SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
Advertisements

Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
Seminář k Individuálnímu projektu. "Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji - 2. etapa " Dne: od 9.00 hod. Kde: Budova KÚPK, 1. patro, č.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
1. Poskytování informací komunikace mezi uchazečem a zadavatelem Dobrá praxe = Otevřenost 2 kvalita & množství forma a způsob uveřejňování a poskytování.
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Téma : Veřejné zakázky Změny v rámci novelizace zákona Ing. Ondřej Miffek a Ing. Jiří Boháček Ostrava,
55/2012 Sb. novela zákona o veřejných zakázkách
Informační schůzka k připravovanému projektu „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji – 3. etapa“ Dne: Kde: Budova Krajského úřadu Plzeňského.
Pravidla výběru dodavatelů při pořizování zboží a služeb z prostředků finanční podpory OP VK Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem.
ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 126FIRL – Finanční řízení a investování L letní semestr 2009/2010 Ing. Jiří Zálešák, MSc.
Veřejné zakázky aneb o čem je nový zákon č. 137/2006
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Směrnice o zadávání veřejných zakázek z pohledu zadavatelského útvaru Leden 2012.
A UDIT VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK transparentní novela zákona Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj 1.
Největší právnická firma v České republice Klienty nejlépe hodnocená právnická firma v České republice Právnická firma roku v České republice (2011) 1.
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - přehled nejdůležitějších změn po novele č. 55/2012 Sb., která nabyla účinnosti dne přehled nejdůležitějších.
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Přednáška č. 3 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část Ladislav Kavřík
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
ZÁKON O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK č.134/2016 Sb.
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Veřejné zakázky aneb o čem je nový zákon č. 137/2006
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Zadávání veřejných zakázek na pomezí práva soukromého a veřejného
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe)
Transkript prezentace:

SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní správy Úsek: Veřejných zakázek Mgr. Petr Karola, vedoucí odboru vnitřní správy Mgr. Drahomíra Dučáková, vedoucí úseku veřejných zakázek Bc.Bohdana Kalincová, referent úseku veřejných zakázek Přerov

VÝCHODISKA ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Hlavní změny v novele zákona: Nové povinnosti zveřejňování – možnosti, kde hledat informace, povinnosti dodavatelů Nové požadavky na obsah nabídek – jak pracovat se zadávací dokumentací Termíny – dodatečné informace, stáří dokumentů Nové požadavky na kvalifikaci dodavatelů – způsoby a chyby prokazování

ZVEŘEJŇOVÁNÍ – MOŽNOSTI, KDE HLEDAT INFORMACE Zveřejňování dle zákona: Profil zadavatele: všechny veřejné zakázky od ,- Kč bez DPH vyberova-rizeni/verejne-zakazky/verejne-zakazky-dle- zakona-c sb-od html Věstník veřejných zakázek: Úřední věstník: Problematika veřejných zakázek:

ZVEŘEJŇOVÁNÍ – POVINNOSTI DODAVATELŮ Poskytování informací (§ 147a zákona): Zadavatel povinně zveřejňuje na profilu zadavatele: plné znění uzavřených smluv výši skutečně uhrazené ceny za plnění veřejné zakázky seznam subdodavatelů, s pomocí kterých dodavatel zakázku realizoval Dodavatelé jsou ze zákona povinni – do 60 dnů od splnění smlouvy, resp. do 28.února následujícího kalendářního roku, v případě, že plnění přesahuje 1 rok – předložit zadavateli seznam subdodavatelů písemně. Nepředložení seznamu = správní delikt dodavatele = nově pokuta až ,- Kč!

POŽADAVKY ZADAVATELE A ZÁKONA Zadávací dokumentace: Požadavky na: - termíny plnění - poskytování jistot - způsob zpracování nabídkové ceny (u zakázek na stavební práce nově povinnou součástí Dokumentace pro provedení stavby - Vyhláška č. 230/2012 Sb., účinná od – naceňování do výkazů výměr) - obchodní podmínky (vzory smluv) – neměnné! - ostatní požadavky zadavatele - strukturu nabídky - prohlášení dle § 68 - požadavky na kvalifikaci - a další požadavky dle zadávací dokumentace ! Nutno vše přesně dodržet - posuzování nabídek z hlediska přijatelnosti nabídek dle § 22, odst.1 zákona !

DODATEČNÉ INFORMACE Dotazy a odpovědi: Při nejasnostech v obsahu zadávacích podmínek, způsobech prokazování kvalifikace atp., vznášejte dotazy! Žádosti o informace: - písemně (datová schránka, ...) - s náležitostmi dle požadavků zadávací dokumentace - v termínech dle § 49 zákona (doručení žádostí zadavateli nejpozději do 6, resp. 5 pracovních dnů před uplynutím lhůty pro podání nabídek)

PROKAZOVÁNÍ KVALIFIKACE u zakázek malého rozsahu stanovuje požadavky na prokázání kvalifikace zadavatel u ostatních zakázek se prokazování kvalifikace řídí zákonem a uchazeč musí splnit: a) základní kvalifikační předpoklady podle § 53 zákona b) profesní kvalifikační předpoklady podle § 54 zákona c) technické kvalifikační předpoklady podle § 56 zákona d) uchazeč musí předložit čestné prohlášení o své ekonomické a finanční způsobilosti splnit veřejnou zakázku ! Vždy ! všechny doklady musíte mít připraveny/vydány již před podáním nabídky !

ZÁKLADNÍ KVALIFIKAČNÍ PŘEDPOKLADY § 53 zákona Uchazeč splní/prokazuje předložením: - výpisu z rejstříku trestů právnické osoby(trestní rejstřík firmy!) - výpisů z rejstříku trestů všech statutárních zástupců - potvrzení finančního úřadu o neexistenci daňových nedoplatků - čestného prohlášení o neexistenci nedoplatků ve vztahu ke spotřební dani - potvrzení o neexistenci nedoplatků na pojistném a penále na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku nezaměstnanosti - čestného prohlášení s textem dle písmen c), d), e), g), i), j), k) § 53

PROFESNÍ KVALIFIKAČNÍ PŘEDPOKLADY § 54 zákona Uchazeč splní/prokazuje předložením: - výpisu z obchodního rejstříku (či jiné obdobné evidence) - dokladu o oprávnění k podnikání (ŽL, výpis ze Živnostenského rejstříku, licence) - u VZ na služby – dokladu o členství v profesní samosprávné komoře či jiné profesní organizaci (je-li takové členství nezbytné pro plnění VZ) - dokladu o odborné způsobilosti (je-li pro plnění VZ nezbytná podle zvláštních právních předpisů) - doklad prokazující schopnost dodavatele zabezpečit ochranu utajovaných informací (u VZ z oblasti ochrany a bezpečnosti)

TECHNICKÉ KVALIFIKAČNÍ PŘEDPOKLADY § 56 zákona Uchazeč splní pokud: - realizoval daný počet stavebních prací, dodávek, služeb, disponuje požadovaným rozsahem technického vybavení, apod. (viz. Požadavky zadavatele dle § 56 zákona) Uchazeč prokazuje předložením: - dokumentů dle požadavků zadavatele (osvědčení veřejných zadavatelů, jiných odběratelů atd.) viz. zadávací dokumentace

PROKAZOVÁNÍ KVALIFIKACE Stáří a forma dokladů: - všechny doklady musí být vyhotoveny před podáním nabídky - výpis z obchodního rejstříku a doklady k prokázání základních kvalifikačních předpokladů (§ 53) nesmí být starší 90 dnů ke dni podání nabídky - do nabídky se dokumenty přikládají v prostých kopiích - originály/ověřené kopie předkládá uchazeč před podpisem smlouvy Specifika zjednodušeného podlimitního řízení: - do nabídky uchazeč nepřikládá žádný z výše uvedených dokumentů - přikládá pouze originál čestného prohlášení, že splňuje všechny kvalifikační předpoklady - originály/ověřené kopie výše uvedených dokumentů předkládá uchazeč až před podpisem smlouvy

PROKAZOVÁNÍ KVALIFIKACE Jiné možnosti prokazování kvalifikace: - výpisem ze Seznamu kvalifikovaných dodavatelů - certifikátem ze Systému certifikovaných dodavatelů Postupem dle § 125 – 140 zákona Prokazování kvalifikace subdodavatelem Prokazování kvalifikace při společné nabídce několika dodavatelů Postupem dle § 51 zákona

ZÁVĚREM Nenechte se otrávit……………………… hůř už snad nebude! Statutární město Přerov, jako zadavatel veřejných zakázek, systematicky pracuje na tom, aby proces zadávání splňoval veškeré náležitosti transparentnosti, a byl pro uchazeče co nejjednodušší. Vaší účasti v soutěžích si velmi vážíme a v rámci zadávacích řízení jsme Vám připraveni kdykoliv informačně pomoci. Kontakt: