Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou."— Transkript prezentace:

1 Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou s budoucností (Ochrana a rozvoj kulturního dědictví) Rozvoj turistiky v Mariánské a Valdštejnově zahradě –Fiche 5 - Zahrada, která hledá své příznivce a obdivovatele (Rozhledny, tematické stezky) Žadatel: Sdružení Český ráj Partneři: Město Jičín, SO Mariánská zahrada Realizace: jaro 2013 – červen 2015

2 Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady Aktivity: studie turistického potenciálu území Mariánské a Valdštejnovy zahrady (ing. Bičíková) soupis kulturního bohatství (ing. Říman) propagace kulturního bohatství (Sakrální skvosty Jičínska) Cíle: využití kulturního dědictví území pro zlepšení povědomí o regionu, rekreační vyžití obyvatel a návštěvníků regionu. zmapování a prezentace kulturního dědictví zlepšení propagace Mariánské zahrady a rozšíření nabídky Českého ráje.

3 Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady Úkoly, potřeby: definovat seznam památek a kulturního bohatství jako podklad pro studii a soupis (cca 600 - 700) vybrat významné a hodnotné památky pro zařazení do soupisu (cca 10%) zajištění podkladů (texty, fotografie) pro zapracování do soupisu definovat záměry a priority v cestovním ruchu a určit hlavní směry pohybu turistů v území (studie) prezentace vybraných památek na internetu (MZ, Jičín, SČR)

4 Rozvoj turistiky v Mariánské a Valdštejnově zahradě Aktivity: Turistický informační systém Mariánské zahrady (15 + 4 cíle) Questing (6 tras) Propagace turistické nabídky (trhací mapa A3) Cíle: rozšíření a zkvalitnění informací o turistické nabídce oblasti zlepšení propagace oblasti Mariánské zahrady a rozšíření turistické nabídky Českého ráje.

5 Informační systém Mariánské zahrady Psinice (Libáň) - kostel sv. Jiří a zvonice (p.p.č. 2, k.ú. Psinice) Libáň - pomník Mistra J. Husa (p.p.č. 1465/1, k.ú. Libáň) Libáň - kostel sv. Ducha (p.p.č. 1466/1, k.ú. Libáň) Zliv (Libáň) - kostel nalezení sv. kříže (p.p.č. 41, k.ú. Zliv u Libáně) Kopidlno - kostel sv. Jakuba (p.p.č. 28, k.ú. Kopidlno) Kopidlno – zámek (p.p.č. 1276/13, k.ú. Kopidlno) Kopidlno - kulturně-informační centrum (st.p.č. 84, k.ú. Kopidlno) Kopidlno – informační panel (p.p.č. 480/1, k.ú. Kopidlno) Dolní Lochov – kaple sv. Anny (p.p.č. 757/3, k.ú. Dolní Lochov) Bukvice – kaple sv. Jana Nepomuckého (st.p.č. 1, k.ú. Bukvice)

6 Informační systém Mariánské zahrady Vokšice – zámek (tabule o rodu Schliků a zámku, p.p.č. 645/1, k.ú. Podhradí u Jičína) Veliš – kostel sv. Václava (p.p.č. 418/1, k.ú. Veliš u Jičína) Nadslav (Střevač) – kostel sv. Prokopa (p.p.č. 557/1, k.ú. Nadslav) Bystřice – kostel Nanebevzetí Panny Marie (p.p.č. 1025/4, k.ú. Bystřice) Slatiny – kostel Nanebevzetí Panny Marie (p.p.č. 5, k.ú. Slatiny) Loreta – kaple Nanebevzetí Panny Marie, Podhradí – kaple Svatých Andělů Strážců, Ostružno (Ohařice) - kaple Svaté Trojice Veliš – kopec

7 Informační systém Mariánské zahrady

8 Podklady Podkladové texty k vybraným památkám Co zdůraznit? Příběhy, významné informace Fotografie (historické) do 6.3.2015 Spoluúčast obcí Zapojení při instalaci Spolufinancování cca 7 tis. Kč (cca 40% při 19 tabulích)

9 Questing Virtuální trasy (hledačky) na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Jičín – Váchal (Studeňany) Jičín – Čeřovka (MC Kapička) Jičín – Památky (Valdštejn) Valdštejnova zahrada – Lodžie Mariánská zahrada – cyklo quest (DSO) Kopidlno

10 Sdružení Český ráj Antonína Dvořáka 335, 511 01 Turnov Tel.: + 420 481 540 253 info@cesky-raj.info www.cesky-raj.info Ing. Jiří Lukeš ředitel, manažer projektů Děkuji za pozornost. 10


Stáhnout ppt "Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou."

Podobné prezentace


Reklamy Google