Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B. Seznámení s adopcí Afrických dětí Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘEDPOKLADY PRO ZAŘAZENÍ DÍTĚTE DO PROJEKTU ADOPCE NA DÁLKU
Advertisements

A D O P C E N A D Á L K U. Projekt Adopce na dálku má v České republice tradici od roku 1993.
MÉ KRÁLOVSTVÍ.
ADOPCE PANENEK Adoptuj panenku a zachráníš dítě. Cíl projektu •Cílem projektu PANENKA je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF,
Problém hladu a podvýživy
Křížovka.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Božena Němcová - život o datu a místu narození se dosud vedou spory
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Rodina a její podoby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová.
Afrika nevšedníma očima … nejen v českých školách II 2010 Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
Dětská práce Lucie Pizúrová.
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
DARUJ SVOJE VAJIČKO… Co to je????
Charitativní projekt SOŠ Luhačovice
Hawa Bah. Kontaktovali jsme neziskovou organizaci Wontanara a vybrali si adoptivn í d í tě - 11letou holčičku Hawu Bah z Guinei. „ Udělej něco dobr é.
CHUDOBA.
KEŇA – kam turisté nechodí
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Životní prostředí Petr Machala.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Mgr. Roman Šebrle SOŠ sociální péče Ulrichova Kladno
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_406.
Sociální zabezpečení Sociální služby
INFORMACE Violet byla naší školou adoptována v roce Chodí na univerzitu Maasai Mara, do promoce jí zbývají 2 roky. Studuje obor Sociální práce Rodina.
Velikonoční slovní úlohy
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_NJ Téma: Tematický okruh rodina Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Výchova k občanství NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k tématu náhradní rodinné péče. Obsahuje důvody vedoucí k náhradní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Výchova k občanství RODINA
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
 Adinkra je bavlněná tkanina vyrábějící se v Ghaně a Pobřeží slonoviny s tradičními symboly Akan vyznačenými na ni. Tyto symboly jsou Adinkra metafory,
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
ADOPCE NA DÁLKU prvouka. Guinea Hlavní město : Conakry Počet obyvatel: Jazyk: francouzština.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Výchova k občanství TEMA: VZTAHY V RODINĚ ČÍSLO.
VY_32_INOVACE_Vac_II_10 Střední Afrika Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
OSN.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Adopce na dálku.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Rodina, náhradní rodinná péče
Rodina, příbuzenství.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Otien o Huru.
Otien o Huru.
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
Omar Zainab Ali.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
Vztahy a pravidla soužití - rodina
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Pardubice - Spořilov
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Uganda Vytvořila: Andrea Katič. Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou.
VY_32_INOVACE_Roz_III_15
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Transkript prezentace:

Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B

Seznámení s adopcí Afrických dětí Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především zprostředkovat přístup ke vzdělání. Zasíláním finanční částky na školné, všechny učební pomůcky a povinnou školní uniformu dítěti pomůže dosáhnout alespoň minima životních podmínek, jaké mají ostatní jinde ve světě.

Peníze se neposílají rodině dítěte, ale přímo škole nebo našim organizátorům v místě, kteří dětem nakoupí vše potřebné, zařídí zápis do nejvhodnější školy v okolí, zaplatí za něj školné a spolupracují s rodinou dítěte. "Adoptivní rodina" je 2x za rok informována o tom, jak si dítě vede ve škole, mohou si vyměňovat fotografie, dopisovat si. Adopce afrických dětí - projekt pomoci na dálku je mnohem víc než jen jednoduchá ekonomická výpomoc, neboť vytváří pouto solidarity, porozumění a vzájemné náklonnosti mezi různými národy a různými kulturami.

Omar Zainab Ali Naše škola si adoptovala Omar jako druhé dítě, které potřebuje nutnou pomoc. Omar je z Keňi a má 12 let Bydlí v hlavním městě Keňi Nairobi ve čtvrti Kibera. Žije jen se svojí babičkou protože otec i matka ji opustili. Babička je stará a proto jí nemůže zajistit vše co potřebuje.

Obrázky

T1h-khttp:// T1h-k Video pro inspiraci.

Velké množství adopcí dětí na dálku je na stránce kde si okamžitě může kdokoli někoho adoptovat. Humanisti.cz je organizace, která sprostředkovává adopce chudých dětí v africe ve státech Keňa,Guinea, Benin,..(a další)

A to je asi konec…