová Ing. Alexandra Tauferová doc. MVDr. Bohuslava Tremlová, Ph.D LS 2012/ Hygiena a technologie potravin vegetabilních produktů - KA 1-5 Základy senzorické analýzy vegetabilních produktů - metody, postupy pro hodnocení. Hodnocení produktů ekologické a konvenční produkce Zpracované ovocné a zeleninové výrobky – senzorická a laboratorní analýza Pochutiny a dehydratované výrobky – senzorická a laboratorní analýza Čaj a káva – příprava a senzorická analýza Čaj a káva – laboratorní analýza Cereálie a mlýnské obilní výrobky – laboratorní analýza Pekárenské výrobky – senzorická a laboratorní analýza Kakao, čokoláda a cukrovinky – senzorická analýza Kakao, čokoláda a cukrovinky – laboratorní analýza Výroba piva Jakostní parametry piva – senzorická analýza Jakostní parametry vína – senzorická a laboratorní analýza Nealkoholické nápoje – senzorická a laboratorní analýza

3 Ústav hygieny a technologie mléka - 2340
prof. MVDr. Lenka Vorlová, Ph.D. RNDr. Ivana Borkovcová, Ph.D. MVDr. Michaela Králová, Ph.D. Mgr. Marta Dušková, Ph.D. doc. MVDr. Bohumíra Janštová, Ph.D. Alena Krejčiříková MVDr. Pavlína Navrátilová, Ph.D. MVDr. Lenka Necidová, Ph.D. Doc. Ing. Jiří Štencl, DrSc. Chemie potravin KA Stanovení cholesterolu v potravinách metodou HPLC KA Stanovení mastných kyselin metodou GC KA Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metou UPLC Mikrobiologie potravin KA Detekce bakterií r. Salmonella a stafylokokových enterotoxinů v potravinách metodou ELFA s využitím přístroje miniVIDAS® KA Stanovení počtu vybraných patogenních a indikátorových mikroorganismů v potravinách pomocí automatizované metody TEMPO® KA Využití metody ELISA při detekci Listeria monocytogenes a stafylokokových enterotoxinů v potravinách Hygiena a technologie živočišných produktů KA Stanovení energetické spotřeby u vakuových baliček při použití netradičních obalových materiálů HCCP KA Případové studie zaměřené na systém kvality a bezpečnosti potravin dle norem BRC a IFS

4 Hygiena a technologie masa 2350
Ing. Gabriela Bořilová, Ph.D. doc. MVDr. Hana Buchtová, Ph.D. Ing. Radka Hulánková Ing. František Ježek, Ph.D. Ing. Alena Saláková, Ph.D. MVDr. Irena Svobodová, Ph.D. Bc. Kamila Zoufalá Prohlídka jatečních zvířat Hygiena produkce masa Hygiena a technologie masa a masných výrobků KA 1-1 Identifikace a detekce vybraných původců alimentárních onemocnění Hygiena a technologie mrazírenských a rybích výrobků KA 1-2 Stanovení čisté hmotnosti původního podílu produktu: zmrazené rybí filety KA 1-3 Stanovení aditivních zvlhčovacích látek E452 (polyfosfátů) u produktu: zmrazené rybí filety Senzorická analýza potravin Hygiena masa a masných výrobků KA 1-4 Stanovení texturních parametrů masa a masa a masných výrobků KA 1-5 Senzorické hodnocení potravin s využitím výpočetní techniky KA 1-6 Tepelná úprava vzorků pro senzorickou analýzu KA 1- 6 Tepelná úprava vzorků pro senzorickou analýzu KA 2-1 Praktická výuka na porážce VFU Brno – porážka jatečných zvířat

5 Farmakologie v produkci potravin
Veřejné veterinární lékařství a toxikologie Doc. MVDr. Helena Modrá, Ph.D. MVDr. Radka Dobšíková, Ph.D. Mgr. Petr Maršálek, Ph.D. Prof. MVDr. Zdeňka Svobodová, Dr.Sc. MVDr. Marie Ševčíková Mgr. Zuzana Široká, Ph.D. Farmakologie v produkci potravin KA 1-2 Stanovení antikokcidik a dalších léčiv v matricích živočišného původu Analýza reziduí léčiv v potravinách živočišného původu. Extrakce a průkaz reziduí sulfonamidu sulfametoxazolu v biologické matrici pomocí analytické metody LC/MS KA 2-3 Pořízení léčivých přípravků do výuky


Stáhnout ppt "Ústav biochemie, chemie a biofyziky"

Podobné prezentace


Reklamy Google