2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové výzvy v cyklistické dopravě a cykloturistice
Advertisements

Statutární město Mladá Boleslav
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Labská stezka - Ústecký kraj, příprava a realizace stavby -
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Zelené stezky Greenways
Cyklokonference Třeboň 24. dubna 2007 Bc. Vojtěch Srb KÚ Jihočeského kraje.
Bike Brno – Bike konference 2012 Plzeňský kraj 4. –
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
28. listopadu 2012 Zastupitelský sál
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Liptovský Mikuláš 2. září 2010
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Volnočasové projekty a EU financování
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Krušnohorský singletrail. Mladé občanské sdružení působící v oblasti rozvoje cestovního ruchu v centrálním Krušnohoří. Hlavním těžištěm naší práce je.
Prezentace turistické oblasti
Cyklistická stezka Jeseník - Bobrovník
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Turistický region Český ráj a jeho nabídka 18 Turistický region Český ráj a jeho nabídka Setkání podnikatelů cestovního ruchu Libereckého kraje.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
XI. Turistické fórum Polabí 22. dubna 2011 Zámek Poděbrady.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Greenways Jizera Seminář Mladá Boleslav A.Aspekty pro návrh a usazení trasy do krajiny B.Povolovací řízení - cyklostezky- liniové stavby.
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
CYKLOSTEZKA VARHANY Ing. Jiří Samšiňák projektový manažer města Česká Lípa.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Krajské fórum cestovního ruchu České Budějovice
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Propagace cyklistiky v Jihlavě
Transkript prezentace:

2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného. Spojuje turistické regiony Střední Čechy (Polabí), Český ráj, Krkonoše a Jizerské hory. Vytváří státní hranici s Polskem.

3 Cyklotrasa Jizera Stávající vedení po značených cyklotrasách v koridoru řeky Jizery mezi Prahou a česko-polskou hranicí. (Praha -) Dolní Počernice – Lázně Toušeň – Benátky nad Jizerou - Mladá Boleslav – Mnichovo Hradiště – Turnov – Železný Brod – Semily – Vysoké nad Jizerou – Kořenov - JIzerka Cyklotrasy č. 241, 223, 3047, 3848, 4012, 4172, 4006, 4170, 22 vedené po stávajících komunikacích a polních/lesních cestách. Páteřní trasa napojená na síť značených cyklotras. Propojení atraktivních turistických regionů s širokou nabídkou. Propojení s veřejnou dopravou (BUS, ČD) a sezónními cyklobusy (Český ráj, Krkonoše).

4 Greenway Jizera – mapa (1)

5 Greenway Jizera – mapa (2)

6 Greenway Jizera – mapa (3)

7 Greenway Jizera Vize projektu Na principech partnerské spolupráce a trvale udržitelného rozvoje území vytvořit plně vybavený multifunkční koridor podél řeky Jizery s páteřní cyklostezkou a sítí bezpečných stezek pro bezmotorovou dopravu, využívaný jak místními obyvateli, tak návštěvníky.

8 Hlavní záměr Hlavním záměrem projektu je (do roku 2015) vybudovat cca 190 km dlouhou páteřní cyklostezku v těsné blízkosti Jizery s minimálním převýšením. Stezka bude začínat na okraji Prahy a kolem soutoku s Labem bude pokračovat podél toku Jizery k prameni Jizery na česko- polské hranici a dále na polské území. Napojení na polské cyklotrasy (Szklarska Poreba, Jelenia Góra), transevropské cyklostezky (Praha), cyklomagistrály ERN (ER 2), nadregionální cyklotrasy (č. 22, 14) a síť regionálních cyklotras. Stezka bude sloužit návštěvníkům regionů i místním obyvatelům.

9 Hlavní strategické cíle Rozvoj koridoru pro bezpečnou bezmotorovou dopravu a rekreaci podél toku řeky pro místní obyvatele a návštěvníky. Vytvoření dopravní a turistické infrastruktury a služeb pro jednotlivé cílové skupiny vedoucí k regionálnímu rozvoji území. Zlepšení péče o vzhled a údržbu krajiny v koridoru Jizery a soulad jejího využití a ochrany. Vytvoření podmínek pro vyšší míru dostupnosti kulturního, historického a přírodního dědictví regionů při zachování kvality tohoto bohatství.

10 Partnerství a řízení projektu Partnerství v projektu Veřejný sektor - infrastruktura, investice, údržba, provoz Soukromý sektor - služby, sport, prodej produktu Neziskový sektor - akce, spolky, občanské iniciativy Řízení projektu: 7 úseků trasy = 7 garantů Krkonoše - svazek měst a obcí Města Semily, Železný Brod, Turnov, Mnichovo Hradiště Statutární město Mladá Boleslav Zlatý pruh Polabí, o. p. s. Partnery projektu jsou Liberecký kraj, Středočeský kraj Koordinátorem projektu je Sdružení Český ráj

11 Partneři Partneři projektu Greenway Jizera

12 Současný stav Definovaná základní idea a vize projektu. Vytvořené partnerství, systém managementu a koordinace. Vedení po stávajících značených cyklotrasách. Projektová příprava (vyhledávací studie, dokumentace). Zmapován potenciál území z hlediska nabídky služeb a atraktivit cestovního ruchu. Příprava žádosti o podporu realizace (ROP) Zahájen proces propagace a medializace projektu.

13 Aktuálně z roku 2010 Zpracování projektové dokumentace Zeleneč – Benátky a Dalovice – Hrdlořezy (Středočeský kraj) Značení cyklotrasy č. 223 Malá Bělá – Klášter Hradiště nad Jizerou a Loukov – Přepeře (Sdružení Český ráj). Zpracování proj. dokumentace Spálov – Semily – D. Sytová (Město Semily). Rozvoj partnerství v česko-polském pohraničí.

14 Aktuálně z roku 2010 „Greenway Jizera v úseku Dolánky – Líšný“, žádost do ROP Severovýchod Na 9,6 km trasy vybudování 2,6 km nové stezky, výstavba dvou nových mostů a rekonstrukce lávky pro pěší na železničním mostě. Rozpočet 40,8 mil. Kč, realizace 2010 – Nová stezka v Semilech, projektová příprava v Semilech a ve Středočeském kraji. Internetové stránky Propagační roleta Greenway Jizera.

Logo, propagační leták 15

16 Koridor pro bezmotorovou dopravu Greenway Jizera = rozvoj koridoru řeky pro všechny druhy bezmotorové dopravy. Pěší turistické a naučné stezky v údolí řeky Využití řeky Jizery pro vodáckou turistiku.

Význam páteřní trasy 17 Síť významných dálková a regionálních tras ČR Euroregionální cyklotrasa ER9 (Euroregion Nisa) Generel cyklotras Středočeského kraje, Program rozvoje cyklodopravy Libereckého kraje

Propojení ČR a Polska Propojení Prahy s Polskem, Jizera = hraniční řeka Euroregion Nisa (Greenway Jizera = ERN 9) Údolí Jizery a řek Kamienna a Bobr (PL) Stávající partnerství Turnov – Jawor, Semily – Jelenia Góra, Kořenov – Szklarska Poreba, Přeshraniční partnerství 18

19 Kontakty Sdružení Český ráj Antonína Dvořáka 335, Turnov Manažer projektu Ing. Jiří Lukeš tel.: Děkuji za pozornost.