Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dostupné z Metodického portálu ISSN

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dostupné z Metodického portálu ISSN"— Transkript prezentace:

1 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785.
Děčín – moje město Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Příprava Ve třídě se stanoví jednotlivé role – zapisovač, vyhledávač, kreslíř, fotograf apod. Vyučující připraví archy papíru, dotyková zařízení. Třída vypracovává projekt jako celek. Každý má svojí stanovenou část úkolu.

3 1. úkol Na Google Play najdi aplikaci Děčín.
(oficiální aplikace statutárního města Děčín).

4 2. úkol Na připravenou roli papíru překreslete ve stanovených skupinách přibližný plán města Děčína s jednotlivými názvy čtvrtí. (nezapomeň i na přírodní úkazy – vody, vrchy, parky…) Spočítej počet čtvrtí.

5 3. úkol Vyhledej a zakresli tyto ulice a náměstí: Tyršova Masarykova
Wolkerova K. Čapka Myslbekova Komenského náměstí

6 4. úkol Ke každé osobnosti vytvořte krátký medailonek.
Vyhledejte informace, fotografii a připravte si krátký proslov, se kterým nás seznámí vybraný mluvčí skupiny.

7 5. Úkol – Vyhledej v čem je Děčín nej…
Ve srovnání s ostatními oblastmi České republiky držíme celou řadu „nej“, například: Nejmohutnější pískovcový kaňon Evropy Největší skalní most v Evropě Nejnižší bod republiky

8 5. Úkol – Vyhledej v čem je Děčín nej…
Nejvyšší stolová hora naší země Nejstarší ocelový most obloukové konstrukce v Čechách Nejstarší původní zavěšenou historickou mostní konstrukci Nejvyšší betonová stavba v Čechách

9 6. úkol Ve skupinkách vyhledejte jednu pověst, která se vztahuje k Děčínu a okolí. Zakreslete na velké mapě, ke kterému místu se pověst vztahuje a ukažte spolužákům. Tuto pověst zpracujte pomocí komiksu, rozdělte role a pověst zdramatizujte.

10 7. úkol Procházka po okolí a vytváření fotografií – budeme fotografovat tato místa. Žáci se rozdělí po dvojicích. Každá dvojice vytvoří sérii fotek. Děčínský zámek Dlouhá jízda Růžová zahrada Kostel sv. Kříže Kamenný most přes Ploučnici Pomník dr. M. Tyrše Masarykovo náměstí Kostel sv. Václava a Blažeje

11 7. úkol Budova tzv. Střelnice Východní nádraží Tyršův most
Pastýřská stěna Zoologická zahrada Synagoga Ovčí můstek Okresní muzeum Pivovar Kostel sv. Františka Serafinského

12 8. úkol Ke každému místu dvojice zpracuje historii, kterou potom i s fotografiemi předvede svým spolužákům.

13 Každý zpracuje pro své spolužáky testík v getkahoot.com.
9. úkol Každý zpracuje pro své spolužáky testík v getkahoot.com.

14 Zdroje [cit. 2016-07-27]. Dostupné pod licencí Public Domain:
otazník

15 Řešení Ve srovnání s ostatními oblastmi České republiky držíme celou řadu „nej“, například: Nejmohutnější pískovcový kaňon Evropy Kaňon Labe Největší skalní most v Evropě Pravčická brána Nejnižší bod republiky ve Hřensku (115 m n. m.), kde řeka Labe opouští naši zem. Nejvyšší stolová hora naší země Děčínský Sněžník (ve výšce 723 m n. m.) Nejstarší ocelový most obloukové konstrukce v Čechách Tyršův most v Děčíně (postaven roku 1933) Nejstarší původní zavěšenou historickou mostní konstrukci Řetězová lávka pro pěší pod zámkem (1831) Nejvyšší betonová stavba v Čechách vysílač na Bukové hoře (ve výšce 683 m n. m., výška vysílače je 223 m)


Stáhnout ppt "Dostupné z Metodického portálu ISSN"

Podobné prezentace


Reklamy Google