Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
VALNÁ HROMADA MAS SLAVKOVSKÉ BOJIŠTĚ HRUŠKY
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Životní prostředí a Život v obcích.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch

Místní akční skupina Podřipsko Kdo jsme? – Spolek sdružující 45 členů – Založený v roce 2011 Co chceme? Rozdělovat dotace z fondů EU Implementace Integrované strategie území V Dohodě o partnerství pro období 2014 – 2020 v dubnu schválené vládou je pro MASky vyčleněno minimálně 20 mld. Kč – částka stoupá MASky budou rozdělovat dotace z OP Zaměstnanost a IROP

Závěry analytické části SCLLD Labská stezka Nedostatečná síť turistických stezek a cyklostezek Neutěšený stav kulturních památek a jejich zázemí Vysoký podíl orné půdy Malá vazba kulturních akcí na turistický potenciál regionu Nedostatečné využití zemědělského charakteru regionu v oblasti agroturistiky Potřeba posílení ucelené propagace regionu Podřipska v rámci destinace České středohoří Nízká úroveň spolupráce jednotlivých subjektů působících v oblasti cestovního ruchu Nízký počet a kvalita ubytovacích a stravovacích zařízení a jejich lokace Hora Říp, historické centrum Roudnice nad Labem a plánovaná rozhledna v Kochovicích jako klíčové body turistického zájmu CHKO Kokořínsko (Štětí a okolí) Do budoucna potenciál využití plánovaného olympijského centra v Račicích, Štětí a Roudnici n.L.

IROP - podpora investic do – Revitalizace vybraných nemovitých památek; národní kulturní památky; památky navržené k prohlášení za národní kulturní památky; památky zapsané na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO; památky zapsané na Seznam kandidátů na zápis na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO; – Revitalizace přírodního dědictví Revitalizace krajinných památkových zón revitalizace parků a zahrad u národních kulturních památek a památek navržených k prohlášení za národní kulturní památku; návštěvnická veřejná infrastruktura pro zpřístupnění přírodního dědictví; – Infrastrukturní opatření pro posílení ochrany, zpřístupnění a využívání kulturního dědictví zlepšení podmínek pro uchování a zefektivnění správy sbírek a mobiliárních fondů; zpřístupnění sbírek a mobiliárních fondů pro veřejnost a pro kulturně-kreativní průmysl; návštěvnická veřejná infrastruktura pro zpřístupnění kulturního dědictví.

Program rozvoje venkova – Investice do nezemědělských činností – podpora cestovního ruchu stavební obnova (přestavba, modernizace, statické zabezpečení) či nová výstavba malokapacitního ubytovacího zařízení (včetně stravování a dalších budov a ploch v rámci turistické infrastruktury, budování koupališť a plováren) úprava povrchů, náklady na výstavbu příjezdové cesty, náklady na výstavbu odstavných stání v souvislosti s projektem nákup a výsadba doprovodné zeleně v souvislosti s projektem nákup zařízení, vybavení, hardware, software v souvislosti s projektem projektová dokumentace

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost – Dotace na podporu podnikatelských záměrů začínajících mikropodniků – Záruku za podnikatelský úvěr, nebo zvýhodněný podnikatelský úvěr při realizaci záměru – Zvýšení využitelnosti infrastruktury pro podnikání (rekonstrukce, modernizace) OP Zaměstnanost – Podporu zaměstnávání osob v evidenci Úřadu práce znevýhodněných na pracovním trhu (mladí lidé, lidé v předdůchodovém věku, ženy po mateřské dovolené, dlouhodobě nezaměstnaní) – Podporu zaměstnávání na jiné typy úvazku (zkrácený úvazek, rotace na pracovním místě, práce na dálku, sdílené prac. místo) – Podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením – Sociální podnikání

Děkujeme