JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NĚMECKO KONSTANZ.
Advertisements

Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Orientace ve městě.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Školní výlet Praha Ukážeme si, co všechno jsme v Praze viděli :)
Malovací a poznávací zájezd do Českého Krumlova PO ŠKOLE DO ŠKOLY Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem.
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Gotická kultura.
Česká gotika.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Praha.
GOTIKA.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
PAMÁTKY PRAHA.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Brno.
spojené s pevninou dvěma mosty.
Více obrázků najdete na Naše výprava začala na Václavském náměstí.
Architektonické a kulturní poklady
21. – Uvítací představení Proslov u čerstvě zasazené lípy.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Český Brod.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
GOTICKÁ ARCHITEKTURA MgA. Lukáš Psík wikimedia
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
KARLŮV MOST.
St. Gallen. Realizační team Jiří Richter Navrhovatel Vedoucí exkurze Martina Rešlová Koordinátor Doprovod Jana Pokorná Doprovod.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Zajímavé fotografie Brno- leden 2016 melodie Pohled na náměstí-Zelný trh z horní části, od sousoší sv. Trojice.
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Možnost ubytování na Moravě !!! na základě požadavků členů OS na ubytování na Moravě, byla ve spolupráci s OS KOVO zajištěna možnost krátkodobého ubytování.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VY_ 32_ INOVACE _04_10_gotická architektura
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Česká republika - Plzeň
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
GOTIKA.
TŘEBÍČ – BAZILIKA SV. PROKOPA A ŽIDOVSKÁ ČTVRŤ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Putování po českých krajích.
FOTOGRAFIE 2017.
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Česká republika – České Budějovice
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Výlet do Prahy VY_32_Inovace_10KR-7
PŘICHÁZEJÍCÍ JARO 2017.
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Berlínská zeď (symbol poválečné Evropy)
Svitavské památky– dům U Mouřenína
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Královské město Rakovník
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Gotické památky v Čechách
Transkript prezentace:

JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT

Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.

UBYTOVÁNÍ Vlevo je studentská ubytovna se školou. Vpravo je pokoj, společná kuchyňka a toalety pro další dva pokoje v apartmánu.

VÝUKA METODIKY A JAZYKA Studijní skupinky byly max. po 8 lidech. Ráno probíhala jazyková výuka a odpoledne metodika. Skupiny byly multikulturní např. studenti ze Španělska, Venezuely, Afghánistánu, Austrálie …….

DOM St.PETER Zde je pohled na jednu z nejkrásnějších dominant města a kousek jejího nitra.

K dalším památkám patří např.: protestantský kostel die Neupfarrkirche, stojící na místě židovských domků srovnaných se zemí, dále Porta Praetoria jedno z nejstarších stavitelský děl v Řezně.

Tady jsou pohledy jak z Kamenného mostu na Řezno, tak i na bok katedrály. Jinak Kamenný most v němčině „Steinerne Bricke“ byl předlohou pro stavbu Karlova mostu v Praze.

Zlaté kostičky před domy poukazují na to, kde žili Židé, kteří byli ze svých domovů násilím odvedeni a zemřeli v koncentračních táborech. Jsou zde jejich jména, data narození a místa i data úmrtí. Dále je zde budova s tanečním sálem, pod kterým se nachází turistické informační centrum. Vyobrazení Davida a Goliáše.

Vnitřní pohled na jedno z oken Staré radnice a na jednotky míry, které se používaly ve středověku.

Zde je pohled na Jakobovu bránu (kulaté věže) na západní straně města, dále na východní bránu města, u které je velmi pěkný park a Zlatou věž.

Parků je zde celá řada. Tento je jeden z nejkrásnějších. Ve městě se nachází i výstavy s moderním uměním.

Přestože Řezno nebylo poškozeno 2.svět.válkou, tak ho bohužel stihly jiné pohromy. A to povodně v roce 1988 a orkán Ema v roce 2008.

NORIMBERK Jak se dá nejlépe cestovat v Bavorsku? Vlakem. Základní cena jízdenky je 23 Euro. Každý další platí 5 Euro. Na jednu jízdenku může jet max. 5 lidí a platí pouze na regionální tratě, autobusy navštíveného města, metro…. Musíte však cestovat společně.

Norimberk – velmi poničen za 2. svět.války.

Vnitřek katedrály a část její historie.

Vnitřní pohled na okno katedrály a procházka na hrad.

Dům Albrechta Dürera – neznámější renesanční německý grafik, malíř……

Nou Řezno Ještě jednou Řezno a jeho památky. Zámek Thurn-Taxis vycházející z budov bývalého benediktinského kláštera sv.Jimrama.

Ukázka z komplexu bývalého kláštera. Pohled je z křížové chodby.

Budova vlakového nádraží a exkurze do pivovaru „ Kneitinger“.

Návštěva pivovaru a oběd s ředitelem školy.