V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Advertisements

Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Konference Škola ve firmě – firma ve škole
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Mentoring pro začínající vědkyně a vědce Kateřina Cidlinská Národní kontaktní centrum – ženy a věda Sociologický ústav AV ČR, v. v. i.
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
Příprava na výkon povolání
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Fakulta zdravotnických studií
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Jiří Dan Etické cíle vysokoškolského vzdělávání 11. seminář z cyklu Hodnocení kvality vysokých škol. Současné trendy v hodnocení kvality. Brno
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
MY A TOPSEC současnost a budoucnost. Obsah prezentace  Splněná očekávání  Přednášky  Další aktivity  Budoucnost  Přednášky  Kontakty  Organizace.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Fakulta zdravotnických studií
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Elektronické doplňky k učebnicím fyziky pro ZŠ
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Nezaměstnanost absolventů UTB
Polytechnické vzdělávání v praxi
Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Výzkum vývoje profesní orientace žáků SŠ ve Zlínském kraji
Transkript prezentace:

V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme studenty bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů na FAI UTB ve Zlíně na 3 workshopy popularizující vědu a výzkum v přírodovědných a technických disciplínách Místo: budova Fakulty aplikované informatiky UTB ve Zlíně na Jižních Svazích v zasedací místnosti 51/ 606 Program: 1. workshop: – středa, 13:00 – 13:50 Transformace výsledů vědy a výzkumu do popularizační formy Lektoruje dr. Ilona Kočvarová z Ústavu školní pedagogiky FHS UTB ve Zlíně 2. workshop: – středa, 14:00 – 14:50 Prezentační dovednosti zaměřené na děti a mládež Lektoruje Mgr. Hana Navrátilová z Ústavu školní pedagogiky FHS UTB ve Zlíně 3. workshop: – středa, 13:00 – 13:50 Marketing popularizace vědy a výzkumu v přírodovědných a technických oborech Lektoruje dr. Jiří Vaněk z Ústavu managementu a marketingu FaME UTB ve Zlíně Přihlášení na jednotlivé workshopy je možné od nejpozději do dvou dnů před konáním workshopu, a to na (workshop pro studenty FAI). Počet míst je omezen! Bližší informace na mailu:

Anotace jednotlivých workshopů: Transformace výsledků vědy a výzkumu do popularizační formy „Pojďme otevřít svět vědy současné mladé generaci a přesvědčit ji, že i ona může otevřít svůj svět vědě!“ Ve workshopu odhalíme, co spojuje současné úspěšné populárně-vědecké projekty. Ukážeme si různé formy popularizace vědy na konkrétních příkladech. Zhodnotíme a prakticky si vyzkoušíme moderní trendy v oblasti popularizace vědy a výzkumu. Zaměříme se především na děti a mládež, a na to, jak jim prezentovat vědu zábavně, motivovat je k vlastní aktivitě a ukázat jim využití vědy v běžném životě. Chceme-li si získat zájem dětí a mládeže, musíme jim vědu prezentovat jako dobrodružství, do kterého se mohou aktivně zapojit a zároveň získat nové vědomosti, sociální kontakty a chuť se vědě dál věnovat. Prezentační dovednosti zaměřené na děti a mládež „Úspěch je na dosah – jak si získat (nejen) dětské publikum.“ Workshop vám přinese nápady, techniky a inspirativní podněty pro všechny kroky prezentace od přípravy až po hodnocení. Naučíte se zde, jak efektivně zapůsobit na dětské publikum, jak správně naladit posluchače, jak je motivovat po celou dobu prezentace a probudit v nich zájem o vaše téma, bádání a vědu. Uvědomíte si, co všechno můžete k prezentaci využít a podpořit tak předávání vašich poznatků dětem a mládeži. Marketing popularizace vědy a výzkumu v přírodovědných a technických oborech „Jak správně prodat to, co umíte?“ Naučte se propagovat svou práci, posilovat uplatnitelnost v praxi, zvyšovat a budovat pracovní image absolventa magisterského či doktorského studijního programu. Ve workshopu odhalíte strategie, jak efektivně působit na firmy s cílem navázat spolupráci již během studia. Ve finále se naučíte, kde a jak sbírat informace pro uspokojení potřeb trhu, jak si vhodně vybrat téma práce a propagovat její výsledky. Občerstvení po celou dobu konání workshopů zajištěno.