Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
Advertisements

Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnán k cestě vlakem. Je to vyjímečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Jmenuji se Michaela Petrová
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, v které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výmečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Pozornost Přednáška s prezentací nebo prezentace s přednáškou (Zapněte si prosím zvuk a sami přecházejte na další snímky.) © Radka Mužíková.
Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci
My, Hladnováci.
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Vlak „život“ Před časem jsem četla knihu, ve které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
Životní prostředí klady vs. zápory.
James Prescott Joule Narozen 24. prosince 1818, Salford
Efektivní učení.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
ASISTENTI PROJEKTU Práce v EU – proč ne?
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
Jediným učitelem hodným toho jména je ten, který vzbuzuje ducha svobodného přemýšlení a vyvinuje cit osobní zodpovědnosti.
Jmenuji se Pavel Hanzal. Bydlím v Chebu v centru města. Je mi 15 let. Nejdříve jsem chodil na 6. ZŠ v Chebu. Jelikož jsem dyslektik, tak jsem přešel na.
Markéta Králíková Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
Posun snímku automaticky. Inspirace na dnes a celý příští rok.
Co se mi líbí a nelíbí ve škole
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Moje osobní prezentace
MOJE RODINA Josef Novák.
Jediná věc,která se v životě dá změnit je budoucnost.
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Prázdniny a co dál … Nejdříve se mi nebude chtít odejít od mojí třídy (ze školy) bude se mi po nich stýskat nevím s kým zažiju ještě takovou srandu nikdo.
Perníková chaloupka aneb
Moje Rodina Lucka.
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Letní dovolená Zpracovaly: Sabina Plevová, Barbora Dvořáková.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek. Osobní informace  Narodil jsem se  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální.
KROUŽEK MALÝ KUCHTÍK (1. – 3. ročník).
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Základní škola Moravičany 2015/ ročník. Anna Faltýnková Jmenuji se Anna Faltýnková. Je mi 11 let. Pátým rokem hraji na housle. Ráda sportuji a.
Moje třída 9.ročník 4.ročník. 9.ročník Marian Čipčala, Petra Merhautová Simon Kocaj Zdenek Mühldorf Aneta Křížová Václav Lev Věra Čipčalová Luboš Ferenc.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Rok : 2013/2014 Třída : 9.B.  Třídní učitelka:  Milena Walterová  Žáci:  Farkaš Patrik  Kica Nikolas  Kökeny Miroslav  Nistorová Iveta  Semerák.
Dotazník – třída Celkový počet respondentů: 135 J.A.Komenského: 90 žáků T.G.Masaryka: 45 žáků 13 let – 13x 14 let – 64x 15 let – 43x 16 let – 1x.
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
Patrik Válek Jsem Patrik. Chodím do 5. třídy. Rád hraju fotbal a mé oblíbené hodiny jsou matematika, čeština a tělocvik. Chci se stát fotbalistou.
Čím chci být ,až vyrostu.
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Popisuje: Vojtěch Zedek
„Cesta za snem“ Prázdniny u moře
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
ANNA MIHAD SHEHAHATA BAJTÍK 2017
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
Věta se skládá ze slov Název školy
ZŠ Staré Město.
STROM PROFESÍ NAŠÍ RODINY Volba povolání
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Volba povolání / střední školy
Transkript prezentace:

Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou

1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem, dříve jsem učila na Gymnáziu v Dubí a jeden rok na ZŠ Koperníkova v Teplicích. Původním povoláním jsem strojní inženýr. Pracovala jsem jako programátor a počítačový grafik. 2. Vyučujete matematiku, fyziku a např. informatiku. Jak Vás samotnou tyto předměty bavily? Ma, Fy, Inf byly moje nejoblíbenější předměty, hlavně Ma.Vybrala jsem si je naprosto vědomě.

3. Považujete práci učitele za užitečnou ? Co Vás na této práci baví ? Jaké má tato práce klady a zápory ? Práce učitele je určitě důležitá, bez vzdělání by nebyl pokrok a naše země by se řadila mezi rozvojové. Lidstvo by se jako celek nevyvíjelo. Baví mě každodenní styk s dětmi, jejich nápady, bezprostřednost, okamžitě se pozná, jestli je práce baví, mám ráda jejich radost, když látce porozumí. Práce učitele není nikdy monotónní, mám pocit, že člověk pomaleji stárne, kladem jsou i prázdniny. Učit je celkem psychicky náročné, musím být stále ve střehu, připravená na různé dotazy, neustále dávat pozor, aby se nikomu nic nestalo, prostě zodpovědnost nejen za vzdělávání, ale i zdraví dětí.

4. Vybrala jste si je proto ? Nebo Vás k nim přivedla náhoda ? Vybrala jsem si je naprosto vědomě. 5. Čemu se věnujete ve volném čase ? Co Vás baví ? Mezi moje záliby patří čtení, čtu prakticky cokoli, mám ráda filmy i hudbu. Jezdím na kole, ale raději mám turistiku.

6. Cestujete ráda do cizích zemí ? Která země se Vám nejvíce líbila ? Jaké byste ještě chtěla do budoucna navštívit ? Nejsem velký cestovatel, nejraději jezdím po naší republice, speciálně po Jižních Čechách, pokud někam vycestuji volím jižní země Španělsko, Malorka, Francie, ale teplo je tam vykoupeno celkem nezajímavou přírodou, tak se vždy těším domů. Chtěla bych vidět Austrálii. 7. Vaříte ráda ? Pekla jste letos na Vánoce ? Nevařím ráda, tvrdím, že vařím pouze z pudu sebezáchovy, abych nebyla snědena svojí rodinou. Ano, cukroví jsme pekla, se stejným nadšením jako k vaření.

8. Jaká studentka jste byla Vy sama ? Celkem normální, pouze jsem měla ráda předměty, které ostatní moc nenadchly. 9. Jaké je Vaše největší přání ? Přála bych si, aby lidi nezapomínali na to, co je odlišuje od zvířat, aby se lidská slušnost stala běžnou součástí života. Osobně si přeji zdraví a pohodu.

Děkujeme paní učitelce za poskytnuté odpovědi a čtenářům za shlédnutí.